Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα// 19 Αυγουστου 2012


Κυριες-Κυριοι
καλημερα σας

[1η φορα στην ζωη μας]
=================
Οσα συμβαινουν σημερα στην Ελληνικη Χρηματιστηριακη αγορα,νοιμιζω ,ολοι τα ζουμε δια 1η φορα.Δεν υπηρξε προηγουμενη εμπειρια μας .απο τετοιες καταστασεις που βιωνει σημερα η αγορα μας και η χωρα.ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥ ΚΑΘΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΟΥΝ.
Επομενως ,ο σημερινος εμπορος του ΧΑΑ, βιωνει δια 1η φορα την  σημερινη χρηματιστηριακη ζωη της χωρας.
Η επιστημη και η βιβλιογραφια,λιγα πραγματα,μπορεσε να προσφερει,σε μια αγορα υποτιθεται αναπτυγμενη,αλλα που εμεινε παντα νηπιο .Επομενως καταλαβαινετε ποσο δυσκολο ειναι ,να γραφεις και να δινεις επιστημονικη σκεψη σημερα ,μεσα απο ενα πρωτογνωρο περιβαλλον οινομικων συνθηκων.Αν σε αυτο το περιβαλον ,προσθεσουμε και την μυστικοτητα των σχεδιασμων,λογω της //εκτακτου καταστασης της περιοδου//,τοτε  το εργο ,οσων γραφουν γινεται ακομη περισσοτερο δυσκολο.  
Προσπαθω ,οσο μπορω,να μελετω χιλιες φορες μια κινηση,και τοτε να δωσω ,αν ειναι δυνατον μια επιστημονικη αποψη [ερευνητου] ,της περιοδου αυτης δια την αγορα.Καθε μερα και κατι νεο προκυπτει ,σαν εμπειρια και ετσι σιγα-σιγα και με προσοχη ορθοδομω συλλογισμο ,δια τα γενοτα,οπως τα ζουμε καθε μερα στο ταμπλο.

Ταση της αγορας ,οπως ξερουμε ειναι η αποφαση της πλειοψηφιας και τιποτα αλλο.Αυτη η αποφαση,δεν υποκειται σε κανενα κανονα δεοντολογιας η νομοθεσιας.Επομενως η πλειοψηφια κανει οτιο θελει νομιμα και χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν.Με απλα λογια ,αγοραζει και πωλει σε οποια τιμη θελει.Επομενως ειναι απροβλεπτη .Υπακουει μοναχα στην λογικη της ασφαλειαςκαι της αναζητησης κερδους.Επομενως οι δυο //πυλωνες// ασφαλεια και// κερδος// ,μπορουν να μας δωσουν την βαση ,δια την δημιουργια  ενος σκεπτικου η ενος προγραμματος ενεργειων.
Κανεις σοβαρος ανθρωπος η οργανισμος ,δεν θα προγραμματιζε την καταστροφη του,αντιθετα θα προγραμματιζε την ασφαλεια του και την αυξηση του πλουτου του.
 Αυτη την περιοδο οι αποφασεις μας,δεν πρεπει να στηριζονται πλεον σε ωριαιες η ημερησιες μετρησεις.Δεν λεω να μην τις παρακολουθουμε,αλλα η προσοχη μας πρεπει να εστιασει στην εβδομαδιαι παρακολουθηση κατα ενα ποσοστο και το υπολοιπο πρεπει να να δοθει στην μηνιαια παρακολουθηση.Η πλειοψηφια τους δυο τελευταιους μηνες,συμφωνα με τα ////δικα μου ματια//,εστιαζει την προσοχη της σε μια σταθερη βαση που προσπαθει να δημιουργησει,μεσα απο τις μηνιαιους σχεδιασμους και οχι τους ημερησιους η τους εβδομαδιαιους.
Κανει// σημειωτον//  δηλαδη κινηση επιτοπου,οπως σε στρατιωτικο παραγγελμα.Δεν κανει κανενα βημα μπρος πισω ,αλλα επιτοπια μεταβολη και συνεχιζει το σημειωτον,δηλαδη ασκηση εγρηγορσης ,η ετοιμοτητας.
Οπως σας πληροφορησα μια περιοδος που ξεκινησε τον Δεκεμβιο του 2008 ,τελειωσε τον περασμενο μηνα τον Ιουλιο και εστειλε στην αφετηρια μηδεν(0) ,τοσο την ανοδο ,οσο και την καθοδο,αλλα και την ταση[πλειοψηφια].
Σημερα [σαν μηνας Αυγουστος],ειμαστε στο σημειον μηδεν και περιμενουμε τον αλλο μηνα,το //στρατιωτικο παραγγελμα// ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ ,ετσι ωστε να ξεκινησει η κινηση ,ανω η κατω.
Ετσι μπορω να σας περιγραψω,συμφωνα με τα δικα μου ματια ,το σημερινο τοπιον της αγορας μας.
Πανω απο το 230 ,μπαινουμε σε χρηματιστηριακο ναρκοπεδιο.Ειναι η περιοχη παγιδα,οπως σας ελεγα προχθες.Σας εδωσα και ποσοστα και σας ειπα 99% οδηγει στην αποτυχια ,απο αυτο που δειχνει και 1% οδηγει στον παραδεισο ,δηλαδη στην επιτυχια ,αυτου που δειχνει. Θελει μεγαλη προσοχη, στοιχειωδεις γνωσεις και προπαντος προγραμμα αποφασεων.
Δεν ειναι υποχρεωτικον να ειμαστε παντα εντος αγορας.Μη ξεχνατε επισης,οι βιαστικοι συνηθως //σκονταφτουν//.

savil  19 Aυγουστου 2012