Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων [8/9 εως 21/9 ημερησια μετρηση] 22-9-2012


Κυριες-Κυριοι

Συνεδρια 12 Σεπτεμβριου 2012
---------------------------------
υψηλο ημερας     = 290,..
χαμηλο ημερας    =269,..
κλεισιμο ημερας  =288,..

εχουν περασει 8 συνδεδριασεις απο την 12/9/2012 ,σχεδον δυο εβδομαδες και τα κλεισιματα ολων αυτων των ημερων ειναι εντος των οριων της συνεδριας της 8ης Σεπτεμβριου.
99% δια εμενα   ειναι ξεφορτωμα κανονικο,και μαλιστα με εξυπνο τροπο,διοτι μπορει να δειχνει ο δεικτης ακινητος,αλλα βασικες μετοχες δεν ειναι ακινητες,αντιθετα εχουν μεγαλη κινητικοτητα και απλα υπαρχει ασυμφωνια δεικτη και μετοχων.Αυτο ισως δεν το εχει καταλαβει το πλατυ κοινο. Επομενως και αυτο που υποψιαζομαι  εγω,δεν ειναι ενα ξεφορτωμα  που στηριζεται στον δεικτη,αλλα ενα φυσιολογικο ξεφορτωμα ,λογω κεφαλαιοποιησης κερδων.
Υπαρχει βεβαια μια αναγκαιοτητα που ανεβαινουν μερικες εταιριες.Αυτη η αναγκαιοτητα εχει να κανει με τα τα υπαρχοντα δανεια τυπου [ ΜΟΔ] [ μετατρεψιμο ομολογιακο δανειο],που ετσι και εμπαινε σε εφαρμογη ,απο τυχον καθυστερηση ,τοτε οι εταιριες εφευγαν απο τα χερια των νυν μεγαλομετοχων.
Αυτο τους αναγκασε να  ανεβασουν οι ιδιοι τις μετοχες [με το αζημιωτον φυσικα],ετσι ωστε να ηρεμησουν οι τραπεζες και να μην κινδυνευουν να χασουν τις εταιριες τους.ισχυει το //αναγκας και οι πειθονται//.Επομενως η κινηση που βιωνουμε σημερα ,ειναι εκ των εσω της καθε εταιριας,και στοχευει περιπου στις λογιστικες αξιες.Ολα τα  ΜΟΔ συμφωνουνται περιξ της λογιστικης αξιας μιας μετοχης συνηθως.Συνεχως ληγουν δανεια των εταιρειων,τα οποια θελουν να ανανεωσουν,αλλα δεν μπορει να γινει αυτο ,διοτι οι τιμες των μετοχων ηταν και ειναι πολυ μικρες.Επομενως πρεπει να πληρωθουν κανονικα στην ληξη τους τα δανεια η οι δοσεις που ληγουν,εκτος και επανελθουν τα στανταρς ,βασει των οποιων υπογραφτηκε η αρχικη σημφωνια  εκδοσεως ενος ΜΟΔ η η συναψη ενος δανειουκαι μια ανανεωση ειναι πιο ευκολο να γινει,διοτι αποπληρωμη ,δεν νομιζω ειναι ευκολο να γινει.
Αυτη ειναι η κυρια αιτια που βλεπετε μερικες μετοχες και εκτος του εικοσαρη δεικτη να τραβουν την ανηφορα,χωρις να παραβλεπουμε και τα διαφορα εμπορικα κολπα.
Η κερδοφορια ,των εταιριων και η αποδοσεις στους μετοχους ,ισως βελτιωθουν ,λογω φορολογικης νομθεσιας,εχει και αυτο την συμβολη του ,ειδικα σε εταιριες κερδοφορες και εταιριες που διδουν μερισματα.
Επανερχομαι στην αρχικη μου σκεψη ,οτι 8 ημερες στην ιδια περιοχη μεταξυ 269 και 290 και εις το υψηλο σημειον ,δεν ειναι καλο σημαδι δια την συνεχεια.Οσο δεν μεγαλωνει η ψαλιδα των μικρων δεικτων απο τους μεσαιους,τοσο υπαρχει η πυθανοτητα μιας μεγαλης διορθωσης ,ακομη και ως το 199 μοναδες αν προκειται δια τον top 20.

savil  22-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: