Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

savil [καλημερα] 25 Οκτωβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Η χθεσινη ημερα ηταν μια ημερα καθαρα πτωτικη ,διοτι ειχαμε νεο χαμηλο εις το 320 εναντι 329 της προηγουμενης ημερας.
Επομενως η πτωτικη διαθεση της αγορας που ξεκινησε απο το 344 και εφθασε ως το 320 ,δεν εχει ακομη τυπικα ακυρωθει.
Χθες Τεταρτη ,ειχαμε ενα πολυ καλο κλεισιμο της ημερας σχεδον εις το υψηλο της [υψηλο 338] ,εις το 336,..Αυτο δεν σημαινει οτι τελειωσε η κινηση 100% προς τις 315 η τις 300 μοναδες ,ως προοπτικη αμεση μαλιστα.
Αυτο δια να ακυρωθει απαιτει τις εξης προυποθεσεις.

1η προυποθεση
---------------
Αμεση επιτευξη ακομη και απο σημερα νεου υψηλου απο τον δεικτη ,υψηλοτερο δηλαδη του 344 ,αλλα και συνεχη κλεισιματα μεγαλυτερα του 336,..
Ειναι η δευτερη φορα που κλεινει ο δεικτης εις το 336,και ισως οχι και η τελευταια.

Εαν συμβεια αυτο [1η προ υ ποθεση],δεν χρειαζεται να συμβει η δευτερη που ειναι η εξης.

2η προ υ ποθεση
------------------
Εαν δεν συμβει η 1η προ υ ποθεση ,τοτε,ο δεικτης ftse top 20,δεν θα πρεπει να χασει ουτε και το 320 ,ετσι ωστε να κινειται μεσα σε αυτο το διαστημα τιμων μεταξυ[ 344....320].
Βεβαια ,αν ο δεικτης φθασει δια δευτερη φορα στο 320,νομιζω δυσκολα θα κρατηθει σε αυτο το σημειον,διοτι ο στοχος του με βαση την χθεσινη ημερα θα ειναι το σημειον περιπου των 300 μοναδων.Φυσικα δεν θα περιμενουμε να συμβουν ολα αυτα δια να καταλαβουμε τι γινεται στο ταμπλο.Ετσι λοιπον θα προσεχουμε αν  τα πρωτα τοπικα σημεια  διασπωνται πτωτικα,οπως το πολυ κοντινο 333  και φυσικα το κλεισιμο της Τριτηςτο 329.Διοτι εδω ειναι το μυστικο της κινησης,δηλαδη τα δυο προσφατα κλεισιματα


(+)
=========  336 υψηλα κλεισιματα 2 φορες
(-)

                                               [ενδιαμεση αδιαφορη περιοχη336....329]

(+)
=========329 κλεισιμο της Τριτης
(-)

κλεισιματα πανω απο το 336 ,σημαινει και συνεχης ανοδικη προοπτικη.Αντιθετα κλεισιματα κατω απο το 329 ,δημιουργουν προυποθεσεις συνεχισης της πτωτικης πορειας.
Οι ταλαντωτες ,σχεδον ολοι ,ειναι εκτος λειτουργιας και παραπλανουν,διοτι ειμαστε σε ακραιες συνθηκες . Επισης η αγορα ειναι χειραγωγημενη ,δεν λειτουργει στην ουσια ελευθερα αυτη την περιοδο ,λογω τραπεζων και οχι μονο .
Χρειαζεται προσοχη ,μεγαλη και συντομες αποφασεις STOP,χωρις ενδοιασμους,αν παραβιαζονται τα σημεια που και εσεις μονοι σας εχει καθορισει ως σημεια εξοδου απο θεσεις λονκ.
Ευχομαι να δημιουργηθουν σημερα συνθηκες,που να δειχνουν κλεισιμο ημερας πανω και απο το 344,διαφορετικα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι και θα ελεγα τα χθεσινα ειδικα κερδη να εισπραχθουν ,διοτι ηλθαν αποτομα, σαν ενα εξτρα δωρο.Η αγορα κινηθηκε με μεγαλη ταχυτητα ,ανοδικα,χωρις ιδιαιτερο λογο.Αυτο με βαζει σε υποψιες ,πως μπορει να ηταν απλα ενας εμπορικος ελιγμος μονο δια την χθεσινη ημερα.

savil
25 Oκτωβριου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: