Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

savil [καλημερα ] 29 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας

ΟΠΑΠ

Μετα απο λιγο καιρο η εταιρια αυτη,σε τιποτα δεν θα μοιαζει με την σημερινη εταιρια.Ισως να μην υπαρχει ακομη και στην αγορα.
Ο νεος ιδιοκτητης εχω την εντυπωση ,δεν θα αρκεσθει να αγορασει μονο το 33% που πουλα το Ελληνικο Δημοσιον.Προσωπικα πιστευω τουλαχιστον το 50% θα περασει στον νεο Ιδιωκτητη της εταιριας. Ο ΟΠΑΠ,δεν ειναι οποιαδηποτε εταιρια.Ειναι η κορυφαια εταιρια της Ελλαδας.Πουλα μονο μετρητοις και μεχρι πριν ενα χρονο ειχε [0],μηδεν δανεισμο.
Το σπουδαιοτερο ειναι ,ο,τι παραγει κερδη,πολλα κερδη.Μια νεα εποχη ανοιγεται μπροστα στον νεο ιδιωκτητη,που δεν θα ειναι παντα ανετη.Ισως ο μελλοντικος ιδιοκτητης ,να ειναι ενας απο τους μεχρι προτινος μεγαλομετοχους με ποσοστα 15% και πλεον.Πουλησαν ψηλα,και τωρα εχουν χρηματα να αγορασουν ολη την εταιρια.Οταν παρεις ομως το 50% και μια ψηφο ,τοτε η τραπουλα μοιραζεται ,οπως θελει αυτος που εχει την τραπουλα στα χερια του.Αυτος κανει χαρτια,κατα την ορολογια των //λεσχων//.
Τα κερδη ειναι πολλα δια την εταιρια,και μετα το30% ως φορολογια στα μεικτα κερδη.Δεν ειμαι απολυτα ετοιμος να δωσω πληρη εικονα,διοτι λειπουν κοματια του νεου φορολογικου νομου,αλλα πιστευω μονο κατα 20% θα εχουν αντικτυπο στην υπαρχουσα φορολογια και με προοπτικη να μειωθουν ακομη περισσοτερο.
Η τιμη βασης που θα ξεκινησουν οι προσφορες ,νομιζω θα ειναι καπου εδω που ειμαστε σημερα.Αυτο εξαρταται απο το μερισμα χρησεως 2012 .Αν αυτο ειναι  1 ευρω περιπου ,τοτε η τιμη βασης του οπαπ ειναι 

λογιστικη τιμη= 2.9
μερισμα 2012  =1 ευρω
συνολον τιμης βασης =3,9 ευρω.

Φυσικα δεν θα μεινει εδω.Ειναι πολλα ευρω πιο πανω που θα κλεισει η συμφωνια.

η υψηλη αποτιμηση του οπαπ ολων των εποχων ηταν περιπου 10 δις ευρω και με το 33% να σημαινει 3,3 δις ευρω.

η πιο χαμηλη αποτιμηση του οπαπ ηταν προσφατα  και ηταν 1,1 δις [δια το 100%].Αυτο ειναι πλεον πληρης απαξιωσης και η επιχειρηση αυτη ειναι μια χαρα  και παραγει τα περισσοτερα κερδη ,απολες τις εταιριες του χρηματιστηριου,ισως και ολης της Ελλαδος των Εταιριων.
Γελοια πραγματα ,να λεμε σημερα ο οπαπ εχει χρηματιστηριακη αξια 1,1 δις.
Εγω θα λαβω μερος της υπερβολης υποψιν μου και θα πω ,η αληθεια μεσα απο τους αριθμους μας στελνει αυτη την περιοδο σε μια αποτιμηση της ταξεως των 3,35 δις δια το 100%.
Αυτο μεταφραζεται σε 1,1 δις δια το 33% του Ελληνικου δημοσιου. η 10,5 ευρω δια καθε μετοχη.
Σε αυτη την τιμη κτυπα η καρδια της αποτιμησης. Το τι θα συμβει στην πραξη ,δεν το γνωριζω,εγω λεω ποσο πρεπει να ειναι η τιμη διαπραγματευσης της μετοχης.Βεβαια οι εχοντες συμφεροντα,λενε αλλα πραγμτα,ισως στο τελος να πρεπει να πληρωσουμε και απο πανω αυτον που θα αγορασει τον ΟΠΑΠ.
Η δικη μου μελετη ειναι ρεαλιστικη,νομιζω  ο ΟΠΑΠ θα συνεχισει να  εχει 1 ευρω καθαρα κερδη ανα μετοχη  τον χρονο και τα επομενα χρονια,με  νεα διοικητικη οργανωση ,οχι φυσικα κοματικη .Θα υπαρξει περιστολη περιτων δαπανων  κ.τ.λ.
Ενα τιμημα 10 ευρω δεν ειναι ακριβο ,ουτε δια τον αγοραστη,διοτι σε πολυ λιγο χρονο θα κανει αποσβεση του τιμηματος ,ισως κατω και απο 10 χρονια,.Ολα αυτα χωρις τις νεες δραστηριοτητες του ΟΠΑΠ ,,τις οποιες δεν ελαβα υποψιν μου ,διοτι δεν υπαρχουν στοιχεια.

savil  29-9-2012

σημ. Αυτο δεν σημαινει ,οτι απο την Δευτερα τρεχετε να αγοραζετε ΟΠΑΠ ,Και αν ακομη θελετε να κανετε εισοδο,πρεπει να εισθε τεχνιτες ,πως θα κανετε μια εισοδο και σε ποια τιμη και ποτε.Πολυ δε περισσοτερο να μπορειτε να διαβαζετε τις κινησεις στην αγορα των μελλοντικων υποψηφιων και φυσικα του ενος δυνατου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: