Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ATHEX. TOP 20 [10-10-2012]


Κυριες -Κυριοι

Ολες οι αγορες του εξωτερικου εχουν ξεκινησει μια διορθωση ,με τα ιδια χαρακτηριστικα και της δικης μας αγορας.
Αυτη η ομοιομορφια με βαζει σε σκεψεις,οτι ισως εχουμε ακομη ενα κοματι που πρεπει να καλυψει ο δεικτης .Αν υποθεσουμε ,πως ερχεται μια μεγαλη διορθωση στην κινηση απο την 5ην Ιουνιου 2012,τοτε  θα εχουμε κλαματα και μεγαλο συνοστισμο στην εξοδο..Μια περιορισμενη ομως ακομη πτωτικη κινηση χωρις συνεπειες ,δεν μπορει να υπερβαινει το -3.85 %ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ FTSE TOP 20.
Πτωση με μεγαλυτερο ποσοστον (%),πρεπει να μετρηθει διαφορετικα και φοβαμαι ,οτι θα εχει μεγαλη συνεχεια αν αμεσα δεν επιστρεψει στα σημερινα περιπου επιπεδα. Μια κινηση με [+5]  η  [-5]  μοναδεςθα ειναι μια φυσιολογικη κινηση με το ανοιγμα και μετα [ στασιμοτητα ] και τελειωμα της εβδομαδας μεσα σε αυτα το πλαισια.
Ο δεικτης μας εχει συνηθισει σε τετοιες συνολικα διορθωσεις των 30 μοναδων περιπου.Αν τωρα υπαρχει κατι αλλο ,αυτο θα το δουμε με το ανοιγμα της αγορας.
Ο δεικτης ftse top 20 εκλεισε σημερα αναμεσα στον ημερησιο δεικτη 5 ημερων και τον ημερησιο δεικτη 10 ημερων,εχοντας μαλιστα επαφη και με αυτον ,οπως ηταν το ζητουμενο απο χθες το βραδυ.
Μια πτωτικη διασπαση του δεικτη 10 ημερων σταθερα ,θα ειναι μια κακη εξελιξη.Αν αυτο συνεχισθει και απο τον δεικτη 5 ημερων να διασπασει τον δεικτη 10 ημερων και στην σειρα αυτη να ηγειται ο δεικτης FTSE TOP 20 ,αυτο θα ειναι μια κακιστη συνεχεια και καλο θα ειναι να μην μας παρει μαζυ της μια τετοια κινηση ,με θεσεις λονκ.Φυσικα εξαιρεσεις απο εταιρια σε εταιρια υπαρχουν ,αλλα ειναι λιγες.
Επομενως δια αυριο παρακολουθουμε την καταταξη αυτων των τριων δεικτων και σχηματιζουμε γνωμη και φυσικα παιρνουμε αναλογες αποφασεις. Μια κινηση του δεικτη ως το 285 ειναι νομιζω το περισσοτερο πιθανον να συμβει,αν ξεκινησουμε πτωτικα.Δεν αποκλειω ομως να εχουμε τελειωσει εστω και προσωρινα την 1η φαση της διορθωσης απο το 314.
Το πρωι θα συμπληρωσω μερικα ακομη στοιχεια στην πρω ι νη αναρτηση.

savil
10-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: