Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ Eμπορικη Τραπεζα] 25-8-2012


Κυριες Κυριοι

Δεν  μου φανεται να στεκει στην λογικη ,αυτα που γραφουν περι ντηλ  της Εμπορικης   με καποια απο της γνωστες τραπεζες.
Δυστυχως η Γαλικη τραπεζα,δεν τα καταφερε ,να εχει μια επιτυχημενη επεκταση στην Ελλαδα ,μεσα απο την Εμπορικη τραπεζα.
Η Εμπορικη Τραπεζα εχει πολλα μειον ,που ξεκινουν απο το προσωπικο και καταληγουν στην κερδοφορια .Το 2007 που εβρεχε ο ουρανος πολλα κερδη στον Τραπεζικο κλαδο,η Εμπορικη ειχε καθαρα κερδη περιπου 60 εκ. ευρω.Δηλαδη ειχε κερδη μιας παρα πολυ μικρης Τραπεζας. Με βαση ,τα κερδη του 2007 σημερα η τραπεζα μπορει να εχει μια αξια περιπου 400 εκ, ευρω,αλλα με κερδη ειπαμε 60 εκ, ευρω.Αν εχει ζημιες ,δεν αξιζει τιποτα .
Το Τ.Χ.Σ και η Τραπεζα της Ελλαδοσς ,της ζητουν ,να κανει αυξηση κεφαλαιου  σε μετρητα τωρα αμεσα 2,5 δις ευρω.Ακομη και αν βαλλει αυτα τα χρηματα σε μετρητα,δεν αλλαζει η εμπορικη της αξια ,αν δεν περασει σε κερδοφορια.
Επισης της ζητουν προσθετη ρευστοτητα 4,9 δις  δια να καλυφθει  η αναγκαια ρευστοτητα μεταξυ καταθεσεων και χορηγησεων.Αυτα τα χρηματα πρεπει να παραμεινουν περιπου 5 χρονια μεσα στην τραπεζα. Μετα θα μπορουν να αποσυρθουν.
Ομως τωρα οι Γαλοι πρεπει να βαλουν 7,4 δις σε ρευστο αμεσα στην τραπεζα. Ειναι ενα τεραστιο ποσον  και δεν ξερω αν μπορουν αυτη την στιγμη να το δωσουν οι Γαλοι.
Μετα απολα αυτα ,δηλαδη την εισροη 7,4 δις στην τραπεζα, σκεπτονται ,να   δωσουν  την τραπεζα  των τοσων δις ,σε μια Ελληνικη τραπεζα και σαν ανταλλαγμα να παρουν ενα ποσοστο κατω του 10% ,δηλαδη ψυχουλα. Δεν μπορω να το πιστεψω,πως ετσι εχουν τα πραγματα,Κατι δεν δενει στην ολη μου σκεψη.Δεν μπορω να το φαντασθω ,πως μπορει να συμβει κατι τετοιο.Λιγες ημερες και θα δουμε.Δεν νομιζω πως υπαρχει ειδηση ,αν ετσι εχουν τα πραγματα,οπως τα διαβαζουμε.
Μηπως συμβαινει κατι αλλο? Μηπως δεν ειναι τα πραγματα,οπως μας τα παρουσιαζουν.

savil  25-8-2012