Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

savil //καλημερα// 4 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

Οπως εγραψα χθες βραδυ στην βραδυνη αναρτηση,αυτη την χρονικη περιοδο ερευνουμε ,αν ειμαστε σημερα  εις το σημειον εκεινο που εχουμε μια χρονικη  ισορροπια της αγορας μετα μια μεγαλη διορθωση.Δηλαδη ενα σημειον,που θα ειναι δυσκολο να ανατραπει στο μελλον και να αποτελεσει ,απο εδω και στο εξης την βαση της αγορας δια πολλες δεκαετιες,δια να μην πω δια ΠΑΝΤΑ.
Σημερα δεν εχουμε ,ολα εκεινα τα στοιχεια ,που χρειαζομαστε,ωστε να σχηματισουμε αυτη την γνωμη,δηλαδη //το που βρισκομαστε απο αποψεως ισορροπιας// της αγορας.
Τι μας λειπει δια να σχηματισουμε αποφαση?

Μας λειπει ενα πολυ σοβαρο κοματι,απο πολλες εταιριες,αλλα κυριως τις τραπεζες.
Απο τιςτραπεζες μαλιστα ,λειπουν σοβαρα κοματια της δομης των ,οπως

-ο αριθμος των μετοχων των
-το μετοχικον κεφαλαιον
-τελευταιος τριμηνιαιος Ισολογισμος
-Δεσμευτικο  μελλοντικο πλανο εργασιων.

Απο πολλες αλλες εταιριες,λειπουν διαφορα στοιχεια ,με κυριοτερο ,το δεσμευτικο και απολυτο πλανο ,σχεδιασμου με προυπολογισμους που οφειλουν να τηρουν τα Δ.Σ των εταιριων και φυσικα η λογοδοσια ,δια τις αποκλισεις,οπως και η εγκαιρη προειδοποιηση των Αρμοδιων αρχων ,δια τις αποκλσεις ,απο τον προ υ πολογισμο τους.

Αναφερω λοιπον ,αυτα ,που ειναι τα τα πιο βασικα.Αυτα ειναι θεμελιωδη ,ζητουμενα ,δια την ερευνα μας ,αλλα κυριως δια τις αποφασεις μας.Οσο χρονο ,δεν εχουμε αυτα τα στοιχειωδη στοιχεια,εμεις ποτε δεν θα ειμαστε βεβαιοι,δια τον απολυτο χαρακτηρισμο της θεσης της αγορας.
Πρεπει λοιπον ,να γινει κατι απο την Κυβερνηση και προς αυτη την κατευθυνση,δηλαδη ,την απο την αρχη οργανωση της Χρηματιστηριακης αγορας.Την οργανωση ,αυτου του θεσμου οικονομικης αναπτυξης,που χαριζει χρηματα και δεν δανειζει.Εδω ειναι το μυστικο της αναπτυξης και οχι στα γραφεια πολλων ασχετων ,περι την οικονομιαν.

δεικτης
---------
Οπως σας εχω ενημερωσει,υπαρχουν ελαχιστες εταιριες κατω των 5  εταιριων,και δυο απο αυτες ισως αδικουνται ,απο την σημερινη χρηματιστηριακη τους αποτιμηση.Υπαρχει ενδεχομενο αυτες  να δωσουν μια ωθηση στον δεικτη 10 η 15 μοναδες,αλλα δεν λυεται το προβλημα της στασιμοτητος,διοτι η στασιμοτης ,ειναι δομικο προβλημα.Ειναι προβλημα,βαθειας απαξιωσης των Κυπριακων Τραπεζικων εταιριων,που κακως ειναι στο ταμπλο πλεον,αλλα και των Ελληνικων Τραπεζικων μετοχων,διοτι και σε αυτες επικρατει  το απολυτον σκοτος.
Αν δεν λυθουν αυτα τα προβληματα,η αγορα θα παραμενει ,ακυβερνητη και χωρις πορεια σταθερη.
Οπως ξερετε ,η αρχη της τελευταιας κινησης ειναι το 222,71 και μονο κατω απο αυτο σταθερα ,ακυρωνεται η τελευταια διαδρομη ,δια να ξεκινησει μετα μια αλλη ,ισως και προς τον ιδιο στοχο ,που ειναι τα προσφατα υψηλα.

savil  4-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: