Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ το κλεισιμο της αγορας σημερα 30 Αυγουστου 2012]


Κυριες -Κυριοι

Προ τελευταια ημερα του Αυγουστου σημερα.Μας εμεινε μια συνεδρια ακομη η αυριανη ,δια να κλεισει ο μηνας Αυγουστος.Ως αυτη την ωρα, ο Αυγουστος  ειναι ενας μηνας   χωρις δικη του προσωπικοτητα.Ειναι κρυμενοσς εντος των ακρων [οριων] του μηνος Ιουλιου.Ο Σεπτεμβριος ,νομιζω θα ειναι διαφορετικος και με δικα του ορια.
Εχουμε παρα πολλα και σημαντικα γεγονοτα.Ειναι οικονομικα γεγονοτα μεσα απο πολιτικες αποφασεις,δηλαδη Νομους.
Παραγουν αποτελεσματα 100%.Η συγκεντρωση του Τραπεζικου κλαδου ,με βιαιο τροπο,θα δωσει ενα νεο τοπιον στον χωρο ,αλλα και στην αγορα.
Αυτο που ακουσαμε [σωζουμε τραπεζες και οχι τραπεζιτες],δινει νεα δεδομενα ,κυριως νεους ιδιοκτητες στις τραπεζες και αλλα μεγεθη.  Αν το συνδυασουμε και με την αλλη φραση [ειναι παρα πολλες οι τραπεζες στην Ευρωπη ,αλλα και στην Ελλαδα],τοτε εχουμε την μιση γνωση ,απο αυτα που ερχονται ολοταχως στην αγορα.
Αυριο ολοκληρωνονται και τα αποτελεσματα.Θα εχουμε ολο το χρονο μπροστα μας να τα μελετησουμε και να δωσουμε ,τα στοιχεια εκεινα ,που χρειαζεται ενας καλος σχεδιασμος ,μεσα και απο την πραγματικη αποτιμηση ,των εταιριων,οπως προκυπτει απο τον Ισολογισμο μιας εταιριας.
Οι αγορες εμπορευονται κυριως αξιες και οχι αερα κοπανιστο.Αυτη η διαπραγματευση ,πρεπει να εχει και το διαστημα του κερδους ,,διοτι σε διαφορετικη περιπτωση  δεν υπαρχει ζητηση.
Δεν μπορω να δωσω βαρυτητα ιδιαιτερη στα κλεισιματα του δεικτη ,η στην ημερησια διακυμανση του ,οταν ειναι τοσο κοντα στην ζωνη [230..235].
Απεδειχθη ,οτι πανευκολα κανει το 232 ,επομενως ,δεν υπαρχει κατι το σοβαρο  με το σημερινο κλεισιμο.Απο προχθες εδωσε ενα δυο σημεια  κατω απο το σημερινο κλεισιμο και απ'οτι ειδα ισχυουν ακομη.Θα μελετησω περισσοτερον την σημερινη ημερα και θα επανελθω το βραδυ με νεα αναρτηση.

savil  30-8-2012