Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

savil /καλημερα/ 13 Αυγουστου 2012


Κυριες- Κυριοι
καλημερα σας
καλη εβδομαδα

[ τι περιμενουμε ]
Πλησιαζει η στιγμη της αληθειας και// ο πελεκυς// ,σε οποια ειχειρηση δεν δωσει καθαρα κερδη υπερ των μετοχων.Ειναι η ωρα της τελευταιας αποφασης, που θα στειλει στα εντελως //αζητητα//,ολες τις εταιριες που δεν παραγουν κερδη.Οι περισσοτερες εχουν πλουσιους μεγαλομετοχους και κακομαθημενους απο το 1986 που ξεκινησε,αυτος ο μοντερνισμος της [εισηγμενης],βλεπετε,αφενος εγιναν ζαμπλουτοι οι περισσοτεροι ως το 1999,αλλα αφετερου ανεβηκε η αναγνωρισιμοτητα προσωπων,αφου  οι περισσοτεροι ζουσαν στον αστερισμο της αφανειας.
Επομενως ,ηλθε η ωρα και μαλιστα αργησε,να ελθει. Εισηγμενες του ftse top 20 και οχι μονο ,χωρις κερδοφορια θα πανε δια διαμονη ολες στον πλανητη των αζητητων εταιριων[μετοχων].
Εταιριες με κερδη ,θα παρουν τιμες που θα  αντιπροσωπευει αυτο που ειναι.Το κριτηριον του p/e δια μιαν 1η αποτιμηση θα δωσει  καποιες ενδεικτικες τιμες.Νομιζω τα 6 χρονια της Γερμανικης Τραπεζας ,θα αποτελεσουν μετρον αξιολογησης των κερδοφορων εταιριων .
Δεν θεωρω καμια Ελληνικη επιχειρηση να εχει καλυτερες προοπτικες ,απο την Γερμανικη Τραπεζα,επομενως ,αν η Γερμανικη Τραπεζα διαπραγματευεται 6 χρονια τα καθαρα της κερδη ,διατι   να δωσουμε υπεραξια σε μια Ελληνικη επιχειρηση περαν των 6 ετων?
Σε μια τετοια περιπτωση η ΜΥΤΙΛ ,με αναγωγη των κερδων της σε ετησια  και με p/e=6  ετη,πρεπει να την δουμε κοντα στα 0,83 λεπτα.Σημερα ειναι πανω απο 2 ευρω.Η κερδοφορια της ως σημερα ,δεν δικαολογει τετοια αποτιμηση.
 Στις τραπεζικες μετοχες ,νομιζω καποια στιγμη ο [Ο ΝΟΤΙΟς ΔΥΝΑΤΟς ΑΝΕΜΟΣ],σαν τυφωνας θα σαρωσει τις υπαρχουσες αποτιμησεις και θα τις στειλει ολες να κανουν ομαδα //μπασκετ// των 0,20 λεπτων.ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΤΙΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ .
Το αστειο παιχνιδακι με την// ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ//  ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
Προσωπικα δεν γνωριζω κανενα Δ.Σ να χαριζει δις στον ανταγωνιστη του,οπως θελουν να μας παρουσιασουν την επικαιροτητα  με τον τραπεζικο κλαδο.Εγω δεν πιστευω τιποτα,οταν ακουω τετοια πραγμτα και χωρις να τα εχω διαβασει απο κειμενα της GREDIT AGRICOLE.
Εχουμε μερικες εταιριες που αδικουνται ,πραγματικα απο τις σημερινες αποτιμησεις των ,ακομη και με το κριτηριον των 6 χρονων.Αυτες καποια στιγμη θα παρουν αυτο που τους αξιζουν,αν υπαρχει στο μελλον αγορα.Διοτι ειμαστε ενα βημα ,πριν την πληρη απαξιωση και το λουκετο της αγορας.
Απαξιωση σημαινει,οτι μεγαλοι εμποροι με δυνατα ταμεια,δεν ασχολουνται με την Ελληνικη αγορα .
Αυτο εχει μεγαλη δοση αληθειας.Εσεις και εγω με πενταροδεκαρες,δεν μπορουμε να κρατησουμε ανοιχτη την αγορα.Εσεις και εγω ,καθε μερα ,ψαχνουμε για ενα βλακα περισσοτερο απο εμας,να  του φορτωσουμε την βλακεια μας.
Μην υπερεκτιματε την ικανοτητα σας,εισθε ενα τιποτα και εσεις και εγω,μπροστα  στους μεγαλους εμπορους και δεν μπορειτε,ουτε εσεις ,ουτε εγω να τους κερδισουμε αυτους.Τα κυματακια και τα ΦΙΜΠΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ,ειναι μονο να χανονται χρηματα και η βλακεια να εχει λογους υπαρξης,ως συνεχεια ενος ταξιδιου χωρις τελος,που δεν ειναι εμποριο  ,αλλα σχετος //Ιπποδρομος//.
Επομενως ,ας μαζευτουμε μεσα στο καβουκι μας,εξυπναδες δεν χρειαζονται και να δουμε αν αυριο θα εχουμε αγορα,ανεξαρτητα τι πορεια θα παρει.κατω η πανω.
Δια σημερα ,θα περιμενουμε να δουμε ,αν ο δεικτης θα ολοκληρωσει  μετα απο πολλες προσπαθειες ,την διασπαση της ζωνης τιμων [227.......230].Αν δεν τα καταφερει ,τοτε καλο ταξιδι δια αλλη μια επισκεψη στο 202 περιπου.
Την περιοχη  που βρισκομαστε σημερα ,την εχω αναλυσει πολλες φορες  και ισχυουν ολα οσα εχω γραψει δια ολα τα σημεια.

savil   13  Aυγουστου 2012.