Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ETE [ η παραμορφωση της τιμης ] 25 Μα ι ου 2013


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

 Το εμποριον ειναι  πραγματικη ανθρωπινη δραστηριοτητα.
Οι τιμες  των αγαθων ειναι  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ υπολογισμου των μεγεθων.
Οι τιμες των μετοχων ειναι πραγματικη παραμετρος υπολογισμου ,εφοσον ειμαστε κατω απο τις ιδιες συνθηκες απο ημερα σε ημερα.
Ειναι  ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗς ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,οι τιμες που εχουν προσαρμοσει  την μετοχη μετα το reverse split  εις την Εθνικη Τραπεζα.
H πραγματικη αναμορφωση της τιμης ειναι   Χ (επι )  10 εις την παλαια τιμη,χωρις να υπολογιζουμε την προσαρμοσμενη τιμη  με την  υποθετικη τιμη ενος δικαιωματος,που στην ουσια   δεν εχει καμια αποτιμηση ,στηριζομενη σε πραγματικη αξια,αλλα ειναι μια υποχρεωση να πληρωσουμε και να αγορασουμε  νεα μετοχη.Ειναι με απλα λογια μια  ανεξαρτητη εμπορικη πραξη με αβεβαιο αποτελεσμα.Η χειραγωγηση του δινει μια υποθετικη αξια,αλλα αυτο δεν ειναι κανονικη εμπορικη αξια.Θελω να πω ,πως ολη η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ,,δεν  θα εχει καμια  μα καμια απολυτως ευστοχια ,οταν σημερα δινουν τιμες εις την μετοχη , μη δοκιμασμενες σε συνεδρια και μαλιστα με  αποκλισεις τεραστιων διαστασεων ,σε ιστορικους χρονους οπως π.χ  η ανωτατη τιμη της μετοχης της ετε  182 ευρω τον Νοεμβριο του 2007 .Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ   360 ευρω[ δηλαδη 36 ευρω που ηταν η πραγματικη τιμη επι 10 που ειναι το reverse split=360].ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ ΕΠΙΣΗς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ 180 ΕΥΡΩ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΟΜΕΝΩς ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΣΕςΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ που εγιναν σημερα δια ολη την ζωης της Εταιρειας.
Ειναι λαθος συμφωνα με την δικη μου επιστημονικη αποψη να  μειωνουμε την τιμη μιας μετοχης ,λογω αποκοπης  δικαιωματων καποιας φανταστικης αξιας.Αυτο ειναι λαθος και παραμορφωση της πραγματικοτητας.Επισης ολοι γνωριζουμε πως το πραγματικον χαμηλο της μετοχης ηταν 0,36 ευρω που σημαινει 3,6  μετα το reverse split και φυσικα οχι  1,82 που δινουν σημερα οι Φωστηρες της   ΕΧΑΕ και οχι μονο αυτοι.
 Επειδη ειναι πολυ μεγαλη η παραμορφωση ,πρεπει να ειναι καποιος παρα πολυ επιφυλακτικος δια τα μεγεθη και τα ορια της κινησης και ειδικα ως ιστορικα δεδομενα . Η αναδρομικη προσαρμογη και μαλιστα μεγαλης κλιμακας,αλλοιωνει την πργματικοτητα.Θα ηταν καλυτερα να μηδενιζαν ολο το ιστορικο της μετοχης και να ξεκινουσαν απο το σημερα και με σημειον αφετηριας τα 0,36 λεπτα που εκανε η μετοχη πριν λιγες ημερες.
Δια εμενα  η εικονα της μετοχης  σε μορφη oικονομικου  κυκλου ειναι η εξης.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

==================360 ευρω [ανω σημειον της διαμετρου του κυκλου]

..........182 ευρω το κεντρο του Κυκλου και μεσον της καθετου διαμετρου

==================3,60 [κατω σημειον της διαμετρου του κυκλου]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Αυτο να το φαντασθειτε ως ενα  Candlestick  με υψηλον= 360 ευρω ,χαμηλο=3,6 και κλεισιμο =9 ευρω την Πεμτη.Καθε Candlestick ειναι ενας οικομικος κυκλος στον χρονο που εξεταζουμε.
Το δικαιωμα ειναι υποχρεωση και οχι αξια,οταν μαλιστα δεν εχει δοκιμασθει εις το ταμπλο.Ειναι μια ειδικη περιοδος εις την Χρηματιστηριακη ζωη μιας εταιριας,και φυσικα αν δεν υπηρχε η ευχερεια εμπορικης διαπραγματευσης ,τοτε θα καταλαβαιναμε τι σημαινει στην πραγματικοτητα δικαιωμα ,αντι της σωστης ονομασιας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.Ειναι τρελο να δινουμε σε μια υποχρεωση αξια,οταν αυτη η υποχρεωση απαιτει επιπλεον χρηματικη υποχρεωση.Αν ειχαμε εγγυημενο το κοστος της υποχρεωσης,τοτε θα μπορουσαμε να δωσουμε αξια ιση με την υποχρεωση,αφου θα ειναι εγγυημενη.Ομως ποιος θα δωσει τετοια εγγυηση?Να γιατι δεν επρεπε να υπαρχει στρεβλωση της τιμης μιας μετοχης με την ΕΠΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ [ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ].
Συμβαινουν και αυτα εις την αγορα,οι λεξεις χανουν το πραγματικο τους νοημα και οι απειροι εμποροι ,δυστυχως δεν εχουν την αναλογη εμπειρια  τετοιων καταστασεων και εννοιων.Ομως και εμπειροι εμποροι ,πολλες φορες κανουν και αυτοι λαθος εκτιμηση.
Τωρα λοιπον καταλαβαινετε τι σημαινει δια την μετοχη η σημερινη τιμη της [δηλαδη η τιμη της πεμπτης των 9 ευρω] ,απεναντι στο υψηλο της  των 360 ευρω ,αλλα και απεναντι στην προσαρμοσμενη τιμη οπως την δινει το Χρηματιστηριον των 4,53 ευρω ,δηλαδη παλαια τιμη 0,453 ευρω.Με απλα λογια 9 λεπτα παρα πανω απο το χαμηλο των 0,36 ευρω.
Ευτυχεις και απολυτα κερδισμενοι οσοι πουλησαν εις τα 19,6 ευρω η εις το 1,96 με την παλαια τιμη και τωρα απολαμβανουν τα χρηματα τους εις το ταμειον τους,ετοιμοι δια ενα νεο προγραμμα ,ακομη και ισως κατω των 3,6 ευρω  σε βαθος χρονου.
ΥΠΟΜΟΝΗ ολα εχουν τον χρονο τους δια να συμβουν.

savil -alonaki

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Η οποια τεχνικη αναλυση,πρεπει να γινεται επι πραγματικων ιστορικων  τιμων και οχι προσαρμοσμενων,διοτι οι προσαρμογες ,δεν ειναι και η πραγματικοτητα.Αυτο χρειαζεται να το παρακαλουθουμε δια μεγαλο χρονικο διαστημα,ετσι ωστε  να  γινει πραγματικοτητα.Το υψος των τιμων περιοριοριζει και τον αριθμο των εμπορων.Δεν ξερω πως θα ηταν μια χρηματιστηριακη ημερα το 2007 και με τιμη εις την μετοχη της ΕΤΕ 360 ευρω.Αυτο δεν εγινε ποτε και η τιμη των 360 ευρω ειναι μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ  ΜΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
Δεν πρεπει να ξεχναμε,πως η  ο αριθμος των μετοχων ,ειναι και ενα κλειδι εμπορευσημοτητας.
Παραδειγμα η καπνοβιομηχανια ΚΑΡΕΛΙΑ. 
Καθε προσαρμογη χρειαζεται και ενα αναλογο χρονικο διαστημα δια να προσαρμοστει .Ετσι θα διαπιστωσουμε  την αντιδραση[συμπεριφορα]των εμπορων   και τα νεα σημεια ισορροπιας της τιμης της μετοχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: