Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Xρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ Aυγουστος 2012 ----Σεπτεμβριος 2012]


Κυριες -Κυριοι

Με το κλεισιμο του Αυγουστου 2012,ειχαμε την 1η επετειο μιας κακης πορειας της αγορας δια ενα χρονο. Τον Ιουνιο του 2011 ειχαμε ενα πολυ σοβαρο σημα αντιστροφης και το ειχα αναφερει περσυ πολλες φορες. Ομως δυστυχως ηλθε ο Ιουλιος ,αλλα κυριως ο Αυγουστος του 2011 που με ενα μεγαλο σημα πτωτικο ,ο δεικτης εχασε 180 μοναδες μεσα σε ενα μηνα και απο τις 538 μοναδες κατεβηκε στις 358 μοιναδες.Αν δεν υπηρχε αυτη η εξελειξη τον Αυγουστο του 2011 ,σημερα πολλα πταγματα που συμβαινουν στην αγορα,δεν θα συνεβαιναν.Ομως δυστυχως συνεβησαν.Ετσι λοιπον ειχαμε τον Αυγουστο του 2012 την 1η θλιβερη επετειο.
Παραξενο ,αλλα και φετος ,η ανοδικη προοπτικη ξεκινησε τον ιδιο μηνα ,δηλαδη τον Ιουνιο (5/6/2012).Ευχομαι ,να μην εχει την ιδια καταληξη.

Αυγουστος 2012
------------------
υψηλον σημειον=237,...

χαμηλο σημειον=211,...

Αυτα τα ορια θα χαρακτηρισουν την κινηση και τον Μηνα Σεπτεμβριο.Θα τους δωσουν  το ονομα ακοδικος-ανοδικη η πτωτικος  και πτωτικη.
Αυτο εξαρταται ,απο ποιον σημειον θα διασπασθει, το επανω η το κατω.Ειμαστε πολυ κοντα στο υψηλον σημειον,επομενως ,ισως εχουμε μια διασπαση του υψηλου σημειου και ισως πολυ συντομα.
Δεν ξεχναμε ομως ,οτι η ζωνη παγιδα [230......235]  ειναι απροβλεπτη και ιστορικα ,εχουμε υψηλα ποσοστα αποτυχιας.Ομως καποια στιγμη θα διασπασθει,εκτος και κλεισει η αγορα.
Οι πυθανοτητες ειναι μοιρασμενες 50%-50% πανω η κατω.Ολα παιζονται.Οπως εχω γραψει και αλλες φορες,δεν αρκει μια απλη διασπαση ,αλλα και η σταθεροτητα της διασπασης ,δια μεγαλο χρονικο διαστημα ,χωρις καθολου καθοδικες διασπασεις .
Δεν εχει σημασια ,που θα φτασει  μια ανοδικη κινηση .Διαβαζω απο πολλους,που γραφουν διαφορους αριθμους κ.τ.λ
Ενταξει ,ειναι πιθανοι πολλοι αριθμοι ,αλλα δεν μας απασχολει αυτο ,δηλαδη ενα κοντινο σημειον κατω του 300. Μας ενδιαφερει,αν αλλαζουν οριστικα τα πραγματα.Μας ενδιαφερει να ξεχασουμε  το 112.Ομως δια να ξεχασουμε το 112,θα πρεπει να απομακρυνομαστε σταθερα  πανω απο το 235 με στοχο την δια παντος απομακρυνση μας απο την περιοχη.Αυτο ειναι το διακυδευμα και οχι 10 η 20 ποντοι και μετα παλι προσευχες δια την κατηφορα,μηπως και εκτροχιασθουμε,σε μια πιθανη πτωτικη επαναφορα .
Ναι ειμαστε σε τεοια φαση ,να πουμε οριστικο αντιο στο 112,αλλα δεν το εχουμε εξασφαλισει,ουτε το ειχαμε ως σημερα ,απο την 5ην Ιουνιου 2012 και μετα.
Το προσπαθει η αγορα .Αυτο το θεμα εχει δυο πτυχες,

μια πτυχη πολιτικη [μακροοικονομικη]
και μια πτυχη οικονομικη.[μικροοικονομικη]

savil   1η Σεπτεμβριου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: