Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

savil // καλημερα// 20 Αυγουστου 2012


Κυριες  Κυριοι
καλημερα σας
καλη εβδομαδα

[Που βρισκομαστε σημερα ?]

Ειμαστε επαγγελματιες εμποροι.Στα βασικα μας καθηκοντα ,ειναι να γνωριζουμε το στιγμα  της οικονομιας και κατεπεκταση της αγορας.Μεσα απο αυτη την γνωση,προκυπτει ο σχεδιασμος της δουλειας μας και οι αποφασεις που πρεπει που παρουμε ,αλλα και να παιρνουμε συνεχως.

Η αγορα σημερα δια του δεικτη της ,εχει προεξωφλησει 100%  δια την ωρα ,την παραμονη της χωρας εις το ευρω.Αν δεν συνεβαινε αυτο ,επρεπε να ειμαστε σημερα κοντα στο 94 μοναδες και κατω.
Επισης εχει προεξωφλησει με αρκετη δοση ανοχης τις σημερινες αποτιμησεις  των μετοχων.Εδω υπαρχει μια μικρη παραφωνια,δηλαδη εχουμε δυο τραπεζες ,παρα πολυ υπερτιμημενες και εχουμε αντιστοιχα δυο αλλες εταιριες παρα πολυ υποτιμημενες.Υπαρχει επομενως μια ισορροπια ,που αδικει δυο εταιριες.Αυτη η κατασταση αδικει καταφορα τις δυο εταιριες,σαν ατομικες αποτιμησεις,οχι ομως τον δεικτη,ο οποιος πρεπει να χασει 100 μοναδες λογω τραπεζων ,αλλα και να κερδισει περιπου ισοποσες μοναδες απο τις αλλες δυο εταιριες.Επομενως ειμαστε  σε μια παραξενη ισοοροπια και να δουμε φυσικα την συνεχεια.Προσωπικη μου γνωμη ειναι ,οτι στην αγορα ,καθε εταιρια εφοσον εχει εμπορευσιμοτητα,παιρνει αυτο που δικαιουται καποια στιγμη και οι υπερβολες καποια στιγμη χανονται.

Αυτες τις ημερες  εχω την εντυπωση ,θα στεισουν// Εμποροπανηγυρη// οι εμποροι σαν πλειοψηφια.Σιγα μην αφησουν την ευκαιρια να παει χαμενη.
Το ταξιδι του  κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,προσφερει μιας 1ης ταξεως ευκαιρια δια ενα χρηματιστηριακο πανηγυρι .Θελει μεγαλη προσοχη και νομιζω ,ολοι θα συμμετεχουμε,αλλα με διαφορετικη ιδιοτητα.Αλλοι θα ειναι αγοραστες και αλλοι θα ειναι πωλητες,αναλογα τι εχει στο μυαλο του ο καθε εμπορος.Ειναι καλες οι δημοσιες σχεσεις,που επιδιωκει η κυβερνηση και κανει σωστα,αλλα δεν μας αφορα εμας σαν εμποριο.Δεν μας προσφερει απολυτως τιποτα,περα αποσα θα μπορουσε να προσφερει μια // υπαιθρια εμποροπανηγυρη//.
Εμας μας ενδιαφερει ,αν καθε ημερα,παραγεται πλουτος στην χωρα και ειδικα πλουτος απο τις εισηγμενες εταιριες,διοτι αυτο ειναι το εμπορευμα μας.Ολα τα αλλα με αφηνουν παγερα αδιαφορο την ωρα της δουλειας μου.Εγω ξερω οτι τελος της επομενης εβδομαδας θα εχουν δημοσιευεθει τα αποτελεσματα εξαμηνου των εισηγμενων.Μονο αυτα με απασχολουν πανω στην δουλεια μου και τιποτα αλλο.Τα αποτελεσματα ειναι η γυμνη αληθεια.Αυτη καθοριζει τις αποφασεις μας,διοτι η κερδοφορια μεταβαλει τιςαποτιμησεις των εταιριων και τιποτα αλλο.
Επομενως δια εμας ,αυτο που εχει σημασια,ειναι τα αποτελεσματα εξαμηνου και οχι οι δημοσιες σχεσεις της Κυβερνησης,που επαναλαμβανω σωστα γινονται και πρεπει να γινονται,αλλα δεν με αφορουν σαν εμπορο,ουτε συνδεονται με την δουλεια μου.
Οπως εγραψα ,ο δεικτης εχει διασπασει την ζωνη τιμων 227...230.Αυτο ειναι θετικο.Εχει εισελθει στην περιοχη //παγιδα//,οπου 99% αποτυγχανει να συνεχισει ανοδικα δια μεγαλο χρονικο διαστημα,και 1% να ανοιξει την πυλη του παραδεισου.
Στην σκεψη μου ειναι το ΑΕΠ της χωρας κοντα στα 180 δις ευρω ,αλλα και το χρεος της χωρας 303 δις ευρω.Τα δεδομενα αυτα με τρομαζουν.Το χρεος λυγιζει την αισιοδοξια μου ,και το ΑΕΠ ,με απαγοητευει,σαν αναζητω την κερδοφορια .Καταστασεις αντιθετες σαν δυναμικη.Ανεβαινει το χρεος ,κατεβαινει το ΑΕΠ, ενω το απολυτα σωστο ειναι να συμβαινει το αντιθετο,ειτε μιλαμε δια ενα κρατος,ειτε δια μια επιχειρηση,ειτε ,δια ενα απλο  ανθρωπο.
Για σκεφθειτε καλυτερα αυτο το τελευταιο σαν ατομα  να  [ανεβαινει τοχρεος σας,και ταυτοχρονα να πεφτει το εισοδη σας]?

savil  20 Αυγουστου 2012