Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΣΙΔΕΝΟΡ [Θεμελιωδη Στοιχεια 9μηνου 2012]

 Σημερα 31-12-2012 η εταιρεια ανακοινωσε
την ληψη νεου ομολογιακου δανειου 15 εκ. ευρω,δια αποπληρωμην  και προηγουμενου που ληγει.Ετσι δικαιολογειται η πιθανη [ χειραγωγηση -ωραιοποιηση]της μετοχης με το εξωπραγματικο υψηλο που εκανε τις τελευταιες ημερες.
Τα θεμελιωδη στοιχεια της ,δεν ειναι καλα και οι ζημιες παρα πολυ μεγαλες.
Το κυκολοφορουν Ενεργητικο της δεν καλυπτει τα ξενα κεφαλαια  ,τα δε ιδια κεφαλαια ειναι αισθητα μικροτερα των ξενων Κεφαλαιων.Αν η εταιρεια δεν περασει σε κερδοφορια,ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ.
Η θυγατρικη της ΣΙΔΜΑ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗς ΕΠΙΤΗΡΗΣΗς,αυτο ειναι ενα κακο σημα δια τους εμπορους,δια την οικονομικη θεση της εταιρειας.Η ιδια η  υπαρξη της θυγατρικης στο χρηματιστηριον,δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα,διοτι την σκοπιμοτητα την καταλαβαινω. .Δεν πρεπει  ,να περασει απαρατηρητος ο ογκος των πωλησεων  σχεδον περαν των 800 εκ.Οταν μια επιχειρηση κανει τοσο μεγαλο ογκο και δεν εχει καθαρα κερδη,ειναι πολυ πιθανον να εχει πωλησεις κατω απο το κοστος .
Σε προσφατη Γ.Σ στο Πρεζιντεν 5 ατομα εκπροσωπουσαν το 70% του μετοχικου Κεφαλαιου.Η διασπορα της μετοχης ειναι πολυ μικρη,μολις 25% περιπου .
Θελει μεγαλη προσοχη η τοποθετηση στην μετοχη απο εμπορους.

For AseSite 2012_XA_A_24799_1.pdf (application/pdf Object)

savil-alonaki
31-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: