Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

savil [καλημερα] 8 Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας
καλη εβδομαδα

Ειχαμε πει , πως το 216-264-312 , ειναι τρια σημεια της διαδρομης του δεικτη FTSE TOP 20,που προσδιοριζουν εναν ενδιαμεσο χρηματιστηριακο κυκλο,ομοκεντρο του  μεγαλου Χρηματιστηριακου κυκλου που εχει διαγραψει το ετος 2012 ο δεικτης.
Παρατηρησαμε επισης τις τελευταιες ημερες ,την προσπαθεια του δεικτη να διασπασει ανοδικα το 288 ,το οποιον ειχε επισκεφθει αλλες τρεις φορες ,χωρις διασπαση.
Ηταν μεγαλης σπουδαιοτητος  το σημειον 288,διαυτο ο δεικτης εκανε τεστ πολλες φορες.Το διεσπασε οπως ειδαμε  με ενα δυναμικο τροπο.
Διαδοχικο ενδιαμεσο σημειον του288 ως το 312 ειναι το σημειον 300 μοναδες.Εχω την εντυπωση αυτο το σημειον θα γινει ενα ικριωμα  [βαση].Αυτη η βαση και μελλοντικα θα εχει παντα ιδιαιτερη σημασια,διοτι αποτελει σημειον ενος πολυ μεγαλυτερου χρηματιστηριακου κυκλου.
Επομενως προσωρινα σημεια που θα μας απασχολησουν ειναι το 288-300-312 που και αυτα εχουν αρμονικη διαταξη.
Αυτα ολα υπο ομαλες συνθηκες της αγορας.Αν οι συνθηκες της αγορας αλλαξουν δεν αποκλειεται ο δεικτης να χασει  ενα μεγαλο κοματι,που θα ερμηνευοταν και ως διορθωση.Μια διορθωση που αντεχει στην λογικη των αριθμων,αλλα με μεγαλο κινδυνο να χαθει η ανοδικη προοπτικη της αγορας,αν αυτο γινει απο το σημειον που βρισκομαστε σημερα..Αυτο θα προκληθει οπως σας ειπα,μεσα απο σχεδιασμους κρυφους[σκοπημοτητες] δια την ωρα και εχουν να κανουν με την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων.
Ο τροπος που θα γινει παιζει πολυ μεγαλο ρολο.Ισως τα Δ.Σ των εταιριων παιζουν με τον εμπορικο νομο .Οσα δεν προκυπτουν καμια φορα μεσα απο το ταμπλο,μας τα δινει ευκολα ο εμπορικος νομος  περι Ανωνυμων Εταιριων .Μεσω του νομου ,μπορει να δοθει ευκαιρια να προκυψουν οι μελλοντικοι μεγαλομετοχοι των τραπεζων,παιζοντας ενα παιχνιδι καθολα νομιμο .Τα split  και τα reverse split ,θα δωσουν το παρον τους και φυσικα θα επειρεασουν και τις μελλοντικες τιμες των τραπεζικων μετοχων,δημιουργωντας και το αναλογο χρηματιστηριακο κλιμα.
Τελος Οκτωβριου οι τραπεζες πρεπεινα δημοσιευσουν τα εξαμηνιαι αποτελεσματα .Ομως βλεπετε εχουν προηγηθει εμπορικες συμφωνιες δια συνενωσεις,οι οποιες συμφωνιες θετουν σε δευτερη μοιρα τα αποτελεσματα.Επομενως ως το τελος Οκτωβριου το τραπεζικο θεμα θα πρωτοστατησει στην επικαιροτητακαι  και θα επειρεασει πλεον και την πορεια του δεικτη,αλλα και του κλιματος που θα επικρατησει στην αγορα.
Δεν εχουμε σημερα αρκετα στοιχεια,ωστε να σχηματισουμε απολυτη αποψη.Υπο κανονικες συνθηκες ΔΙΟΡΘΩΣΗ ,δεν ειναι τοσο πυθανη,οπως ειπα και χθες.Το θεμα ομως των τραπεζων ισως δημιουργησει και τετοιες συνθηκες.

savil
8-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: