Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (R) [Μια ματια στην αυριανη ημερα 8 Οκτωβριου 2012]


Κυριες -Κυριοι

Η αυριανη ημερα του Χρηματιστηριου ειναι πολυ σημαντικη ημερα.
Κατ'αρχην μας βρισκει με κλεισιμο της εβδομαδας στις 304 μοναδες που ειναι ιδιαιτερης και πολυ μεγαλης σημασιας.
Αυτη η επισημανση προκυπτει ,απο την διασπαση  του υψηλου σημειου του μηνος Δεκεμβριου 2011.
Το ετος 2011 εκλεισε στις 264 μοναδες και με υψηλο του ιδιου μηνος τις 277 μοναδες.

Επομενως η σχεση 10ος 2012>του 12ος 2011

ειναι πολυ βασικη δια την συνεχεια.Περαν αυτου εχουμε ,αλλη μια πολυ ωραια  επιδοση του δεικτη ftse top 20 και ειναι η εξης

10/10/2011=5/10/2012
δηλαδη ο δεικτης μας ισοφαρισε και την επιδοση ετους.
Κλεισιματα  του δεικτη πλεον πανω του 305,σημαινει διασπαση υψηλων ετους δηλαδη 252 ημερολογιακων ημερων.

10/10/2011 δεδομενα[ χαμηλο=277,υψηλο=305, κλεισιμο =305
5/10/2012...................................................................,,         =304,..

Η αλλαγη κλιματος και τασης ειναι δεδομενη και καθε μερα ,επιβεβαιωνεται με νεα προοδο του δεικτη.

Οι αγορες ομως ,κινουνται κυκλικα και μεσα απο διορθωσεις ,δημιουργουν και ζημιες.Χρειαζεται τεραστια  γνωση και εμπειρια,δια να αντεξουν οι κατοχοι μετοχων ,ειδικα οι αγοραστες των τελευταιων ημερων,αν βρεθουν κατω απο τετοιες συνθηκες,που πολλες φορες προκαλουν τρομο.

Η αγορα μας αυριο Δευτερα νομιζω στο μεγαλυτερο της κοματι θα ειναι επειρεασμενη απο την μεγαλη ειδηση της συνενωσης Της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΑΝΚ.
Το γεγονος αυτο οπως εχει ανακοινωθει ,λογικα δεν ειναι αξιοποιησιμο χρηματιστηριακα,διοτι λειπουν πολλα θεμελιωδη στοιχεια,αναγκαια δια την αποτιμηση του νεου σχηματος.Ειναι δυνατον μερικοι και ειδικα  οι μεγαλοι της αγορας, να εχουν περισσοτερα στοιχεια ,που δεν γνωριζουμε εμεις οι μικροι εμποροι και φυσικα αυτοι θα δωσουν πορεια στην αγορα αυριο ,αν αυτη η πορεια ειναι προεξοφληση της μεγαλης αυτης ειδησης.
Αν θελετε κατι περισσοτερο να σας πω,θα σας ελεγα , τι θα κανατε εσεις προσωπικα

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΟΧΟΙ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΑΝΚ?
επομενως η απαντηση δια την πορεια της αγορας,ευρισκεται στην αποφαση που θα παρουν οι κατοχοι των275 εκ, μετοχων της ΕΥΡΩΒΑΝΚ.
Εγω προσωπικα θα ρευστοποιουσα ,χωρις δευτερη σκεψη και αν ηθελα να ανταλλαξω  τις μετοχες μου με μετοχες της Εθνικης και συμφωνα με την προταση της Εθνικης ,αυτο θα το εκανα τωρα η αργοτερα πουλωντας ΕΡΩΒΑΝΚ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ.
Νομιζω η προταση εχει μηδενικες πυθανοτητες να αποτυχει και να μην γινει αποδεκτη.
Θελω επισης να σας πω,Ο,ΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΑΝΚ ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.
Ομως εμεις ειμαστε εμποροι ,μην το ξεχνατε αυτο και ετσι να σκεπτεσθε,με την ιδιοτητα σας,και οχι σαν μεγαλομετοχοι που αποβλεπουν σε αλλα πραγματα,που εμεις ουτε στο ονειρο μας δεν μπορουμε να σκεφθουμε.Ομως δια να ειμαστε δικαιοι και ο μικρομετοχος ,εχει τις ευκαριες του,αλλα χρειαζεται χρημα  και παρα πολυ καλες γνωσεις και εμπειρια που δεν τα εχουν οι μικροι.
Επομενως ,εμεις εμποροι γεννηθηκαμε και εμποροι θα πεθανουμε,διοτι κανεις μας δεν ειναι μεγαλομετοχος τραπεζας η εκατομμυριουχος με συμβουλους δυπλα του,δια να σχεδιαζει και να αποφασιζει οπως οι μεγαλομετοχοι.

savil
7-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: