Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα // 30 Αυγουστου 2012


Κυριες - Κυριοι
καλημερα σας

//Οπου φυσηξει ο ανεμος παμε//,

καπως ετσι ειναι σημερα η καθημερινη συνεδρια του Χρηματιστηριου αξιων Αθηνων.
Χθες βραδυ ,εκανα μια αναρτηση και αναγκαστηκα να την κατεβασω αμεσως.Δεν πειραζει,θα βρω περισσοτερο γλυκα λογια ,δια ολους αυτους που κατεστρεψαν και συνεχιζουν να ξεθεμελιωνουν εντελως την αγορα ,με πολλες επικινδυνες λεξεις που ξεστωμουν,οπως// θα σωσουμε τις τραπεζες και οχι τους τραπεζιτες//,δηλαδη  ,εσας ,εμενα και χιλιαδες ανθρωπους που καναμε το λαθος να υπερασπιζομαστε το θεσμο της αγορας και εναποθεσαμε τα χρηματα μας σε μετοχες.Ενα θεσμο που τον εχουν ,ολες οι ανεπτυγμεννες χωρες και τον προσεχουν ως κορη οφθαλμου.Ενα θεσμο που προσφερει χιλιαδες θεσεις εργασιας ,σε μια χωρα,μεσω των εισηγμενων.Οι εισηγμενες ειναι δικες μας εταιριες θεσμικα,ασχετα,αν στην χωρα μας δεν λειτουργει τιποτα σωστα πανω σε αυτο το θεμα.
Ξερετε ,δια να αναπτυχθει η φυση ,χρειαζεται κλιμα ευκρατο και υγιεινο ,και οχι το βορειο  Σελλας.
Ετσι ειναι και οι επιχειρησεις ,συνεπως και οι αγορες,χρειαζονται κλιμα ευκρατον και υγιεινον,και οχι ενα αφιλοξενο περιβαλον,οπως ειναι στην χωρα μας.
Αυτο λοιπον το αφιλοξενο περιβαλον και η παντελης ελλειψη στοργης και γνωσης απο την πολιτεια,στελνει τον θεσμο της αγορας στην χωρα μας σε πληρη αχρησια.
Κριμα - πολυ κριμα .Η φορολογια αλλα καρτ και αλλες βλακειες που διαβαζω πως προκειται να εφαρμοσθουν,ειναι μειωμενης αξιας  και σπουδαιοτητος και μας γυριζουν πολλα χρονια πισω.

Θα περιμενουμε σημερα,να δουμε την συμπεριφορα του δεικτη ,εκτος ζωνης [230...235],πρωτον αν υπαρξει τετοια εικονα σημερα.Νομιζω ετοιμαζομαστε δια νεα εξοδο απο την ζωνη τιμων ,πτωτικα.Αυτο ομως ειναι διαισθητικο σημα και οχι επιστημονικο.
Οταν μια αγορα με  ημερησιο ογκο ελαχιστα χρηματα, χειραγωγειται,τοτε εμεις οι ερευνητες,πρεπει να ειμαστε δυπλα προσεκτικοι,διοτι υπαρχει περιπτωση να ρεζηλευτουμε.
Μια αγορα σαν την δικη μας σημερα των 15 εκ ευρω. ημερησιως,ειναι ακρως επικινδυνη και δεν λειτουργει τιποτα  με ασφαλεια,ως επιστημονικη σκεψη, διοτι η καθημερινοτητα της εμπορικης πρακτικης μπορει να ανατρεψει τα παντα.
Μπορω να σας πω μετα λογω γνωσεως ,δεν υπαρχει κανενα  [ΝΤΗΛ],ειδικα στον τραπεζικο κλαδο.Ολα οσα γινονται ,γινονται με αναγκαστικο τροπο , απολυτο,προσχεδιασμενο και με τους νυν  μετοχους ,εξω απο τις αποφασεις,ενω επρεπε να εχουν τον πρωτο λογο.
Προσοχη σε ο,τι κανετε και σε ο,τι αποφασιζετε,οι ημερες ειναι πολυ επικινδυνες,οπως και η συνοχη της χωρας περνα μεγαλη δοκιμασια.

savil  30 Aυγουστου 2012