Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

savil //καλημερα// 5 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας

Αβεβαιοτης και μυστικισμος ,δια μετρα 11,5 δις ευρω που πρεπει να λαβει η χωρα.Ισως ταλαιπωρειται ο κοσμος ,χωρις ουσια. Τα λαθη που εγιναν απο την Κυβερνηση του  Οκτωβριου του 2009,στην διαχειρηση της καταστασης,ειναι δυστυχως ,πολυ μεγαλα και ανεπανορθωτα.
Αν εις το τελος Ιουνιου 2012 το Δημοσιον  χρεος ηταν 303 δις ,συν τα 4 δις περιπου του Αυγουστου σε εντοκα ,το αθροισμα δειχνει 307 δις.
Αν υποθεσουμε ,οτι ολα πανε καλα και παρουμε την δοση των 31,5 δις ,το χρεος θα φτασει στα 338 δις ευρω.
Το ΑΕΠ ,απο την αλλη πλευρα  .δεν καλυπτει αυτο το υψος χρεους,αντιθετα χανει υψος καθε χρονο.Το χρεος ανεβαινει και το ΑΕΠ  της χωρας κατεβαινει.Αυτο οδηγει σε αδιεξοδο,με οσες καλες προθεσεις και αν υπαρχουν.
Η αδυναμια πληρωμων ,ειναι ενα πραγματικο γεγονος και οχι  γεγονος καλων προθεσεων.Η ψυχη μπορει να θελει να πληρωσει,αλλα αδυνατει το σωμα.Επομενως  μια πτωχευση της χωρας,δεν ειναι θεμα διαθεσεων και προθεσεων,αλλα πραγματικων γεγονοτων ,δηλαδη δυνατοτητων. Με τα σημερινα δεδομενα ,η πτωχευση δεν εχει αποτραπει.Αν αυτο συμβει το αμεσως προσεχες διαστημα,δεν μπορω να το ξερω.Αυτο που ξερω τωρα ,ειναι ,οτι δεν μπορει η χωρα να πληρωσει.Αυτο το βλεπουμε ξεκαθαρα στην καθημερινη λειτουργια του κρατουςΑυτο λοιπον ειναι  που  μετραει ,περισσοτερο απο τις διαθεσεις  και το φιλοτιμο.Στην ζωη μου γνωρισα πολλους καλους ανθρωπους ,αλλα ειχαν πτωχευσει σαν ατομα και σαν επιχειρηματιες.
Το γιατι δεν μπορει να πληρωσει ,δεν ειναι δικη μου δουλεια να το πω.Αλλοι εχουν αυτη την ευθυνη.
Μεσα σε ενα τετοιο κλιμα δυνατοτητων και φαντασιωσεων κινειται και η αγορα.
Καταγραφεται μαλιστα ,με τον καλυτερο τροπο .Ενα τροπο που τον ζουμε καθε μερα στο ταμπλο.

savil  5-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: