Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20 [Ημερησια μετρηση 14-9-2012]


Κυριες -Κυριοι

Η Παρασκευη ηταν μια πτωτικη ημερα καθαρα.Ηταν πτωτικη διοτι εγραψε χαμηλοτερο υψηλο και χαμημολοτερο χαμηλο απο την προηγουμενη ημερα.Το μονο κοινο που εχει με την προηγουμενη ημερα ,ειναι το κλεισιμο,που εγινε στο ιδιο σημειον περιπου  δηλαδη στο 276,..
Η Παρασκευη εβγαλε ειδηση .Η ειδηση ειναι τα ορια της ιδιας της ημερας το υψηλο της  και το χαμηλο της.

==========289,.. υψηλο της 14/9/2012

==========269,.. χαμηλο της 14/9/12.

Επειδη τα σημεια αυτα, προεκυψαν και με καποιο σχηματισμο εις την ωριαια αναλυση και επειδη σε απολυτες τιμες η διαφορα ,συμπιπτει με υπολοιπα που οδηγουν σε πιθανο νεο κυκλο τιμων ,υψηλοτερα του 295 και συγκεκριμενα στο 320,θελουν πολυ μεγαλη προσοχη.
Η επισημανση αυτη ,χανει την σημασια της ,αν εχουμε την Δευτερα το πρωι διασπαση   πτωτικα του 269 δια οιονδηποτε λογο.Αν εχουμε διασπαση καθοδικη του σημειου αυτου ,αναβαλλεται δια μεταγενεστερο χρονο ,η ανοδικη συνεχεια,ισως και δια μεγαλο χρονικο διαστημα [μηνος +].Αυτο εξαρταται απο την πορεια του δεικτη .
Αντιθετα αν διασπασθει ανοδικα το 289,..και στην συνεχεια το 295,..,δημιουργουνται προ υ ποθεσεις δια συνεχεια της πορειας ,μερικων μοναδων πιο ψηλα απο το 295.

Προσωπικα πιστευω ισχυει η 1η εκδοχη,χωρις να αποκλειω μια εκπληξη.Πιστευω θα εχουμε συνεχεια της καθοδικης πορειας,που ξεκινησε απο την 13ην Σεπτεμβριου και μετα το υψηλο των 295 μοναδων, την ιδια ημερα,αλλα με κλεισιμο στο 276,6. Την σκεψη μου την στηριζω στις εξης παραμετρους.

1η παραμετρος= ο ογκος που πωληθηκε τις τρεις τελευταιες ημερες στην ιδια περιοχη και στα υψηλα της κινησης.Ο ογκος αυτος ειναι 312,53 εκ. τεμαχια μεταξυ του [269 και του 295].Αυτος ο ογκος  ειναι πολλα εκατομμυρια ευρω και νομιζω δυσκολα θα βρεθουν χρηματα να ξαναγοαρσθει οχι σε υψηλοτερο επιπεδο τιμων,αλλα ακομη και στα επιπεδα που ειναι σημερα.Οι τελευταιοι αγοραστες,ισως χασουν χρηματα.

2η παραμετρος= οι ταλαντωτες εφθασαν στα ορια τους και ηδη εκαναν αντιστροφη με το 1ον κλεισιμο στο 276,...

-DI(14) =6,5
+DI(14)=51,6
RSI(14)=82,02[ 12-9-2012]

Μη μας διαφευγουν οι ενδειξεις των ταλαντωτων.Ξερω οι περισσοτεροι τους χρησιμοποιειτε,φυσικα και εγω,σαν ενα προσθετο στοιχειο,δια να στηριξω τις αποφασεις μου.

3η παραμετρος= οι τιμες των τραπεζικων μετοχων ειναι εικονικες στην πραγματικοτητα,ασχετα αν αποδιδουν στους ημερησιους εμπορους η ερχονται ως λαχειο σε μερικους δια να ξεκρεμαστουν,απο προηγουμενες τοποθετησεις.

4η παραμετρος= υπερτιμημενες πλεον πολλες μετοχες ακομη και καλων εταιριων.

Αυτα ολα και πολλες αλλες λεπτομερειες και δια μια -μια εταιρια,δεν μου δινουν το δικαωμα να πετω στα συνεφα.Η αγορα μια χαρα ειναι δια την ωρα,εδωσε πολλα κερδη,χρειαζεται ανασυνταξη και αμυνα να κρατησει τα κεκτημενα και οχι να γραψει νεα υψηλα.Σας ειπα ,η ουσια ειναι τι κρατα απο μια κινηση ανοδικη ο δεικτηςκαι οχι τι υψηλο κανει.
Φυσικα και δεν ειμαι εγω που κατευθυνω την αγορα.Ειναι η ιδια που αυτοπροσδιοριζεται και αυτη την Δευτερα θα μας δειξει τι θα κανει.Δια εμας παραμενει στην κυριολλεξια απροβλέπτη,οπως και η μετοχη του ΟΠΑΠ ,που εκανε σεισμο 18 ριχτερ προχθες την Παρασκευη.Αν ακολουθησουν και αλλες το παραδειγματης? τοτε τι θα γινει?

Οψομεθα

  savil  16-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: