Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX. TOP 20 [ 9 Οκτωβριου 2012]


Κυριες-Κυριοι
Ας δουλεψουμε απο το σημειον που ευρισκομαστε με καποιο προγραμμα.
Κανεις δεν μπορει να σας πει μετα βεβαιοτητος τι θα κανει αυριο η αγορα και πως θα κινηθει.
Προσωπικα ,εχω τους λογους μου  ,οτι δεν θα ειμαι στην αγορα αν ο δεικτης διασπασει τις 300 μοναδες πτωτικα  και σταθερα.Το σταθερα σημαινει συνεχως να αυξανει την αποσταση του απο το σημειον 300 μοναδες .Αλλα ειναι θεμα προσωπικης εκτιμησης εκεινης της στιγμης.αυτη η διαφορα και η αποφαση σταματα αν διασπασει και τον ημερησιο δεικτη 5 ημερων,που σημαινει =ΕΞΟΔΟΣ.
Δεν εχουμε κανενα σημαδι που να μας δειχνει ,ο,τι ο δεικτης δεν θα συνεχισει ανοδικα.Ολα δειχνουν ανοδο και μαλιστα ,μεσα απο ωραιοτατες τοπικες διορθωσεις που κανουν οι περισσοτερες μετοχες.
Η κινηση που κανει αυτη την στιγμη ο δεικτης και κινειται συνεχως εμπρος[ανοδικα],ειναι μια κινηση [συστολης και διαστολης] ιδια με την κινηση που κανει ενα σκουλικι.
Το σκουλικι ,δια να κινηθει εμπρος ,προηγουμενος συστελεται [μαζευει] και μετα διαστελεται [απλωνει] και ετσι κερδιζει μηκος.
Σας δινω αυτη την εικονα ,δια να καταλαβετε αυτη την στιγμη,τις συστολες και τις διαστολες των τιμων των μετοχων ,που συνεχως κερδιζουν ποντους.Ειναι πολυ μελετημενη αυτη η κινηση ,απο αυτους που βαζουν καθε μερα πολλα εκατομμυρια δια την αγορα μετοχων και γενικως στην αγορα.
Η αποτομη κινηση ειπαμε και η οποια βγηκε εκτος οριων εχει βελτιωθει αρκετα .Εχει μεινει μονο σαν μειονεκτημα μια διαφορα που χωριζει τον δεικτη απο τους δυο πρωτους ημερησιους δεικτες,τον 
δεικτη 5 ημερων και τον 
δεικτη 10 ημερων.
Η αποσταση αυτων των δυο δεικτων ειναι μεγαλη ακομη και δια αυτο δεν προχωρησε ο δεικτης πιο ψηλα να κλεισει.Νομιζω τους περιμενει να τον πλησιασουν.
Αν ομως η αποστασης τους μερα την ημερα ,δεν μικραινει ,αλλα αντιθετα παραμμενει σταθερη ,τοτε το θεμα θελει μελετη,διοτι ισως ευρισκομαστε στην αρχη μιας διορθωσης.Το φυσιολογικο ειναι οι δυο αυτοι δεικτες και ειδικα των 5 ημερων να εφαπτεται του ημερησιου δεικτη τιμων σχεδον καθημερινα και οχι να κρατα αποσταση σταθερη η να μεγαλωνει  ,ενω ο δεικτης ο ημερησιος ανεβαινει.
Ελπιζω να το καταλαβατε αυτο που σας ειπα.
Επομενως δια αυριο το πρωι παρατηρουμε αυτη την αποκλιση μεταξυ ημερησιου δεικτη και του δεικτη 5 ημερων .Θελουμε αυτη η αποκλιση να μηδενισθει και οι δυο δεικτες σχεδον να εχουν καποια στιγμη της ημερας και καποια επαφη και μετα δεν πειραζει αν μεγαλωσει παλι η διαφορα. Εμας μας αρκει η επαφη καποια στιγμη.
Υπαρχουν φυσικα και αλλες παρατηρησεις δια την πορεια του δεικτη σε συσχετισμο και με τις μετοχες,αλλα αυτα θα τα γραψω το πρωι ,δια να μην σας κουραζω με μια παρα πολυ μεγαλη αναρτηση αποψε.

savil
9-10-2012     

Δεν υπάρχουν σχόλια: