Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα// 28 Αυγουστου 2012


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας

Στις 13 Σεπτεμβριου ,δηλαδη  σε 13 συνεδριες απο αυριο ,εχουμε την ληξη των ΣΜΕ [13-9-2012].
Αν υποθεσουμε ,ο,τι την τελευταια εβδοβαδα ,συνηθως η αγορα ,δεν εχει σοβαρες διακυμανσεις,τοτε  μας απομενουν ελαχιστες συνεδριες με καποιο περισσοτερο εμπορικο ενδιαφερον.
Αν συσχετισουμε ,και τις επικαιρες πολιτικες ειδησεις ,ισως  ζησουμε ολο αυτο το χρονικο διαστημα,μια ατονη και χωρις εμπορικο ενδιαφερον αγορα.Συνδυζονται πολλοι παραγοντες μεταξυ τους και συνηγορουν ,υπε ενος τετοιου ενδεχομενου.
Ενα θεμα επισης πολυ σοβαρον ,ειναι η καταργηση του  δεικτη -FTSE TOP 20-.
Ειναι η τελευταια ,ανανεωση ,με την ως  σημερα δομη του απο το 1999.
Θα γινει ενας δεικτης 25 μετοχων,με διαγραφη ,ολου του ιστορικου.Κριμα τοσες εργασιες και μελετες δια τον δεικτη ,θα πεταχτουν στον καλαθο των αχρηστων.Μα μηπως συγκινειται κανεις ,απο αυτους που αποφασισαν  αυτη την αλλαγη.Κατα τυχη και με την  κοματικη ταυτοτητα  σαν εισητηριον σημερα αποφασιζουν δια την αγορα,ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΤΟΥς ΚΑΠΝΙΣΕΙ.
Δεν πρεπει να αλλαζουν ετσι// ελαφρα τη καρδια// ,οι δεικτες.Οι οργανωμενες και σωστες αγορες ,ποτε δεν το κανουν αυτο.Η Ελλαδα εχει δυπλασιο αριθμο εισηγμενων,απ'οτι οι Γερμανια.Αντι να κοιταξουν τι θα κανουν με τις εταιριες //σφραγιδα//,καταστεφουν τις σταθερες παραμετρους αναφορας μιας αγορας και ενος δεικτη.Καταστρεφουν ενα τοσο σημαντικο ιστορικο απο το 1999 ως σημερα.Αυτο το αρχειο θα βοηθουσε παρα πολυ τις επομενες γεννιες εμπορων και επιστημονων  ΚΡΙΜΑ τοσος κοπος ,τοσο αρχειο,πετιεται στον καλαθο των αχρηστων,λες και ο δεικτης 25 εταιριων θα μας λυση το προβλημα.Απερισκεπτη ενεργεια,απο ασχετους  ,που αποφασιζουν τετοια πραγματα.
Καλα- καλα ουτε 20 εταιριες δεν εχουμε να πλαισιωσουν τον δεικτη ΤΟΡ 20. Ο δεικτης αυτος σταματα να υπαρχει μετα την 13ην Δεκεμβριου 2012.Ολο αυτο το τριμηνο  επομενως θα ειναι ,σαν να μην υπαρχει και φυσικα θα ατονισει και απο  εμπορικο ενδιαφερον. Δεν ξερω ,πως θα σχεδιασουν την συνεχεια οι σημερινοι κατοχοι των 23.000 χιλ ανοιχτων θεσεων και αν μπορουν.Πιστευω  θα υπαρχουν και μεγαλοι εμποροι ,που εχουν αντισταθμισει τις θεσεις τους σε μετοχες με τον δεικτη.
Ειναι και αυτο ενα θεμα,που κανει απροβλεπτη την συνεχεια της αγορας. Η αγορα θα κινηθει και εξ αυτου του λογου ,προς καποια κατευθυνση,ετσι ωστε το κλεισιμο των ΣΜΕ του εικοσαρη ,να εξυπηρετει τα συμφεροντα τους,αναλογα τι ειδους συμβολαια ειναι τα  23.000 που  ειναι  σημερα ανοικτα. .
Δηλαδη αν ειναι με θεση λονκ η με θεση σορτ,Ελπιζω και στο μετρο του δυνατου,θα προσπαθησουν να κλεισουν αυτες τις ανοικτες θεσεις χωρις απωλειες  ,επειρεαζοντες και την σποτ αγορα.
Καταλαβαινετε ,ποσο δυσκολο θα ειναι ,να αναλυουμε τον νεο δεικτη ,μετα τον Δεκεμβριο,διοτι δεν θα εχει Ιστορικο κανενα σαν δεικτης 25 εταιριων.ΟΛΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ.
Ετσι ειναι η Ελλαδα [ ραβε-ξυλωνε],σε δουλεια να βρισκομαστε και να παριστανουμε τους Διυθυντες.

savil  28 Αυγουστου 2012.