Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Γενικος δεικτης Χρηματιστηριου Αθηνων [15 Μαρτιου 2013


Κυριες -Κυριοι

Ιστορικα δεδεομενα


                                                                    1023[ Ιανουαριος 1994]

[1014] Ιουλιος 1991-----------------------------------Δεκεμβριος  1996 [996 ] μοναδες


                          596  [Νοεμβριος 1992


/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κλεισιμο της Παρασκευης =960 μοναδες.

Οπως παρατηρουμε,απο τα ιστορικα δεδομενα και οπως εχω επισης ξαναγραψει δια τον δεικτη ,εδω στις 950 μοναδες περιπου ευρισκεται μια γραμμη ,πολυ μακροχρονια  και σχεδον οριζοντια .Στο παρελθον εκανε δυο μονο ταλαντωσεις μια στις 596 ως βυθισμα και μια ως ανοδικη στις 1023 μοναδες.Τον υπολοιπο χρονο και δια χρονικο διαστημα μεγαλυτερο των 5 [πεντε] ,ετων ηταν μια οριζοντια γραμμη και απο το ετος 1991 ως το ετος 1996.
Μια αλλη εποχη φυσικα,αλλα με μια αλλη Ελλαδα.Δεν θελω να κανω συγκριση εποχων,αλλα η πραγματικοτητα με οδηγει παρα την θεληση μου  στην συγκριση.
Οσο ασχημα και αν ηταν και τοτε  τα οικονομικα μας,το σημερινο χαλι δεν υπηρχε.Η κοινωνια  δεν εψαχνε να βρει δενδρο δια να απαγχονισθει.
Τοτε λοιπον οι σημερινοι //εισηγμενοι//,στην κυριολεξια ,ανεδειχθησαν εκ του μηδενος και σημερα ειναι//καποιοι//,με τα χρηματα των τοτε αφελων εμπορων . 
Επομενως ,πρεπει να προσεχουμε,δια να μην γινομε το ευκολο θυμα,ενος ελαχιστα αναμορφωμενου επιχειρηματικου κοσμου.Πολλοι τους βλεπω και τωρα σαν //κροκοδειλοι//, προσποιουνται φωνες μωρου ,...........ολο και καποιος αφελης θα τους πλησιασει.
Οπως εχω ξαναπει ,τους δεικτες τους ανεβαζουν τα κερδη των εταιρειων και εννοω τα καθαρα κερδη ,που αναλογουν στους μετοχους .Αυτη ειναι η κινητηριος δυναμη και οχι τα κυματακια του //ΕΛΛΙΟΤ//,η τα νουμερακια του Φιμπονατσι.
Αυτα μοιαζουν με τα προσποιητα κλαματα του// μωρου//,που βγαζει ο κροκοδειλος.
Σε λιγες ημερες θα δουμε τα κατορθωματα των εταιρειων και θα αξιολογησουμε την κατασταση.
Ως εδω που ειμαστε ,αντε και να ανεχθουμε μερικα πραγματα.Απο εδω πανω, χρειαζονται σοβαρες υποθηκες ,που πρεπει να μας δωσουν οι εταιρειες,βελτιωνοντας την λειτουργικοτητα τους και την αμεση επανοδου τους  στην κερδοφορια.
Μια κερδοφορια,που να δικαιολογει τις σημερινες τιμες των μετοχω και τις υψηλοτερες που υποτιθεται περιμενουμε..

savil-alonaki
16 Μαρτιου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: