Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ το κλεισιμο της αγορας σημερα 7 Αυγουστου 2012]


Κυριες  Κυριοι

Οπτικα ,σημερα ειχαμε μια παρα πολυ ωραια συνεδρια,με το σταθερο της μειονεκτημα του μικρου ημερησιου τζιρου.
Εχουμε  σχεδον εναρμονιση  του δεικτη και των αντιστοιχων σημειων των μετοχων.
Ο δεικτης ,διεσπασε σταθερα το 224 και βαδιζει προς την καυτη περιοχη .Μια περιοχη που αρχιζει απο το 227 και τελειωνει στο 229,9  σαν 1η φαση.Αυτο ειναι το δυνατο και το υποχρεωτικο κοματι.Σημερα ,μολις αγγιξε το 227 ,.,επεστρεψε στο 224 λες και κεραυνοβοληθηκε απο ρευμα υψηλης τασης στο σημειον 227,...
Ας ειναι δεν πειραζει,δεν θα  τελειωσει ολο του το προγραμμα σε μια ημερα.Αυτο το καταλαβαινω και ειναι λογικο.Δεν εχει και πολυ σημασια,τι πιστευω εγω μεσα μου ,οπως και ο καθε ενας απο εσας,αλλα τι σκεπτεται η πλειοψηφια ,διοτι αυτη η πλειοψηφια βαζει και τα πολλα χρηματα.Ευχομαι να συνεχισθει  αυτη η πορεια και το ευχομαι δια παρα πολλους λογους.
Εδω στο 1.38 ,οι δυο τραπεζες ,δινουν εξετασεις και μαλιστα πολυ σοβαρες εξετασεις.Αν η ανοδος των ,ειναι με αφορμη την ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,λυπαμαι ,αλλα δεν εχει υποθεση μεσα του, αυτο το στορυ.Ειναι αγευστο ,αοσμο και ισως πικρο αν γινει κατω απο το τραπεζι.
Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,αν κανει αυτα τα αναγκαια που της επιβαλλει το Τ.Χ.Σ και η τραπεζα της Ελλαδος,δεν εχει κανενα λογο και αιτια,να χαρισει μια καθαρη τραπεζα σε κανεναν.
Αν εχει μπει και σε καναλι κερδοφοριας,τοτε θα βρεθουν αγοραστες και μαλιστα με ζεστο χρημα δια το τιμημα,και οχι πετσινες μετοχες ,που διαθετουν σημερα οι Ελληνικες τραπεζες και το Τ.ΧΣ[ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΜΕΙΟΝ 5 δις ,ευρω,με ανταλλαγμα μετοχες,που δεν αξιζουν ουτε ενα λεπτο.Εκτος και αγορασθουν με μετοχες του Τ,Χ,Σ ,οι οποιες  δεν υπαρχουν,αλλα θα υπαρξουν στο μελλον.Αυτο δεν θα ειναι  εμπορικη πραξη μεταξυ δυο τραπεζων ,οπως ειναι σημερα,αλλα μια εμπορικη πραξη μεταξυ της ΕΜΠΟΤΙΚΗς ΤΡΑΠΕΖΑς και του Τ.Χ.Σ ,χωρις να μεσολαβει καμια σημερινη τραπεζα .
Θα περιμενουμε να δουμε τι αλλο παραξενο θα ακουσουμε απο την ΤΡΟ Ι ΚΑ.
Οπως εχω πει ,ακομη και με δυο εταιριες ο δεικτης μπορει να πεταξει πολυ υψηλα,χωρις να ειναι στην κινηση αυτη καμια τραπεζα.Ομως δεν εχω σαφη εικονα ακομη. Ισως μια απο τις προσεχεις ημερες να δουμε κατι τετοιο στο ταμπλο,δεν το αποκλειω,δυσκολο μεν ,αλλα οχι αδυνατον.
Οπως σας ειχα αναφερει την Κυριακη ,τα διαγραμματα των τραπεζων ηταν σχετη προκληση ,οπως ειχαν διαμορφωθει,ομως τωρα αρχιζουν να περνουν σε φαση υπερβολης και θελουν προσοχη μεγαλη.Ισως να υπαρχουν και προγραμματα ,που αποβλεπουν στην ακυρωση των παλαιων μετοχων,μεσα απο περιορισμο  της ποσοτητος των μετοχων που διαπραγματευονται.Αυτο χρησιμοποιηθηκε το καλοκαιρι του 2011 δια την ΑΤΕ ,την αξιομακαριστην.
Σαν συμπερασμα λοιπον θα ελεγα,περιμενουμε ,να δουμε την συμπεριφορα του δεικτη μεσα στην καυτη ζωνη και μετα θα παρουμε την σωστη αποφαση.Δια την ωρα υπομονη και αποχη.

===========229.9

===========227,..

savil  7Αυγουστου 2012