Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΗΣΗ FTSE/ ATHEX.TOP 20 [2-10-2012]


Κυριες-Κυριοι

Αποφυγαμε μια εμπλοκη του δεικτη  στην περιοχη των 266[μονδων].Αποφυγαμε τον κινδυνο προσωρινα.Υπαρχει θεμα εμπλοκης σε επισοδιο δια καθοδικη πορεια αν οι πρωτοι δεικτες που ακολουθουν την ftse top 20 ,δεν απομακρυνθουν αισθητα απο τους μεσαιους.Φυσικα εχει επανελθει η ταξη στην καταταξη των  ημερησιων δεικτων που ακολουθουν  σχεδον εξ επαφης τον δεικτη,ομως ειναι πολυ κοντα στον 3ον στην ιεραρχια που σημερα εκλεισε πανω απο το 267,..
Στο 290 οι αποκλισεις ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ,οπως μας δειχνει ο επανω boliger .Αυτες οι αρνητικες αποκλισεις  εμποδιζουν την ανοδικη συνεχεια του δεικτη ftse top 20.
Eιναι συμπαγeς τειχος το σημειον [289...290] με την πτωτικη ορμη που εχει παρει ο επανω boliger.
Χρειαζεται υπερβολη απο τον  δεικτη, δια να γυρισει τις αρνητικες αποκλισεις σε θετικες.Θα χρειασθει χρονο ,ισως μερικες ημερες .Αυτα ολα σε ημερησια μετρηση.
Ειναι αληθεια,πως δεν εχουν ωριμασει οι τιμες γενικα πανω απο το 240 ως το 295 το προσφατο.Να θυμηθουμε οτι πριν 3 εβδομαδες  ξεκινησε ο δεικτης απο το 249 και τελειωσε στο 295.
Η ανοδικη προοπτικη ομως επιβαλλει γρηγορο περασμα πανω απο τις 312 μοναδες.
Τα γεγονοτα κινουν τον δεικτη και οχι η κερδοφορια των επιχειρησεων η αλλοι παραγοντες κατα βασιν καθαρα εμπορικοι.Επομως καθε προβλεψη εχει μεγαλο ρισκο,διοτι τα πολιτικα γεγονοτα ειναι ρευστα αυτη την στιγμη και ευκολα μπορει να χαλασει ενα θετικο κλιμα.
Εγω χθες βραδυ ζητησα ,να περασει ο δεικτης το 272 και αυτο μου ηταν αρκετο προσωρινα.Δεν επιτρεπεται να επιστρεψουμε παλι εκει.Ισως παραμεινουμε αυτη την εβδομαδα στην δεκαδα του 280+,που θα ειναι μια παρα πολυ θετικη εξελιξη.Αυτα τα αποτομα και εντονα ανοδικα,ευκολα αντιστρεφονται και δημιουργουν κακη εικονα και καθυστερηση στην συνεχεια της ανοδου,αλλα πολλες φορες καταληγουν σε δυνατες πτωτικες αντιστροφες.Ευχομαι να μην πεσουμε στην περιπτωση αυτη,δηλαδη της εξαπατησης μας,απο τον δεικτη.
Την ανοδικη προοπτικη την στηριζουν και οι δεικτοβαρεις μετοχες,που τα πηγαινουν πολυ καλα δια την ωρα .Εχουν ακομη περιθωρια ανοδου .
Σαν συμπερασμα ,θα ελεγα,οτι παμε καλα. Προσοχη στην αρμονικη διαταξη των ημερησιων δεικτων που ακολουθουν αμεσως τον δεικτη.Αν χαλασει αυτη η αρμονικη σειρα τους,πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να παρουμε μετρα αμυντικα των θεσων μας.Φυσικα με διασπαση του 272 πτωτικα,μπαινουμε παλι σε περιπετεια.

savil  2-10-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: