Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

savil //καλημερα// 2 Σεπτεμβριου 2012


Κυριες -Κυριοι
καλημερα  σας

Ολοι μας ζουμε στον μικροκοσμο μας.
Οι γνωσεις μας,η παιδεια μας,οι εμπειριες μας,η συνεχης ενημερωση ,δια οσα συμβαινουν ,εντος και εκτος χωρας,ειναι οι παραμετροι που οριοθετουν τον μικροκοσμο του καθενος απο εμας..
Αυτος ο μικροκοσμος μας ,περιλαμβανει  εντος του και το επαγγελμα μας ,που ειναι το επαγγελμα του εμπορου τιτλων και αξιων.Οι  εμπορικες μας αποφασεις   ,ειναι αποφασεις του μικροκοσμου μας.Αυτο ομως δεν σημαινει ,οτι ειναι και σωστες,διοτι μεγαλο μερος της πραγματικοτητας ,ειναι αθεατο  απο τα ματια μας.Χρειαζεται συνεχης ,βελτιωσης και διευρυνσης των οριων του μικροκοσμου μας.
Συμβαινουν σοβαρα πραγματα ,στον χωρο που ζουμε,δηλαδη τον Ευρωπα ι κο χωρο.Οπως σας ειπα ,πριν λιγες ημερες ,ερχονται σοβαρες αποφασεις στο προσκηνιο και στην υπο διαμορφωση νεα κατασταση πραγματων στον Ευρωπα ι κο χωρο.Ασχετα τι συμβαινει σημερα στην χωρα μας,η και σε αλλες χωρες της Ευρωπα ι κης Ενωσης,στο προσκηνιο ,ερχονται αποφασεις,που θελουν να προχωρησουν ,ακομη περισσοτερο την Ευρωπα ι κη  ολοκληρωση.
Ξερουμε τον στοχο που ειναι η δημιουργια της ΜΕΓΑΛΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ ,ως μιας οντοτητας,οχι μονο Οικονομικης ,αλλα και Δημοσιονομικης.Αυτα που συμβαινουν σημερα,δεν ειναι τοσο μεγαλα προβληματα.Ουτε το Ελληνικο προβλημα ειναι τοσο μεγαλο ,οσο φαινεται στον μικροκοσμο μας.
Ως το τελος του χρονου ,θα εχουμε σοβαρες αποφασεις και μια νεα προοπτικη δια την Ευρωπα ι κη Ενωση.Ολοι το θελουν και οι συνθηκες οδηγουν τα πραγματα σε νεα  ταξη πραγματων.
Ενα απο αυτα που θα συμβουν ,ειναι και η τραπεζικη ενωση  του τραπεζικου κλαδου ,κατω απο μια και αποκλειστικη Διοικηση  που θα εγγυαται
-ολες τις καταθεσεις των πολιτων
- τον ελεγχο απο κεντρικη Διοικηση  της Ευρωπ α ι κης Ενωσης ,ως αποκλειστικης αρχης.
-εξυγειανση του Χρηματοπιστωτικου συστηματος της Ευρωπα ι κης ενωσης.

Αυτα δεν ειναι απλες ειδησεις,ειναι μεγαλα ιστορικα γεγονοτα,που θα συνθετουν το μελλοντικο τοπιο του χρηματοπιστωτικου συστηματος της Ευρωπης,ως ενας και αποκλειστικος ενιαιος κλαδος της Ευρωπα ι κης Ενωσης. Μια νεα ταξη πραγματων ,θα δουμε να ξεκινα σε λιγους μηνες.
Αυτο μη τον βλεπετε αμεσα κερδοσκοπικα,διοτι μπορει να χασετε τα χρηματα σας.Δεν τα γραφω αυτα ,δια να σας κεντρισω το ενδιαφερον δια τραπεζικες μετοχες.Δεν εχουμε σημερα τις σταθερες παραμετρους που παιρνουμε αποφασεις,δια τραπεζικες μετοχες δηλαδη

- τον αριθμο των μετοχων μιας τραπεζικης εταιριας
- το μετοχικο κεφαλαιο
- τον τελευται Τριμηνιαιο Ισολογισμο.

Οταν δεν εχουμε αυτα τα τρια βασικα στοιχεια,τοτε  δεν λαμβανουμε αποφασεις ,αν σκεπτομαστε ορθολογικα.Ειναι πολυ σοβαροι αυτοι οι παραγοντες,ετσι ωστε να τους αγνοουμε.
Προσωπικα ,θεωρω αφελεια ,να σκεπτεται καποιος σημερα δηθεν ημερησιους δεικτες ,ακομη και αν ειναι 200 η 300 ημερων.Ολα αυτα δεν εχουν κανενα νοημα,οπως σημεια δηθεν στηριξης και αντιστασης.Προσωπικα μενω μακρυα απο τετοιου ειδους σκεπτικο.Τωρα μια αποφαση  συντομου χρονου ,δηλαδη ωρων ,μπορει να μην φερει την καταστροφη.Ομως ο κινδυνος ειναι τεραστιος και συνηθως δεν πρεπει να εμπορευομαστε  περαν της ημερας,εμπορευματα ,που μπορει να μας μεινουν απουλητα δια παντα.
Η Ευρωπη σημερα σχεδειαζει την ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ,και την νεα ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ.

savil  2/ 9/2012

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: