Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

savil // καλημερα// 21 Αυγουστου 2012


Κυριες Κυριοι
καλημερα σας

[Αυτο ειναι ειδηση]
Διαβαζω ,πως υπαρχει  διαλογος μεταξυ Κυβερνησης και της Ενωσης Ελληνικων τραπεζων ,δια το ακανθωδες θεμα των επισφαλων απαιτησεων των τραπεζων ,απο τα στεγαστικα δανεια.
Σας πληροφορω,οτι αν υπαρχει μια καθυστερηση τρειων δωσεων ενος δανειου,τοτε ολο το δανειον  μηδενιζεται [ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ] ,οχι ομως νομικα.
Εμας μας ενδιαφερει το ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ κοματι ,διοτι αυτο παραγει αποτελεσμα.
Μιλουν δια μια ρυθμιση 100 ΕΤΩΝ.
Αυτο μαλιστα,ειναι ειδηση ,οχι μονο τωρα προσκαιρη ,αλλα ειδηση νεου σχεδιασμου χορηγησεων στεγαστικων δανειων.Με απλα λογια ,δια μια ζωη ,θα εχεις σπιτι δικο σου,που δεν θα εχεις εξωφλησει και δεν θα σε συμφερει να το εξωφλεις ,διοτι θα σε πιανει η φορολογια. Αυτο το συστημα υπαρχει ,μου εχουν πει και στην Αμερικη.
Εμας τωρα βραχυχρονια,θα μας βοηθησει παρα πολυ,διοτι οι τραπεζες θα ανακτησουν μεγαλο υψος κεφαλαιων,απο τις //ΑΝΑΒΙΩΣΑΣΕΣ  ΛΟΓΙΣΤΙΚΕς ΑΞΙΕΣ [ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ] ,ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ//.
Οι αποσβεσεις  δανειων ειναι ζημια και η αναβιωση των αποσβεσεων ειναι κερδος.
Αυτο νομιζω θα προχωρησει δια πολλους λογους με δυο να ξεχωριζουν ιδιαιτερα

1ον θα μεινουν οι τραπεζες ορθιες[διοτι και σημερα κινδυνευουν να κλεισουν]

2ον ειναι ενα κοινωνικο μετρο απαραιτητο,αλλα και μια νεα φιλοσοφια στην χορηγηση στεγαστικων δανειων,τοσο σε διαρκεια,οσο και σε ποσα.

Λογιστικα η αναβιωση των απαιτησεων των τραπεζων ,μεσα απο ειδικη συμφωνια ,με τους δανειοληπτες,θα δωσει μια νεα προοπτικη στον τραπεζικο κλαδο,στην κοινωνια,αλλα και σε ολο το προβλημα που βιωνει σημερα ο απλος ανθρωπος ,δηλαδη η στεγαση.
Το ευχομαι ολοψυχα να γινει αμεσα,θα ειναι ενα παρα πολυ καλο μετρο και δια την αγορα,αφου φερνει κερδη στις Τραπεζεςαπο στεγαστικα δανεια,που περασαν στο κοκκινο.

savil  21-8-2012