Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [4-9-2012]


Κυριες- Κυριοι

Η παραμονη του δεικτη τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα,στην ιδια περιοχη,εχει δωσει σε ολες τις εταιριες του Χρηματιστηριου ,την ιδια τεχνικη εικονα.Ολες οι μετοχες της αγορας και οχι του δεικτη του εικοσαρη,εχουν περιπου την ιδια τεχνικη εικονα,σαν να εχουν βγει με καρμπον.
Επομενως ,δεν υπαρχουν επιλογες ,μονο απο αυτο τον λογο.Διαβαζω για διασπαση δηθεν του διακοσιαρη κ.τ.λ .Σας πληροφορω ,ολα αυτα ,δεν παιζουν κανενα ρολο ,στην φαση που βρισκομαστε σημερα,ειτε σαν αγορα ,ειτε σαν χωρα.
Θα ελεγα μαλιστα ,οτι ο κινδυνος του ατυχηματος  ,καθε ημερα  μεγαλωνει ,αντι να μικραινει.
Οταν π.χ ο δεικτης 10 ημερων ,ειναι στο ιδιο επιπεδο  με τον δεικτη 200 ημερων και μαλιστα επι πολλες ημερες,τοτε ο κινδυνος της πτωσης ειναι πολυ μεγαλος.
Μεγαλυτερος μαλιστα ,και απο την προ υ ποθεση να μην τον ειχε συναντησει.Οταν οι ημερησιοι δεικτες ,εξισωνονται ,τοτε  η πορεια της κινησης ,δεν  ειναι προβλεψιμη,[θυμηθειτε το 306]
50% ειναι να υπαρξει ανοδικη κινηση,αλλα αλλο ενα 50% υπαρχει πυθανοτητα να υπαρξει πτωτικη κινηση.Η αγορα ,αυτη τη περιοδο ,οπως την παρατηρω,βαδιζει προς εξισωση των ημερησιων δεικτων.Οι πρωτοι μαλιστα ειναι σχεδον ισοι.Αν υπαρξει αποσχιση και οι μικροι δεικτες απομακρυνθουν ανοδικα,τοτε θα εχουμε ανοδικη συνεχεια και αντιθετως.
Επισης να διαβαζεται ,την καθημερινη ενημερωση των αρχων ,απο τις εταιριες,διοτι μερικες εταιριες ,κανουν επιστροφη κεφαλαιου .Ετσι τεχνικα ανεβαζουν την μετοχη ,δια να προγειωθει  ισως μετα σε πολυ μεγαλυτερη διαφορα,απο την επιστροφη ,κεφαλαιου η μερισματος.
Ολα αυτα ,να τα ελεγχεται πολυ καλα,και να μην στηριζεσθε ,σε βλακωδη συμπερασματα,ειμαστε λονκ η σορτ,αυτη την εποχη ειδικα,που ολα ειναι  σκεπασμενα ,με ενα μεγαλο πεπλο μυστηριου.Σε αλλες εποχες,θα μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε ,πολλα απο αυτα που κυκλοφορουν  στην αγορα .Αυτη την περιοδο οχι. Μονο τρια-τεσσερα πραγματα κοιταζουμε οπως

-αριθμο μετοχων
-ιδια κεφαλαια
-τελευταιο Ισολογισμο[ με συγκρισεις του παρελθοντο,αναζηταμε κερδοφορια]
-Αξιοπιστη  Διοικηση

Αυτα ειναι τα πρωτα που εξεταζουμε και ακολουθουν ,τα Μακροικονομικα,που αφορουν την χωρα.Αν δεν υπαρχει  σταθερη βαση  παραμονηςτης χωρας στην Ευρωζωνη ,τοτε ολα αυτα πανε περιπατο .
Πραξεις ωρων,δεν εχουν προβλημα,εκτος και η επιλογη μας ειναι λαθος.
Πραξεις δοκιμαστικες ,ελαχιστων ποσοτητων,σαν δοκιμη ,δεν θα φερουν την καταστροφη.
Ομως ,στοχοι υπεραποδοσεων ,διατρεχουν μεγαλο κινδυνο.Επισης μην ξεχνατε,εχουμε ανοικτη πληγη στον δεικτη και στην αγορα  με την υποθεση των τραπεζων.

δεικτης.
---------
Δεν ειναι προβλεψιμος.Ολα ειναι πιθανα σε μικρη εκταση ,οχι με διαφορες τεραστιες,εκτος και εχουμε μεγαλα γεγονοτα.Καθε ημερα,εχει τα δικα της χαρακτηριστικα,και κινειται με βαση την τελευται ειδησεογραφια και οχι με καποιο τεχνικο επιστημονικο τροπο.
Χρειαζεται μεγαλη προσοχη .

savil    4-  9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: