Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

savil [καλημερα] 30-Δεκεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Διαβαζω εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο,οταν εχω χρονο,διοτι συνηθως  δεν εχω αυτη την πολυτελεια του χρονου, αν και πρεπει να μελεταμε τα παντα και να φιλτραρουμε την σκοπιμοτητα η την ασχετοσυνη ,απο την πραγματικοτητα.
Διαβασα λοιπον καπου  και μαλιστα ΠΡΩΤΗ ΦΑΤΣΑ ,πως στο Ελληνικο χρηματιστηριο ειναι στην ουρα οι ξενοι Επενδυτες[ για μενα εμποροι],διοτι ακουσον -ακουσον  ο λογος 

        ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ
προς-------------------------------------------------=20%
       Α.Ε.Π

[ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ?]

Μια παροιμια λεει [ ολα τα εχει η Μαριορη και ο φερετζες της λειπει].

Τα παπαγαλακια καθε φορα ,κατι ακαταλαβιστικο και ασχετο θα σερβιρουν,νομιζοντας πως κατεχουν και το θεμα.
Ειναι σαν  να  μας λεμε κυριες και κυριοι,
αυριο θα πατε στην Λα ι κη αγορα να αγορασετε πατατες,και θα ψαχνετε να συσχετισετε την τιμη που βλεπετε στον παγκο με το ΑΕΠ της χωρας.
Δηλαδη πηγαινετε  πιθανον να αγορασετε πατατες,διοτι η τιμη της πατατας ειναι πολυ μικρη σε σχεσει με το ΑΕΠ της χωρας.
Με απλα λογια ,δεν  θα πατε να αγορασετε πατατες δια να φατε,αλλα διοτι η τιμη της πατατας ειναι πολυ ελκυστικη σε σχεσει με το ΑΕΠ.
Βλακειες στο τετραγωνο. ΑΣΧΕΤΑ -ΑΣΥΝΔΕΤΑ ,θεματα αυτα .Πληρωμενα  και κακογουστα αρθρα μεσα απο μυστικα κονδυλια δια εντυπα και δημοσιογραφους.Αν δεν συμβαινει αυτο ,τοτε εχουμε πληρη αγραμματοσυνη δια το συγκεκριμενο θεμα.
Κυριες και κυριοι
Το εμποριον  τιτλων και αξιων ,ειναι  μια υπηρεσια που γινεται[διεξαγεται] με τους ιδιους κανονες στο χωρο και στο χρονο,που γινεται το εμποριον καθε ΑΓΑΘΟΥ  και ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ,και  καλυπτει αναγκη του ανθρωπου.Δια του εμποριου βρισκουμε αγαθα και υπηρεσιες που μας καλυπτουν καποια αναγκη.Το εμποριον ειναι το ιδιο μια παρεχομενη υπηρεσια απο  ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟΝ[φυσικο η νομικο]ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΤΟ ΑΕΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ,
ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ
 ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΑΓΑΘΟ.
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
Δεικτες πολυτελειας μπορει να βγαλει καποιος οσους   θελει.Δεικτες ουσιας και χρησιμοτητος  μπορει να βγαλει ελαχιστους ,διοτι στην πραγματικοτητα ειναι  ελαχιστοι.
Εις το εμποριον τιτλων εχουμε

τιμη κτησης μετοχης
τιμηδιαθεσης μετοχης
 επικερδες εμποριο = τιμη διαθεσης>απο την τιμη κτησης.
 η τιμη κτησης   ειναι το μυστικο του επιτυχους εμποριου.
Επιτυχης τιμη κτησης σημαινει να την αγορασουμε κατω απο την πραγματικη της αξια ,αν την ευρουμε.
πραγματικη αξια σημαινει ετησια αποδοση της μετοχης σε μερισμα, μεγαλυτερη απο την αποδοση π.χ μιας καταθεσης ταμιευτηριου.
Στο εμποριο ,δεικτες σωστοι ειναι αυτοι που εχουν να μας πληροφορησουν δια το πραγματικο κοστος του αγαθου η της υπηρεσιας. Η μετοχη ειναι ενας τιτλος ιδικτησιας,ειναι ενα παγιο αγαθο που εχει την χρησιμοτητα της αποδοσης κερδους δια το κατοχο.
Κερδος αμεσο απο την δυνατοτητα μεταπωλησης ,αλλα και εμμεσο ,απο τυχον υπεραξια στο μελλον.
Τι δουλεια εχει το ΑΕΠ σαν κριτηριο επιλογης και αποφασεων.?
Στην ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ  ΤΟΥ ΟΡΟΥ   //Α.Ε.Π//,τα παντα καταγραφονται σαν  ΑΕΠ ,αλλα αυτο ειναι μια απογραφη και καταγραφεται, διοτι υπαρχει νομισμα  ως κοινο μεσον ανταλλαγης και καλυψης των αναγκων.Τον ορο Α.Ε.Π, τον χρησιμοποιουμε ως εργαλειο στην ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,και δια αλλα θεματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και κυριως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Το εμποριον ειναι ΘΕΜΑ .της ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ,δηλαδη της Ιδιωτικης οικονομιας και ειναι εντελως  εξω απο την ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Δεν σχετιζονται τα δυο θεματα με την εννοια της χρησιμοτητας του ΑΕΠ,ως δεικτη αποφασεων σε αγαθα και υπηρεσιες.Αν θελουμε να το συσχετισουμε το ΑΕΠ με θεματα κοστους με εμεσο τροπο,διοτι απευθειας δεν συσχετιζονται ,τοτε παλι δεν μας δινει χρησιμες και χρηστικες πληροφοριες δια να παρει αποφαση ενας εμπορος τιτλων.Το  ΑΕΠ κατα ατομο ,ειναι ενας δεικτης ευημεριας των ανθρωπων ενος κρατους και μαλιστα αν  το πραγματικον μεσο ΑΕΠ κατανεμεται σε ολο τον πληθυσμο της χωρας.
Σε μια χωρα με 30%  ανεργια και ετοιμη να καταρευσει απο το χρεος ,ειναι σχετη βλακεια να μας λενε μερικοι //οι ξενοι τρεχουν να αγορασουν// Ελληνικες μετοχες,με υπαρκτο τον κινδυνο μαλιστα οι περισσοτερες εταιριες αυριο να μην υπαρχουν,λογω πτωχευσης.

savil-alonaki
30-12-2012




Δεν υπάρχουν σχόλια: