Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα // 5 Αυγουστου 2012


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

//Η οικονομια παραγει και η οικονομια καταναλλωνει , οσα εχει αναγκη απο αυτα που παραγει.
Ο ανθρωπος παραγει και ο ανθρωπος καταναλλωνει, οσα εχει αναγκη απο αυτα που παραγει.
Το περισευμα καταστρεφεται.//

Αυτες οι απλες εννοιες ειναι η οικονομια και ειναι τοσο απλες και κατανοητες.
Η οικονομια γενικα ειναι σκληρη με το περισευμα παραγωγης αγαθων η υπηρεσιων.Αυτο οδηγει ,σε μαθηματικη ακριβεια στην καταστροφη.
Οικονομια ειναι ο αρμονικος συνδυασμος των συντελεστων της παραγωγης,δια την επιτευξη ενος αποτελεσματος.Αυτος ειναι ο ορισμος της εννοιας//οικονομικη μονας//.
Επιχειρηση ειναι ,η οικονομικη μονας,που σκοπο εχει το κερδος,δηλαδη η διαφορα,μεταξυ κοστους και τιμης πωλησεως.
Ειπαμε το περισευμα καταστρεφεται,π.χ αν μια χωρα εχει περισσοτερα καταστηματα λιανικης η γενικα επιχειρηματικοτητα,περισσοτερη απ'οση χρειαζεται ,τοτε θα εχουμε καταστροφη του περισευματος,δηλαδη κλεισιμο επιχειρησεων,πτωχευσεις,επισφαλειες κ.τ.λ.
Αυτο δεν εχει να κανει με την κριση.Αυτες οι οικονομικες μοναδες,ζουν οσο χρονικο διαστημα ,εχει ιδια χρηματα ο επιχειρηματιας και τις συντηρει,και ενα μικρο ακομη διαστημα,με πιστωση που ισως παρουν απο την αγορα.Μοιραια ομως θα κλεισουν.Φυσικα δεν κλεινουν με την αντιστροφη σειρα που ανοιξαν,αλλα με βαση   την ικανοτητα παραγωγης κερδωνΜονο οι κερδοφορες επιχειρησεις ζουν,οι αλλες καταστρεφονται σαν περισευμα παραγωγηςΜηπως και με τα κυταρα του ανθρωπινου οργανισμου ,δεν γινεται το ιδιο?.Ο,τι δεν παραγεται με κερδος, καταστρεφεται,διοτι δεν υπαρχει αναγκαιοτης και δυνατοτης  παραγωγης..
Η χωρα μας σε παρα πολλους τομεις ,ειχε  και εχει περισευμα επιχειρηματικοτητας.Καθε δυο μετρα και μια επιχειρηση ,καθε οικοδομη και εικοσι καταστηματα στο ισογειο.Ολα αυτα ηταν περισευμα παραγωγης και καποια στιγμη θα καταστρεφοταν,αφου δεν θα μπορουσε να συντηρηθει ,μεσα απο την χρηση και την χρησιμοτητα.
Ας σκεφθουμε πως η Ελλαδα γεμισε γιατρους.Ολες οι βαλκανικες χωρες γεμισαν Ελληνοπουλα,σπουδαζοντας Ιατρικη και μετα ? Μετα ηλθε το περισευμα δια την χωρα,διοτι ολοι αναζητησαν εργασια ,εντος της χωρας.Και εδω το περισευμα θα καταστραφει η θα αλλαξει χωρα,αναζητωντας χωρα με ζητηση Ιατρων.
Η οικονομια ειναι σκληρη ,διοτι ειναι η πραγματικοτητα. Η λογικη και ο ανθρωπος ειναι η πραγματικοτηταΤα περισευματα καταστερφονται. Οι ανθρωποι ,χωρις προγραμμα γινονται επιχειρηματιες,ετσι απο //χομπυ//,ενω η επιχειρηματικοτητα ,δεν ειναι ενα //χομπυ//,αλλα μια παρα πολυ σοβαρη υποθεση. Ο σχεδιασμος και η επιλογη της επιχειρηματικοτητας απο ενα ατομο ,ειναι μια παρα πολυ σοβαρη αποφαση .Πρεπει να λαβει υποψιν του πολλες προ υ ποθεσεις που πρεπει να πλοιρει δια την συγκεκριμενη επιλογη του.Πρεπει να ειναι σε επαρκεια τα απαραιτητα προσοντα,που πρεπει να εχει ,με κυριοτερο την επαρκεια Ιδιων κεφαλαιων και γνωση ανταγωνιστικη,που σημαινει παραγω[η προσφερω] κατι σε καλυτερη ποιοτητα και τιμη ,απο τον ανταγωνιστη μου.

savil  5 Aυγουστου 2012