Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ETE [Εθνικη Τραπεζα] Οι τρεις φασεις [Xειρισμος της νεας καταστασης] 25 Μα ι ου 2013


Κυριες-Κυριοι

Ο χειρισμος του θεματος // ΕΤΕ // εχει τρια σταδια [φασεις] ανεξαρτητες μεταξυ τους και με σαφη προκαθορισμενα ορια.

1η φαση [περιοδος]

αυτη η φαση εχει τελειωσει με το κλεισιμο της Πεμτης ακριβως λιγο πριν την Δημοπρασια η ακομη και με την Δημοπρασια,αφου εις το τελος υπηρξε ανεκπληρωτη ζητηση.
Εκει λοιπον η μετοχη εκλεισε εις τα 0,90 λεπτα η 9 ευρω αν λαβουμε υποψιν μας το reverse split.
Σε αυτη την φαση ειχαμε ενα κανονικο εμποριο  αγορας και πωλησης μετοχων στην κλασικη του μορφη  με κυριες παραμετρους του αποτελεσματος  τιμη αγορας και τιμη πωλησης ,που μας δινει τα κερδη η τις ζημιες που εχουμε εις το κλεισιμο της Πεμπτης.
Οσοι δεν εχετε μετοχες πλεον .δεν εχετε κανενα προβληματισμο.Οσοι εχετε συνεχιζετε να κανετε εμποριο αυτονομο και ανεξαρτητο απο τα αλλα  χρηματιστηριακα προ ι οντα της μετοχης .
Οσοι ομως  μετα το κλεισιμο της ημερας μεινατε με  μετοχες, αυτοματα κανατε μια εμπορικη πραξη ,χωρις καλα -καλα να το καταλαβετε.Αγοσατε Δικαωματα της εταιρειας.

2η φαση

 Σε αυτη την φαση εχουμε ενα καθαρο -πεντακαθαρο εμποριο,οπως και εις την 1η φαση.
Αγορασατε δικαιωματα της Εθνικης τραπεζας χωρις να δωσετε καποια ξεχωριστη εντολη. Δια την αγορα αυτων των δικαιωματων πληρωσατε ,μαλιστα  με χρηματα και  το ακριβες τιμημα[κοστος] χωρις διαπραγματευση ειναι η διαφορα απο τα 9 ευρω εις την τιμη 4,53 [  9 ευρω-4.53=4.47 ευρω.
Αυτο λοιπον το δικαιωμα που σας δινει ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ η Εταιρεια [ ΕΤΕ], εσεις το εχετε αγορασει με κοστος 4,47 ευρω το καθε δικαιωμα.
Επομενως σαν εμπορικη πραξη ,αναμενετε μια τιμη πανω απο τα 4,47 ευρω δια το καθε δικαιωμα, ωστε να εχετε κερδος την διαφορα μεταξη τιμης πωλησης[εσοδα] αφαιρουμενης της τιμης κτησης[εξοδα] που ειναι 4,47 ευρω.
Δεν συνδεονται  οι δυο  φασεις σε μια σαν σκεπτικο και μην προσπαθειτε να τετραγωνισετε τον κυκλο ,διοτι δεν θα τα καταφερετε.
Συμπερασμα =  η 1η φαση ειναι μια ανεξαρτητη εμπορικη πραξη χωρις να συνδεται με την δευτερη φαση της μετοχης.
Η δευτερη φαση ειναι κερδοφορα,αν πουλησουμε αυτο που αγορασαμε σε υψηλοτερη τιμη απο το κοστος.ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

3η φαση.

Η 3η φαση επισης ειναι μια ανεξαρτητη εμπορικη πραξη αγορας μετοχων.Το  κοστος λογιστικα εχει  την εξηςδιαρθρωση.

κοστος αγορας 1μιας  νεας μετοχης 

1) η τιμη του  κρατημενου δικαιωματος [ειναι γνωστο το κοστος κτησης=4,47 ευρω]

Μπορει καποιος να αγορασε δικαιωμα αυτοτελως ως ανεξαρτητη εμπορικη κινηση.Τοτε το κοστος του δικαιωματος ειναι η τιμη κτησης του δικαιωματος
+( συν)
2) η τιμη εξασκησης  σε μετρητα 4,29 ευρω οπως εχει ανακοινωθει απο την εταιρεια.

Αν λαβουμε ως τιμη του δικαιωματος το κοστος κτησης του που ειναι 4,47 ευρω[ η την τιμη αγοραςΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ] , τοτε  το κοστος κτησης της νεας μετοχης ειναι [4,29 +4,47]=8,76 η καθε νεα μετοχη  στην 3η φαση.Δια να ειναι κερδοφορα η πραξη μας αυτη θα πρεπει να την πουλησουμε πανω απο το κοστος των 8,76 ευρω,οταν θα ξεκινησει η διαπραγματευση των νεων μετοχων.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΜΙΑς  ΝΕΑΣ ΜΕΤΟΧΗΣ= 4,47+4,29=8,76 ευρω

ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 

Ο συσχετισμος  της 2ης  με την 3η φαση ,δεν ειναι η σωστη σκεψη,κατα την δικη μου αποψη,μιας και εχουμε ξεχωριστο εμποριο καθε φορα και ξεχωριστη εμπορικη πραξη στην καθε φαση.
Πιστευω απολυτα,πως αν καποιος ξεχωρισει τις 3 φασεις και εχει επιγνωση του εμπορικου κερδους στην καθε φαση ,τοτε θα παρει και την σωστη αποφαση, καθε φορα που θα ευρισκεται σε μια απο τρεις φασεις και εχει η ειχε μετοχη η δικαιωμα της Εθνικης τραπεζας.1ον μελημα  ειναι ο προσδιορισμος του κοστους κτησης του εμπορευματος  της καθε φασης .
Βεβαια η καθε εμπορικη πραξη κρινεται απο το αποτελεσμα της ξεχωριστα και σαν γενικοτητα αποδοσης κεφαλαιου,την συγκρινουμε με εναλλακτικες πιθανες εμπορικες πραξεις εις την  ιδια  εταιρεια η σε οποιαδηποτε εταιρεια της αγορας.
Επομενως πρεπει να υπολογιζετε το κοστος και να το προσδιοριζετε ακριβως,ετσι ωστε να εχετε την σωστη εικονα του κινδυνου και του επιθυμητου κερδους που ειναι αυτοσκοπος ολων των εμπορων.
Καθε  φαση ειναι μια ανεξαρτητη εμπορικη κινηση και δεν την συνδεουμε με καποια αλλη.
Το Θεμα Warrants ,δεν μας απασχολει,διοτι δεν υπαρχουν  σημερα. Οταν θα υπαρξουν και θα διαπραγματευονται εις το ταμπλο,τοτε   θα εχουμε μια 4η φαση  εμποριου  με το δικο της ανεξαρτητο κοστος και την δικη της τιμη  διαπραγματευσης.Θα βλεπουμε δια μεγαλο χρονικο διαστημα εις το ταμπλο ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ  ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ ,ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.Υποθετικο εμποριο δεν υπαρχει,διοτι  το εμποριο ειναι πραγματικη πραξη και μαλιστα τοις μετρητοις και με κανονικα χρηματα.
Τα δωρα του Α ι Βασιλη  δεν μας αφορουν  ειναι δια τα (μωρα) .Το εμποριο στη καθημερινοτητα του δεν ειναι ενα τυχερο παιχνιδι του τυπου Black Jack,ουτε  τα παιχνιδακια ενος μωρου .

Κλασικος τροπος υπολογισμου του κερδους= εσοδα-εξοδα
Το αποτελεσμα ειναι αβεβαιον μπορει θετικο ,μπορει και αρνητικο.Εμεις  οι ιδιοι παραγουμε το κερδος η την ζημια με τις εμπορικες μας ενεργειες.

savil-alonaki,

Δεν υπάρχουν σχόλια: