Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΠΑΠ [Μεγαλη απωλεια]

Ειναι μεγαλη η απωλεια δια την αγορα και ειδικα  δια τον δεικτη ftse/athex.top 20 ,η απαξιωση του  ΟΠΑΠ.

Αναρμοστα ηθη και εθιμα της νυν διοικησης δια τον χειρισμο που εκανε του ολου θεματος,που καθε αλλο ,παρα σοβαροτητα δειχνουν.Ντροπη ομως και στην ελεγκτικη εταιρια,που δεν σημειωσε στην εκθεση της του εξαμηνου το θεμα αυτο,ως οφειλε στο κεφαλαιο// ενδεχομενοι κινδυνοι//.Ολοι εχουν και ποινικες ευθυνες.Καποτε αυτους τους κυριους με τις δηθεν διαροες τους και τις ΕΠΩΝΥΜΕς μεγαλες υπογραφες,πρεπει να τους μαζεψει ο κος //Πεπονης// η τελος παντων καποιος εισαγγελεας,αλλα και αυτοι απεργουν αυτη την περιοδο.Οι δικηγοροι επισης του εμπορικου δικαιου ,ειναι στον κοσμο τους,αρκουνται σε καμια διαταγη πληρωμης απο σφραγισμενη επιταγη.....
Τελος παντων,με τετοιες συμπεριφορες οι αγορες υποβαθμιζονται και οι  ΣΩΣΤΟΙ εμποροι προτιμουν αγορες με περισσοτερη διαφανεια και λειτουργια της νομοθεσιας.
Δια την αγορα ειναι απωλεια μεγαλη,διοτι η μετοχη αυτη και φυσικα η εταιρια,μπορουσε , ακομα και απο μονη της να δωσει πολλες δεκαδες μοναδες στον δεικτη με καθαρα κερδη ανα μετοχη 1.5 ευρω ,οπως διαμορφωνοταν η κατασταση.Τωρα να δουμε ,πως θα αξιολογησουμε την εταιρια.Η λογιστικη τιμης της εταιριας  ειναι περιπου 2.9 ευρω με ιδια κεφαλαια λιγο πιο πανω απο τα 900 εκ. ευρω και αριθμο μετοχων 319 εκ. μετοχες.
Εχω την εντυπωση θα την λυωσουν  ,σε λιγο την τιμη της μετοχης και λογω ιδιωτικοποιησης της εταιριας..
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ,ΕΠΟΜΕΝΩς ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΥΝΑΤΗ  (Ν/Α).

savil 19-9-2012

μετα την αναρτηση εγινε μια προχειρη ερευνα προσαρμογης στα νεα δεδομενα.

Το βραδυ θα υπαρξει μια πληρης προσαρμογη των τελευταιων Ισολογισμων της εταιριας ,με βαση τα νεα δεδομενα και θα εχουμε εικονα της εταιριας.,εως και το εξαμηνο του 2012
Απο μια 1η ματια,δεν ειναι και τοσο ασχημα τα πραγματα,αρκει να ξερουμε τα παντα και πως δεν υπαρχουν αλλες εκρεμοτητες της εταιριας προς πασαν κατευθυνση.

savil

Δεν υπάρχουν σχόλια: