Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ FTSE TOP 20 [ 14 Oκτωβριου 2012]


Κυριες- Κυριοι

Το υψηλο  314,..που εκανε ο δεικτης την περασμενη Δευτερα ,αλλα κυριως ο τροπος και ο χρονος που εγινε,μας δημιουργει πολλα προβληματα.
Προβληματα ομαλης ανοδικης πορειας,με ελευθερια χωρου.
Αυτα δεν τα εχουμε,δηλαδη ανετη ελευθερια χωρου και ομαλοτητα στην κινηση.

(+)
-----------300
(-)

Οταν αυτο ειναι βασικο κριτηριον[300+, -] ,δια την πορεια του δεικτη και εχουμε κλεισιμο ακριβως επανω του,δεν νομιζω να ειναι λογικον να μιλαμε με βεβαιοτητα δια ανοδικη συνεχεια.
Μια μοναδα  κατω απο το 300 μας πεταει εξω απο το βασικο μας σκεπτικο.
Δεν ειναι μονο αυτο που μας δειχνει ,να ειμαστε ποσεκτικοι ,αλλα και η δυνατοτητα του δεικτη να κινηθει ανετα ανοδικα.Με τα σημερινα δεδομενα,δεν ειναι ευκολο να υπερβει τις 307 μοναδες.
Επομενως περιοριζεται στο ευρος[300....307].Αυτο το ευρος με το ανοιγμα της αγορας ισως μεγαλωσει,αλλα θα το δουμε μετα το ανοιγμα της αγορας,οπως και τις νεες τιμες των ημερησιων και εβδομαδιαιων δεικτων.Οσα γραψαμε την προηγουμενη εβδομαδα ,ηταν δια εκεινη την εβδομαδα,η νεα εβδομαδα θα μας δωσει νεα στοιχεια και θα τα αναλυσουμε λιγο μετα το ανοιγμα της αγορας.

Το 360 εχει φυσικα την σημασια του,αλλα δεν ειναι και το βασικο σημειον που καθοριζει εξελιξεις και μετρηματα.Αλοιμονο να πιστευει κανεις,οτι ολα τα γεγονοτα θα παιχτουν ακριβως πανω στο 360.Δηλαδη αγοραζουμε εμεις οι μικροι εδω στις 300 μοναδες για να πουλησουμε σε καποιους (ασχετους) δυνατους συναδελφους στο 360. Να μην ακουω και να μην διαβαζω τετοιες σκεψεις,διοτι δεν αντεχουν σε κριτικη,και νομιζω υποβαθμιζουν την συζητηση και την νοημοσυνη μας.
Το καυτο εμποριο ,δεν υπακουει σε τετοια δεδομενα και μετρησεις .

Αν υποθεσουμε γινει καποια κινηση ανοδικη ,αυτη λογικα σταματα στην περιοχη του 336 με μικροδιαφορες πανω κατω η σταματα  πανω απο το 360 και κοντα στο 380 και πανω..
Αυτα μου ειναι δυσκολο να τα υπολογισω με τα σημερινα δεδομενα,αφου δεν ειμαστε βεβαιοι αν κρατησει ο δεικτης ftse top 20 τις 300 μοναδες.Θα τα δουμε οταν και αν ελθει αυτη η ανοδικη κινηση και  αν εχει τετοιες προδιαγραφες.Δυσκολα να συμβει αυτο το τρεχον ετος 2012,δηλαδη μεγαλη κινηση πανω απο τις 360 μοναδες.Η μεση ταχυτητα του δεικτη σημερα απο την5ην Ιουνιου 2012 ειναι 1 [μια] μοναδα την ημερα[ημερολογιακη]  ανοδος.Αν αυτο συνεχισθει τοτε ως τις 31Δεκεμβριου υπαρχουν75 ημερολογιακες ημερες,επομενως και 75 μοναδες ανοδος ,αν δεν αλλαξει η  μεση ταχυτητα του δεικτη.Επομενως 300μοναδες σημερα+75 μοναδες ισως ως 31/12/2012=375 μοναδες.Αυτο ειναι ενα απλουστευμενο παραδειγμα,αλλα κινηση περαν του 336 ,εχει τεραστια  αντισταση στην διαδρομη της.
Η περιοχη [300...314] ισως ειναι περιοχη παγιδα δια τους πολυ ονειροπωλους.Το θεμα ειναι πραγματικον και μονο την ωρα της συνεδριας μπορουμε να το ελεγξουμε.
Νομιζω υπαρχει δυσκολια ακομη και να πλησιασουμε το 314 αμεσα.
Η κινηση απο το 284 ως το 302 την Παρασκευη ειναι σε εξελιξη,τιποτα δεν εχει κριθει ακομα,περαν ενος παρα πολυ καλου κλεισιματος πανω απο το 292 που ηταν ενα σοβαρο εμποδιον.

savil
14 Oκτωβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: