Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

savil [ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ] ΘΕΩΡΙΑ savil-alonaki


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Θεμα
-------
Αρχη της κινησης [ χρηματιστηριακου κυκλου]
====================================
Εισαγωγη
------------
Ειναι πολυ σοβαρο  θεμα  η ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
Αυτο εχει μεγαλη  ΣΥΜΒΟΛΗ ,στην Μαθηματικη της  Αναλυση,διοτι καθοριζει τον τροπο υπολογισμου και παρακολουθησης της πορειας των τιμων .
Υπαρχει  ενα παμπαλαιο μαθηματικο ζητημα , σχετικα με τις ιδιοτητες του μηδενος[ 0].
Απο που ξεκινα η κινηση λοιπον? απο το μηδεν ?   Η  απο ενα οποιοδηποτε σημειον διαφορον του μηδενος?
Πολλες αγορες εις  τους δεικτες δινουν  μοναδες βασης ,οποτε τυπικα λυνουν το θεμα,αλλα ουσιαστικα οχι, διοτι ο δεικτης μπορει να  προχωρησει και κατω απο τις χαριστικες μοναδες βασης.
Τετοιο θεμα ειχαμε στον FTSE 20 που με 1000 μοναδες βασης ,εκανε χαμηλο 168 μοναδες.
Δεν παιζουν κανενα ρολο οι μοναδες βασης .
Αυτο που εχει σημασια  ειναι , αν η μετρηση αρχιζει απο ενα σημειον πολυ κοντα στο μηδεν
[ ο],αλλα οχι  απο το μηδεν π.χ ο S&P 500 εχει  χαμηλο σημειον περιπου  15 μοναδες.
Σε καθε δεικτη και σε καθε τιμη μετοχης,υπαρχει παντοτε μια υπολειμματικη αξια , την οποια θεωρουμε ΑΡΧΗ της κινησης.Αυτο βγαινει απο την ΥΠΟΘΕΣΗ ,πως   η κινηση δεν ξεκινα απο το μηδεν
. Αυτο ειναι χρησιμο, να το γνωριζουμε,διοτι μας ειναι απαραιτητο στοιχειο δια τον υπολογισμο των βασικων σημειων ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ σε περιπτωσεις   ειδικοτερα ΚΑΘΟΔΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.
Μας ειναι αναγκαιον να γνωριζουμε το σημειον αρχης της κινησης ,ανεξαρτητως  χρονου παρακολουθησης.

Οι κορυφες-πυθμενες[ υψηλα και χαμηλα σημεια] ,δεν μας δινουν  παντοτε χρησιμες,αλλα κυριως χρηστικες πληροφοριες και δεν μπορουμε να στηριχθουμε στις μετρησεις αυτων των σημειων.
Τα σημεια αυτα εχουν ημερονηνια ληξης,ειναι κατι σαν τα  τροφιμα που εχουν ημερομηνια ληξης.
Ειναι χρησιμα  σημεια, αν ειναι φρεσκα,διαφορετικα ,μας ειναι αχρηστα .
Το σπουδαιοτερο ομως ειναι , το ΛΑΘΟΣ , που κανουν οι εμποροι, οταν κανουν χρηση αυτων των ενδειξεων και μαλιστα, να παιρνουν αποφασεις  ,σε χρονο πολυ-πολυ μεταγενεστερο και μακρυνο  .

Η κινηση δεν ειναι κατι σαν την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ   π.χ 500 χιλιομετρων.
Η κινηση ειναι ΜΙΑ  και μικρη και μαλιστα τεινει ,να  ειναι ευθεια . Η κινηση  εχει //ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ
 [ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ]
 και τεινει να εχει το σχημα ευθειας γραμμης.
Η τεθλασμενη γραμη [ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ]  ειναι ενα συνολο  πολλων ανεξαρτητων κινησεων ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ.
 Απο μαθηματικης αποψεως .δεν εχει καμια συνοχη σαν συνολο μια τεθλασμενη κινηση. Η μαθηματικη αναλυση  ασχολειται  αποκλειστικα  με μια κινηση και την αντιθετη της ως συνεχεια της ,αλλα ανεξαρτητη .Αυτο που εχουν κοινο στοιχειο ειναι η αρχη της μιας ειναι τελος δια την προηγουμενη .Φυσικα μιλαμε  δια τον    ιδιο τυπο χρονου παρακολουθησης  π.χ 60' ,ημερα,εβδομαδα κ.τ.λ.

Αυτο μας λεει και ο μαθηματικος ορισμος της ΕΥΘΕΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, πως η ευθεια εχει δυο σημεια και ενα κεντρο.

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ   ΕΧΟΥΜΕ   ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
1ον ανοδικη κινηση
2ον καθοδικη κινηση.
 Την κινηση συνοδευει και ενα επιθετο [ αντιθετη η αντιστροφη κινηση ]. Την ωρα της αλλαγης κατευθυνσης ,[ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η μια  κινηση και  ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ]
 Η σχεση μεγεθους μεταξυ τους ειναι γνωστη ως μαθηματικο ΑΞΙΩΜΑ.

ΙΣΗ  ΚΙΝΗΣΗ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ.

ΧΡΟΝΟΣ
------------
Την ωρα της συνεδριασης ,γινεται ενας πραγματικος //πολεμος// τιμων.Δια  να εχει καποιος πραγματικη εικονα  αυτης της μαχης των τιμων ,πρεπει να παρακολουθει αυτην την μαχη απο πολυ κοντα την ωρα που συμβαινουνΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ  .Ο ελαχιστος χρονος ενημερωσης ειναι το 1' [ ενα λεπτο]. Αυτος ο χρονος  δινει την αμεσοτητα της παλης των τιμων.
Οταν μελεταμε μια κινηση ,πρεπει αυτοματα να καθοριζουμε και τον χρονο μελετης,διαφορετικα ,θα βρεθουμε εκτος πραγματικοτητος.
Ειναι αλλο πραμα να κοιταζουμε ενα μηνιαιο γραφημα,που ειναι αργο και αχρηστο δια ημερησιες αποφασεις.Το ιδιο ισχυει και δια ενα γραφημα Εβδομαδας .Ακομη και το ημερησιο γραφημα παρουσιαζει μεγαλες ελλειψεις πληροφορησης απο την αναλυτικη ημερησια διαπραγματευση.
Οι μεγαλοι  ΚΜΟ π.χ ειναι αχρηστα  εργαλεια αποφασεων,διοτι εχουν μονο ιστορικη αξια και οχι χρησιμη βοηθεια  στην καθημερινοτητα.
Θα σας ελεγα ο περισσοτερο χρησιμος κμο ειναι ο κμο 5 ημερων η 5 ωρων.
Ο ΘΕΟΣ  σε 7 ημερες εφτιαξε τον κοσμο ,επομενως  καταλαβαινεται ποσο χρησιμοι ειναι οι κμο πανω απο 7 ημερες.Ειναι σχεδον αχρηστοι,διοτι δεν υπαρχει η αναγκαια αμεσοτητα με την καυτη ημερα της ημερησιας διαπραγματευσης.Ο εμπορος θελει πληροφορια την ωρα που συμβαινει ενα γεγονος.
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑς ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,οπως ειχαμε προσφατα εις τις402 μοναδες περιπου.Η εξισωση των δεικτων  ως φαινομενο ,νομιζω ειναι το καλυτερο εργαλειο που μας δινουν ,αρκει να το εμπιστευθουμε.

savil-alonaki
4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014.