Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ μοιρολατρεια και προληπτικη σκεψη] 30-9-2011


Κυριες -Κυριοι

Ειναι μοιρολατρεια κατεξακολουθηση ,αν δεν βλεπουμε πως εχει αλλαξει προοπτικη η αγορα.
Δεν ειναι δυνατον να βλεπουμε ,μπροστα μας παντα φαντασματα,οταν εχουμε μια τοσο ωραια εικονα στην αγορα.Αυτα φυσικα υπο μια προυποθεση [ceteris baribus]].Κανεις δεν ειναι εις θεση να μαντεψει γενικως το αυριο.Η εμπορικη δραστηριοτητα,ειναι μια δραστηριοτητα,αναμεσα σε τοσες αλλες που εχει ο ανθρωπος στην καθημερινη του ζωη .
Αν σκεπτομαστε ετσι στην αγορα,ειναι σαν να σκεπτεται ενας αλλος ανθρωπος ,//δεν παω στην δουλεια διοτι ενδεχομενως με πατησει καποιο αυτοκινητο//.Αυτο ειναι μοιρολατρεια.Με τεοια σκεψη ,δεν παει καμια δραστηριοτητα μας καλα.
Aλλο αυτη η σκεψη και αλλο η προληπτικη σκεψη,που παντα εχει αποφασισει δια μιαν ενεργεια,αλλα δια προληπτικους λογους ,περιμενει την καταλληλη στιγμη ,συμφωνα με τα δικα του προτυπα.Αυτη η σκεψη ειναι σωστη ,ειναι 100% σωστη οικονομικη σκεψη και την συνιστω.
Η αγορα μας ως σημερα απο την 4ην Ιουνιου 2012,εχει κανει σοβαρα βηματα προοδου.Αυτα πρεπει να τα αξιολογουμε καθε ημερα και την καταλληλη στιγμη ο καθε ενας μικρος εμπορος θα κανει πραξη τις αποφασεις του.
Η τεχνικη εικονα της αγορας σημερα ,εχει  μεσα της την διορθωση ,μικρη η μεγαλη.Μια διορθωση νομιζω περιορισμενη.Ποσοι απο εμας,που δεν πιστεψαμε στην τοσο αποτομη ανοδο kai  μειναμε ακτος αγορας και τωρα σκεπτομαστε και ειμαστε στημενοι δια αγορες?
Ποσοι απο εμας ,αφου πουλησαμε την 1η και την 2η παρτιδα αγορων σε καλες τιμες ,δεν περιμενουμε τωρα ,ετοιμοι να πυροβολησουμε τις μετοχες,οταν τις βρουμε εντος πεδιου βολής που εχουμε  στο προγραμμα μας?
Η αγορα ,δεν εχει παντα μεγαλη ταχυτητα.Πολλοι απο εμας θα θελαμε να δουμε τον δεικτη με τις αναλογες τιμες στο 250 και κατω ,αλλα θα μας κανει αυτη την χαρη?
Αν εχουμε [ceteris baribus],δεν νομιζω.
Κλεινοντας θελω να πω,οτι η αγορα εχει και ποιοτικα στοιχεια στην διαδρομητης απο το 168 ως τωρα παρα πολλα .Επομενως δεν πρεπει να ειμαστε μοιρολατρες,αλλα πανεξυπνοι εμποροι,να προσεχουμε ναι ,να περνουμε μετρα προληψης ,ναι ,αλλα ως εκει.Καποια στιγμη ,χρειαζονται και εργα ,προς την σωστη κατευθυνση,βεβαια μεσα απο προγραμμα ,με αρχη μεση και τελοςκαι με κριτηριο τον ρεαλισμο .

savil  30-9-2012

σημ.  ceteris baribus= ειναι λατινικη εκφραση και σημαινει σε απλη μεταφραση[οι παραγοντες οι υπολοιποι παραμενουν αμεταβλητοι η δεν χειροτερευουν]

Δεν υπάρχουν σχόλια: