Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

savil /καλημερα/ 10 Αυγουστου 2010


Κυριες  Κυριοι
καλημερα σας

[ο δεικτης εχασε τις εταιριες του]

Ο δεικτης εμεινε ,απο ετιαριες .Δεν εχει την παλαια του δυναμικη,διοτι το εμπορικο ενδιαφερον δεν  βρισκει ικανοποιητικο αριθμο  εταιριων, δια  να εκδηλωθει.
Η μεγαλυτερη αιτια δια ολα οσα βλεπουμε στο ταμπλο,ειναι αυτη,δηλαδη η ελλειψη εταιριων,με εμπορικο ενδιαφερον.Απο τις 20 εταιριες ειναι ζητημα αν υπαρχουν 7 εταιριες και απο αυτες οι τεσσερις ,εχουν μια καλη εμπορευσιμοτητα,οι αλλες τρεις ειναι καλες εταιριες,αλλα μειωμενης εμπορευσιμοτητας .
Η εμπορικη αδιαφορια στην αγορα εκδηλωνεται με  την  στασιμοτητα μιας εικονας.Ποιος ενδιαφερεται σημερα π.χ δια την τραπεζα ΚΥΠΡΟΥ ? και με πια  δεδομενα να ενδιαφερθει?Ουτε ενα καλο σορτ δεν βγαινει πλεον.  Το ιδιο ισχυει και δια την ΕΥΡΩΒΑΝΚ και αλλες πολλες εταιριες.
Επομενως ο παραγων αυτος ,καθηλωνει την κινηση του δεικτη σε ενα μικρο δρομολογιο,με αποτελεσμα να βλεπουμε αυτη την εικονα στο σχεδιαγραμμα του δεικτη.
Αυτο μπορει να εχει μεγαλη χρονικη διαρκεια,διοτι κανεις δεν γνωριζει ποτε θα επιστρεψει η αγορα ,σε μια κατασταση με σωστες και εμπορικες εταιριες.Ακομη και ο μειωμενος τζιρος σε αυτο τον παραγοντα εχει την αιτιαν του και ισως περιορισθει ακομη περισσοτερο,αν δεν υπαρχει εμπορευμα στην αγορα δηλαδη εμπορικες εταιριες και μετοχες.Το μαγαζι μενει απο εμπορευμα,και οχι απο ζητηση η ελλειψη χρηματων.Απλουστατα  το μαγαζι ειναι αδειο.Τι να αγορασεις ,αφου τα ραφια ειναι αδεια,και μονο κατι π.χ  //πακετα μακαρονια// υπαρχουν.
ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ,ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.Αυτος ο αριθμος ομως ,δεν μπορει  ουτε να ψευτοσυντηρησει  το μαγαζι που λεγεται Χ.Α.Α[ΤΟΡ 20],δια μεγαλο χρονικο διαστημα.Πρεπει να ετοιμαζομαστε και δια ημερησιους τζιρους του 1 (ενος) εκ. ευρω και λιγοτερο.

savil   10 Αυγουστου 2012