Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [6 Σεπτεμβριου 2012]


Κυριες - Κυριοι

Οπως σας ειπα χθες βραδυ,μετα την χθεσινη  ανοδικη πορεια,δεν μας ενδιαφερει    το υψηλο ημερας που κανει ο δεικτης,οσο μας ενφδιαφερει  το χαμηλο ημερας και η γραμμη που δεν πρεπει να διασπασθει.
Σας εδωσα μαλιστα δια σημερα το 239 .
Αν και το πλησιασε ,αρκετα ο δεικτης,με χαμηλο 240,..,δεν το αγγιξε και πολυ περισσοτερο δεν το διεσπασε.Οταν το πλησιασε  μια ωρα πριν το κλεισιμο της αγορας,σαν ελλατηριο εφυγε ανοδικα,κοντραροντας την προηγουμενη ωρα [15.00-16.00],που ηταν ισο- υψης  πτωτικη.
Η κινηση με τα δεδομενα και της σημερινης ημερας παραμενει ανοδικη και με υποσχεσεις.Οι αγορες ,ποτε δεν προβλεπονται,διοτι οι ανθρωποι ειναι μη προβλεψιμοι.Τις αγορες τις κινουν ανθρωποι ,με αισθητηρες παντου,και οχι //ΡΟΜΠΟΤ//.
Αυτο που ισχυει τωρα,ισως να μην ισχυει σε μια ωρα.Με βαση αυτο το σκεπτικο,παντα πρεπει να εχουμε ,προγραμμα ρευστοποιησης θεσεων και κατοχυρωσης κερδων ,η κλεισιμο θεσης ,αν κινδυνευει μια  εισοδος μας και παλι εισοδο ,αν πρεπει.
Οι προτασεις ,ποτε δεν εχουν μονιμο χαρακτηρα,αντιθετα,εχουν πολυ προσωρινο ,διοτι οι αγορες γενικα ,αλλαζουν προσωπο ,απο την μια στιγμη στην αλλη.
Δια αυριο ο δεικτης ,πρεπει να μας πεισει ,οτι θα εγκαταλειψει το 245 ,που τον βολευει παρα πολυ και δια διαφορους λογους.Αυτο το 245 μακρυα  ανοδικα βλεπει  στο 294 ,απο την επανω πλευρα και το 202 απο την κατω πλευρα.Αυτα τα σημεια,οχι αμεσα ,αλλα τα κοιταζει και  τα δυο και αναλογα ,την κατευθυνση που θα παρει θα συναντησει το ενα ,εκ των δυο καποια στιγμη.Δια την ωρα και εφοσον το 239 ειναι απαραβιαστο καθοδικα  ο δεικτης βλεει ανοδικα .Το γυρισμα του απο το 248 στο 240 ,δημιουργει προδιαγραφες να συναντησει το 256 ανοδικα αμεσα. Εχω γραψει σχετικα δια την περιοχη πανω απο το 250.Τα Ευρωπα ι κα νεα ,δεν αφορουν την Ελλαδα.Οι  Ιταλοι ,προσπαθουν να σωθουν και τιποτα περισσοτερο. Το Δ.Ν.Τ ,χαιρεται ,διοτι αποκτα εξουσια ,εκει που δεν ειχε.
Ειναι λαθος η προστασια του  Ευρω,και η επιπλαστη σχεση με το Δολαριο,που δεν εξυπηρετει σε τιποτα τον απλο Ευρωπαιο πολιτη.Ανιθετα ,διατηρει τα πλεονεκτηματα των Κινεζων και των Αμερικανων,οπως και της μεγαλης πληγης της Ευρωπης που ακουει στο ονομα  ΕΛΒΕΤΙΑ ,που λειτουργει ως κλεαποδοχος εθνικων πορων,διαφορων κρατων.

savil  6-9-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: