Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/Large Cap [5 -12-2012]


Κυριες- Κυριοι

Η κινηση της αγορας,εχει δεσμευτικα δεδομενα .Αυτα τα δεσμευτικα δεδομενα ,ειναι τα ορια της προηγουμενης ημερας[υψηλο και χαμηλο].
Επομενως αν θελουμε να αναλυσουμε μια ημερησια κινηση της αγορας,μεσω ενος δεικτη φυσικα,ερευναμε

1ον =αν  ο δεικτης  εχει διασπασει τα ορια της προηγουμενης ημερας,ειτε το χαμηλο ειτε το υψηλο οριο.
Κινηση ανοδικη σημαινει ,πως καθε μερα εχουμε και νεα υψηλα.
Κινηση καθοδικη εχουμε,οταν καθε ημερα εχουμε και νεα χαμηλα.
Βεβαια καταλαβαινω τα ερωτηματα σας γυρω απο το κλεισιμο,και πως αυτο καθοριζει την ανοδο.
Προσωπικα δεν το αποδεχομαι αυτο[ πως τα κλεισιματα καθοριζουν την ανοδο η την καθοδο απο μονα τους].,Αλλα και αν ακομη το αποδεχτω δια πολυ μικρο χρονικο διαστημα ,πρεπει καποια στιγμη και τα κλεισιματα να διασπουν τα ορια των ακρων και οχι ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ  ορια μεσα σε δυο ακρα σταθερα  και ειδικα της προηγουμενης ημερας.Αυτο γινεται τωρα στην αγορα μας.Η σημερινη ημερα φαινεται ανοδικη σε σχεσει με χθες,ομως δεν ειναι.
Δεν ειναι διοτι  κινειται μεσα στα ορια  της προηγουμενης ημερας[290,..και 279,98]
Το ιδιο συμβαινει και αν μελετησουμε την τρεχουσα εβδομαδα ,σε σχεσει με την προηγουμενη,οπως επισης το ιδιο συμβαινει  αν μελετησουμε τον τρεχοντα μηνα ,σε σχεσει με τον προηγουμενο.
Προσπαθει φυσικα ο δεικτης να διασπασει τουλαχιστον το κατω ακρο των προηγουμενων ημερων ,αλλα δεν τα εχει καταφερει. ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕς ΗΜΕΡΕς ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟς ΤΕΤΟΙΑ [ΤΕΛΟς ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ],που ολοι οι μεγαλοι εμποροι κλεινουν τα βιβλια τους σε λιγες ημερες σε στοχευμενα ορια κλεισιματος της χρονιας. .
Οι ξενες αγορες εχουν και αυτες μια ταση ωραιοποιησης του τελους της χρονιας..
Μονο αν εχουμε κατι πολυ δυνατο σαν ειδηση ,ο δεικτης θα  γραψει μεγαλη διαδρομη απο τα σημερινα δεδομενα,διαφορετικα  απλα κερδιζει χρονο .

 (+)
---------------------281  γραμμη τεστ της κινησης
(-)

Αυτη η γραμμη ειναι που σημερα κρατησε τον δεικτη σε φορμα ανοδικη .Ισχυει ακομη φυσικα και νομιζω και αυριο θα παιξει σημαντικο ρολο.
Απο την επανω πλευρα εχουμε οριο  το σημειον 290,οπως μας το εδωσε σαν υψηλο προχθες  ο δεικτης σαν υψηλο ημερας.Αν το διασπασει σταθερα ανοδικα ,δημιουργουνται καποιες δυνατοτητες να πλησιασει τις 300 μοναδες.Δυσκολο πολυ αυτο το δρομολογιο [290...300].
Αν διασπασει την γραμμη  τεστ της κινησης πτωτικα και σταθερα ,νομιζω και εδω δεν εχει την δυνατοτητα να κανει πολλα πραγματα.Το κοματι [271....278] ,ειναι συμπαγες με σκληροτητα  σαν διαμαντι.Πολυ δυσκολα να εχουμε διασπαση.Τιποτα δεν αποκλειουμε,απλα επισημαινω την δυσκολια.

savil alonaki

5  Δεκεμβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: