Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

savil //καλημερα// 20 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα σας

Μερικα στελεχη Δημοσιων επιχειρησεων σε υψηλες θεσεις,ειναι παντελως ακαταλληλα και προκαλουν ζημια στην αγορα και στο Ελληνικο Δημοσιο.
Αγνοουν εντελως τους μετοχους  και νομιζουν πως ειναι θεοσταλτοι.Εγιναν σοβαρες παραληψεις και παραπλανηση των μετοχων ,απο το Δ.Σ του ΟΠΑΠ.

Καλυτερα λοιπον ,ενας ιδιωτης μεγαλομετοχος στην εταιρια,παρα αυτοι που μας αγνοησαν εντελως ,διαπρατοντας και ποινικε παραβασεις,οπως επισης και η ελεγκτικη εταιρια ,με τοσο μεγαλο ονομα. Κριμα να συμβαινουν τετοια πραγματα.

η αποτιμηση της εταιριας και πριν το -36% ,ειχε συμπεριλαβει κατα τους δικους μου υπολογισμους και την επιβολη  της νεας φορολογησης. Αν εχετε χρονο ,συγκρινετε τα ΕΛΠΕ και την ΕΕΕcoca cola .με την εταιρια οπαπ. Δεν συγκρινονται μαζυ της σε τιποτα.Υπολειπονται πολυ σε πολλους τομεις.Δειτε ομως ποιες ειναι οι χρηματιστηριακες αποτιμησεις αυτων των εταιριων και ποια του ΟΠΑΠ Α.Ε και πριν την μεγαλη πτωση ,αλλα και τωρα. Το μελλοντικο αφεντικο του οργανισμου ,αγοραζει εδω φθηνα τωρα το επιπλεον ποσοστο που του χρειαζεται δια να εχει  ενα μεγαλυτερο ποσοστο απο το 29% που θα ιδιωτικοποιηθει.

Υπαρχει λαθος εκτιμηση δια τις συνεπειες στην κερδοφορια του Οργανισμου μετα το 2013 και την νεα φορολογηση .Ναι θα μπει φορολογια 30% στα μεικτα κερδη,αλλα δεν εχει αναλογη μειωση και στα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ,οπως ειδα πως γραφουν μερικοι.
Ξεχνουν αυτοι που γραφουν αυτα,οτι θα μειωθει και ο φορος εισοδηματος ,διοτι το προς φορολογηση ποσο με φορο εισοδηματος θα ειναι μικροτερο κατα 30 %.
Επομενως στο τελος του λογαριασμου Συμφωνα με τις δικες μου μετρησεις θα εχουμε μια μειωση της ταξεως 20% περιπου στα προηγουνα καθαρα κερδη.
Υπαρχουν φυσικα και αλλα κονδυλια ,που δεν ειναι απαραιτητα να δαπανηθουν και ειναι πολλων εκατομμυριων πλησιαζουν και τα 100 εκ αυτα.
Επισης ,η κυβερνηση ειναι σε προγραμματισμο μειωσης του φορου εισοδηματος των επιχειρησεων.Αν αυτο γινει 15 % οπως διαβαζω,τοτε ,η εταιρια θα εχει προσθετο οφελος και η κερδοφορια της θα επειρεασθει μεν ,αλλα οχι στο βαθμο του 30% μειωση της καθαρηε κερδοφοριας. Νομιζω θα ειναι περιπου 20% στα καθαρα κερδη που εκανε καθε χρονο η εταιρια .
Δια το εξαμηνο που μας περασε  εδωσε καθαρα κερδη  258 εκ ευρω.Αν ειχαμε το νεο καθεστος τοτε η κερδοφορια της θα ηταν 164 εκ ευρω.α
Αν υποθεσουμε ,οτι μειωθει και ο φορος εισοδηματος των εταιριων τοτε αυτο το ποσον θα γινει μεγαλυτερο.Αλλα και με 164 εκ. καθαρα κερδη στο εξαμηνο στο χρονο θα μας εδινε με το νεο συστημα 320 εκ καθαρα κερδη.Ερωτω ειναι λιγα? Αν ειναι ετσι τα πραγματα η τιμη της μετοχης δικαιολογειται σημερα.
Ευχομαι [ τροπος του λεγειν] ,να παει 1 ευρω σαν τον ΟΤΕ ,θα μπορεσω να βγαλω πολλα σπασμενα και εγω και εσεις.
Προσοχη στις επιλογες σας και στην στρατηγικη σας.
Εχουν τετοια κερδη τα ΕΛΠΕ?
Εχει τετοια κερδη η coca cola?
Ποιες ειναι σημερα οι τιμες των μετοχων αυτων ,των εταιριων?
Δικαιολογειται αυτη η διαφορα  ,ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ με την τιμη της μετοχης του ΟΠΑΠ?

savil  20-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: