Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (R)[ Μεγαλη και σοβαρη ειδηση] 7-10-2012


Κυριες -Κυριοι

ενδεχομενο 1ον
-------------------

Αν διαβασατε προσεκτικα την ανακοινωση της προτασης που εκανε η Εθνικη τραπεζα ,προς τους μετοχους της EΡΩΒΑΝΚ ,μιλαει δια ανταλλαγη μετοχων της ΕΡΩΒΑΝΚ με μετοχες της Εθνικης ,με 
νεα ονομαστικη τιμη 1 ευρο.Αυτο  ειναι ειδηση μεγαλη ,διοτι η σημερινη ονομαστικη τιμη της Εθνικης  ειναι 5 ευρω.Αν μειωθει στο 1 ευρω τοτε η εθνικη πρεπει να κανει split στην μετοχη και σπασει την μετοχης σε 5 κοματια και ο συνολικος αριθμος των μετοχων που θα κυκλοφορουν ,θα ειναι  4,8 δις μετοχες περιπου,αντι 950 εκ που εναι σημερα.Η τιμη της σε μια τετοια περιπτωση με βαση την σημερινη τιμη της 2,09 θα ξεκινησει την επομενη της ανακοινωσης αυτης της μετατροπης στα 0,418 ευρω.

Αυτος ειναι ο λογος ,που σας λεω ,δεν γνωριζουμε ολα τα δεδομενα των τραπεζων πριν την οριστικοποιηση των ορων της ανακεφαλαιοποιησης και της τελικης μορφης που θα παρουν τα σχηματα ,λιγο πριν την ανακεφαλαιοποιηση.
Η Εθνικη φυσικα το λεει καθαρα θα κανει σπλιτ στην υπαρχουσα μετοχη ,με αποτελεσμα ,να την στειλει στα0,42 λεπτα περιπου ,ενα σημειον που ειχα οριοθετησει μετα το 0,89 που ειχε κανει.
Επομενως πρεπει να περιμενουμε ενα τεραστιο αριθμο μετοχων να γεμισει  η αγορα ,και μαλιστα με μετοχες της Εθνικης τραπεζας.
Ξερω μερικοι θα με ρωτουσατε ,η θα μου απαντουσατε οτι [ θα κανει και revers split ] .
Δεν το αποκλειω,αλλα σημερα με την ανακοινωση  της αυτο δεν το δηλωνει.
Εγω φυσικα  σας λεω ακομη και αν κανει reverse split ,δεν ειναι το ιδιο αν το κανει τωρα  συνχρονως με το split ,αποτι να το κανει π.χ μετα απο 3 μηνες.Αν το κανει μετα απο τρεις μηνες η μετοχη θα φθασει στα 10 λεπτα και πολλα λεω.
Εδω η διοικηση της Εθνικης δεν ειναι σωστη,και δεν διαλυει τις αμφιβολιες της αγορας.Ουτε μας λεει ,ποτε θα αλλαξει την ονομαστικη τιμη της μετοχης.
Η ειδηση ειναι πως θα υπαρξει split στην μετοχη της εθνικης,δια το reverse   split ,δεν μας λεει τιποτα.
Αυτα επρεπε να ειναι ξεκαθαρισμενα απο την αρχη δια τους εμπορους ,και οχι αυτο να το ξερουν σαν προνομιακη ενημερωση μερικοι.Nα γιατι ειναι κινδυνος θανατος οι τραπεζικες μετοχες.Προχθες  ειχαν τρομερη ανοδο,αλλα αυριο ποιος ξερει τι θα γινει?
Γιατι τοσος μυστικισμος ?

Ενδεχομενο 2ον
----------------
Η ανακοινωση της Εθνικης μιλαει και δια ποσοστα που θα εχει η καθε ομαδα μετοχων ,εθνικης και Ερωβανκ και μαλιστα μας πληροφορει οτι η αναλογια θα ειναι 25% δια τους μετοχους της ΕΥΡΩΒΑΝΚ με συμμετοχη 100% και 75% δια τους μετοχους της Εθνικης..Φυσικα με την αναλυση του ενδεχομενου (α) δεν βγαινει αυτη η σχεση απο την αρχη, ισως προσαρμοστει με reverse split.
Αυτη λοιπον η ανακοινωση μας οδηγει σε συνολικο αριθμο μετοχων μετα την ενωση και με συμμετοχη 100% στον συνολικο αριθμο μετοχων  1,282 δις και απο αυτο τον αριθμο τα 320 εκ μετοχες να ανηκουν στους μετοχους της ΕΥΡΩΒΑΝΚ.[320/1282=25% περιπου].
Δια να ισχυσει αυτο το ενδεχομενο ,θα πρεπει η Εθνικη να διαγραψει σαν ζημιες  ολο το ποσον που υπαρχει στον Ισολογισμο της ως ιδια κεφαλαια και να μεινουν σαν πραγματικο ιδιο κεφαλαιον 950 εκ  ευρω ,οσο και η νεα ονομαστικη αξια της μετοχης.
Nα γιατι σας λεω ,δεν ειναι σωστοι στην ενημερωση τα Δ.Σ και προκαλουν συγχυση στην αγορα,εκτος απο  ενα στενο κυκλο που γνωριζει τα παντα.

savil

7-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: