Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

savil //καλημερα// 18 Αυγουστου 2012


Κυριες Κυριοι
καλημερα σας

Συμπληρωματικα στοιχεια της χθεσινης ημερας
===================================
Η κινηση που εχουμε μπροστα μας στον δεικτη FTSE TOP 20 ,ειναι μια κινηση ενδιαμεση,ανεξαρτητη,ξεκινησε απο το 222,77  ωρα 16.00 της 14-8-2012.Ως το κλεισιμο της αγορας ειχε ξεκινησει ,αυτη η νεα ενδιαμεση πορεια [μικρη πορεια] ,συνεχιστηκε την 16-8-2012 ,καθως και χθες 17-8-2012 ,ως το 231,74[υψηλο ημερας].Αυτη η διαδρομη απο το 222,77  εις το 231,74 ισοδυναμει με το 78,1 της υποτιθεμενης διαδρομης απο το 222,77 προς το σημειον (Χ) .
Αυτο το δυνητικον  σημειον (χ) ,μπορουμε να το προυπολογισουμε και να το ορισουμε ,ως πιθανο στοχο ,της βραχυτατης  αυτης κινησης.Δια να ειμαστε ομως αποτελεσματικοι στον καθορισμο του στοχου ,δεν θα πρεπει η κινηση να κανει μπρος πισω κινησεις,αλλα κινηση σαν μια ευθυγραμμη κινηση[ευθεια γραμμη].
Αν ομως εχουμε ,μηδενισμο του προηγουμενου χαμηλου σημειου ,του χρονου που μετραμε ,τοτε η κινηση η αρχικη εχει τελειωσει.Δηλαδη ,αν παρακολουθουμε την αγορα σε χρονο ωρας,τοτε η κινηση της προηγουμενης ωρας,εχει τελειωσει,αν την νεα ωρα γραψαμε μικροτερο χαμηλο.Σε αυτη την περιπτωση,οποια νεα κινηση ξεκιναει απο την αρχη ,δηλαδη το μηδεν,αφου μηδενιστηκε το προηγουμενο χαμηλο.Το ιδιο συμβαινει και αν παρακολουθουμε σε ημερησιο χρονο η σε μεγαλυτερο,εβδομαδα η μηνα.
Επομενως ,δια να ακυρωθει η κινηση που μελεταμε και να ξεκινησει ,οταν ξεκινησει μια νεα,θα πρεπει  μεθαυριο Δευτερα ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΠΤΩΤΙΚΑ ΤΟ 227,49 που ηταν το χαμηλο της Παρασκευης,διαφορετικα  με μια ευθυγραμμη πορεια ,ολοκληρωνει στο 234,25[προσαρμοσμενο ακριβως] η αν δεν ειναι ευθυγραμμη η κινηση ,αλλα εχει εμπρος πισω,χωρις να ακυρωθει το χαμηλο της Παρασκευης,σε αυτη την περιπτωση θα χρειασθει νεος υπολογισμος του ποσοστου καλυψεως της δυνητικης ανοδου.
Νομιζω πρεπει να δινουμε μεγαλη σημασια στα υψηλα και στα χαμηλα ημερας,οταν κανουμε μετρησεις και υπολογισμους.
Με τον ιδιο τροπο μελεταμε και αναλυουμε και μια δυνητικη πτωτικη κινηση.
Επομενως τοσο η ανοδος ,.οσο και η καθοδος ,ξεκινουν απο το μηδεν,και οταν ανεβαινει η μια ,η αλλη παραμενει σταθερα στο μηδεν,ως το σημειον που δεν γραφει  νεα κορυφη η αλλη .Φυσικα ,οταν λεμε κορυφη εννοουμεν οτι δεν υπαρχει υψηλοτερη πτωση η υψηλοτερη ανοδος,που σε πραγματικο επιπεδο σημαινει,δεν υπαρχει μικροτετο χαμηλο η υψηλοτερο υψηλο.
Μην σας παγιδευει ο ορος [ανεβαινει η πτωση],ενω γραφει στην ουσια μικροτερο χαμηλο.Ανεβαινει η πτωση απο ημερα σε ημερα π.χ ,διοτι η μετοχη η ο δεικτης γραφει νεα σημεια,χαμηλοτερα απο τα προηγουνα. Οταν λεμε π.χ αυξανεται η ζημια μας ,εννοουμεν χανουμε περισσοτερα,απο καποιο προηγουμενο χρονο .  Με το ιδιο σκεπτικο ,σας αναλυω τους ορους της μεταβολης της ανοδου η της καθοδου.

savil  18 Aυγουστου 2012.