Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ FTSE/ ATHEX. TOP 20[21 Aυγουστου 2012]


Κυριες- Κυριοι

Το κοματι εις το οποιο ειχα εστιασει την προσοχη μου ηταν και ειναι [230....235], οπως σας το ανεφερα στην προηγουμενη αναρτηση και οχι αν ο δεικτης συνεχιζε κατω απο το προηγουμενο κλεισιμο του 226,....
Τωρα ο δεικτης ειναι μεσα σε αυτο το διαστημα τιμων[. 230..235].Επισης  η περιοχη εχει χαρακτηρισθει περιοχη παγιδα και στατιστικα εχουμε τα ποσοστα αποτυχιας να ειναι υπερ της αποτυχιας παρα της επιτυχιας.Τα επαναλαμβανω 99% ποσοστα αποτυχιας και 1% ποσοστο επιτυχιας,να κλεισει  δια μεγαλο χρονικο διαστημα ,ο δρομος προς τηνπτωτικη διαδρομη σε τιμες κατω απο απο αυτο το επιπεδαο.
Ετσι απο τωρα ξερουμε,ο,τι διαδρομη κατω απο το 230 [μεταβλητο],συνδεεται με μεγαλη πτωτικη διαδρομη.Αντιθετα τιμες πανω απο το 235 ,δημιουργουν προπυποθεσεις σταθεροποιημενης  ανοδικης πορειας.Εδω ειναι η βαση μας και καθε γυρισμα της αγορας ,απο οποιο δηποτε υψηλοτερο σημειον ,εδω θα πρεπει να σταματα,οπως σταματουσε δια δυο μηνες στο 202,.. περιπου .
Βεβαια ο δεικτης ακομη ,κινειται σε διαδρομη Ιουνιου ,δεν εχουμε κατι καινουργιο.Το καινουργιο ερχεται με κλεισιματα πανω απο το 238  σε ημερησια μετρηση και πανω απο 232,..σε εβδομαδιαια και πανω απο το 227 σε μηνιαια.
Δεν εξεταζω,//το πως και και το διατι//,εγινε αυτη η αποτομη κινηση σημερα(χθες),ετσι ειναι οι αγορες,απροβλεπες σε διαδρομη και ενταση.Η πλειοψηφια αυτο αποφασισε.Εμεις εχουμε την υποχρεωση ,να ξεχωρισουμε τις πραγματικες αξιες και νομιζω εκει πρεπει να παταμε και οχι σε  κινησεις  τυχερου παιχνιδιου.
Μια ανοδικη συνεχεια,παντα στοχοποιει ,προηγουμενα υψηλα,που αποτελουν και μετρο μετρησης της δυναμικης μιας κινησης.Επομενως τοσο το 238 οσο και το 244 ,ειναι σημεια οριοθετησης της διαδρομης ,διοτι  εκει τελειωνει η προσπαθεια των 2,5 τελευταιων μηνων,οπως την εχουμε ιστορικα καταγεγραμμενη σαν διαδρομη απο το 168 ως το 244.

savil   22-8-2012