Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ (R)[ Μια ματια στο ανοιγμα της αγορας σημερα 17-10-2012]


Κυριες-Κυριοι

Μια καλη ειδηση σημαινει ανοδος της αγορας.Αυτο το καταλαβαινουμε ολοι μας.Οπως επισης ολοι μας γνωριζουμε ο τροπος που κινειται ο δεικτης ,ειναι ιδιος με τον τροπο ,που ενα σκουλικι  (βαδιζει)   κανει αναρριχηση καθετα στον κορμο ενος δενδρου.Με αυτο τον τροπο φθανει ως την κορυφη του δενδρου,μεσα απο συστολες και διαστολες του σωματος του.Ιδιο τροπο χρησιμοποιει και ο δεικτης της αγορας ,αλλα και ολοι οι δεικτες των αγορων και των μετοχων ολου του πλανητη.
Μια κινηση σε ενα υψηλοτερο σημειον ,ειναι αποτελεσμα μιας συστολης της τιμης σε καποιο προηγουμενο σημειον της διαδρομης.
Αυτο εγινε χθες με το 304 ,αυτο γινεται αυτη την στιγμη με την επιστροφη στο 311 .
Υπαρχουν δυσκολιες στην ανοδικη πορεια και ειναι φυσιολογικο.Οι εμποροι καποια στιγμη δειλιαζουν και βγαινουν,κεφαλαιοποιωντας τα κερδη τους και καλα κανουν.
Οπως εγραψα και το πρωι ,υπαρχει μια αντιθεση μεταξυ Γ,Δ και  FTSE TOP 20,διοτι ο ενας σχεδον εχει ολοκληρωσει μια διαδρομη ,ενω ο αλλος (ftse 20) ,οχι ακομη.Να δουμε πως αυτο θα προχωρησει.Δεν βρισκω τιποτα το επικινδυνο,οσο ειναι δυνατον να χρησιμοποιουμε αυτο το ρημα δια τις αγορες,διοτι και μονο η λεξη //ΑΓΟΡΑ// ,σημαινει και κινδυνος.
Χρειαζομαστε καλη διαχειρηση και μικροσυμπληρωματα με καποιες ισως εναλλαγες αποθεματων ,χωρις νεα κεφαλαια,απλα //αλλαζουμε παικτες που δεν τραβανε//.
Εχουμε πολυ χρονο μπροστα μας και συνηθως τα αλματα τα κενει ο δεικτης προς το τελος της συνεδριας.
καλη διαχειριση λοιπον και ψυχικη αντοχη χρειαζεται,αλλα και το STOP  να ειναι επανω στο γραφειο σας,ως φρενο στις επικινδυνες στροφες.

savil
17-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: