Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων (r)[ το κλεισιμο της αγορας σημερα 29-8-2012]


Κυριες -Κυριοι

Η ειδησεογραφια ,εδωσε την σημερινη κινηση του δεικτη.Μια ειδησεογραφια φτωχη ασχετη και παραπλανητικη.
Βαπτιζει  γιγαντα τον νανο ,και ονομαζει Ντηλ ,την συγκεντρωση σκουπιδιων.
Η σοβαροτερη οικονομικη ειδηση σημερα,δεν γραφτηκε και ηταν η καταργηση  της διαταξης του νομου ,που απαγορευε την διαθεση των μετοχων  των τραπεζων απο το Τ.Χ.Σ πριν το 2017.
Αυτο καταργειται  και ο νομος θα περασει αυτες τις ημερες απο την βουλη.Αυτο ειναι ειδηση,υπερ της Τρο ι κας και οχι υπερ των τραπεζων.Ανοδος τραπεζικων μετοχων ,ειναι λογικα αποδεκτη,μονο αν εχουν καθαρα κερδη στο εξαμηνο,αλλα και αυτα θα τα μαθουμε τελος Σεπτεμβριου.Αν δεν υπαρχουν καθαρα κερδη υπερ των μετοχων,ολα αυτα που γινονται ,ειναι  παραπλανητικαα και καποια στιγμη θα ξεσπασει  ο τυφωνας [τραπεζες]Δυο ημερες εμειναν ακομη και θα δουμε τα κατορθωματα εξαμηνου  ,ολων των εταιριων ,εκτος τραπεζων.
Η σημερινη συνεδρια σε συγκριση με την χθεσινη εχει τα εξης χαρακτηριστικα.

σημερα
---------
Ταση =ουδετερη
ανοδικη ημερα= οχι
καθοδικη ημερα =οχι

Ειχαμε μια ημερα ,μεσα στα ακρα της χθεσινης ημερας[28-8-2012].Επισης ειχε  ενα πολυ ωραιο κλεισιμο ,διοτι εκλεισε εις τα υψηλα ημερας.Ειχε επισης ,αλλη μια επιτυχια,διοτι επανηλθε μεσα στην ζωνη  τιμων ,που παιζει μεγαλο ρολο αυτη την περιοδο .Ζωνη τιμων = [ 230.....235].Επανηλθε ο δεικτης εκει που βρισκοταν χθες το πρωι 28-8-2012 κοντα στο 232,.. ως υψηλο.
Επομενως ,περιμενουμε ,να δουμε σταθερες διασπασεις ,εκτος των οριων της ζωνης ,σταθερα και δια πολλες ημερες. Αυτο μας δινει σωστες πληροφοριες και υπολογισμους.
Σημερα μας εδωσε μερικες ενδειξεις σημειων ο δεικτης ,δια την επομενη πτωτικη κινηση ,αν υπαρξει και οταν υπαρξει.Χθες δεν ειχαμε αυτες τις ενδειξεις.Ειναι πολυ βραχυχρονιες ομως και θελουν μεγαλη προσοχη. Ειναι αληθεια η αγορα κατα κανονα,δεν συμφωνει με την λογικη των μικρων.Συμφωνει με τα προγραμματα της πλειοψηφιας,που δεν ειναι γνωστα στις απλες μαζες των εμπορων συναδελφων. Ομως τι σημασια εχει αυτο? Αν ενας εμπορος  κανει καλα την δουλεια του ,με οποιο τροπο  και αν εχει οργανωσει το επαγγελμα του,εφοσον εχει εισοδημα ,απο την οργανωση του αυτη ,πρεπει να διατηρησει και να εφαρμοζει  μονο το δικο του προγραμμα και τιποτα αλλο.
Αυτα σας τα λεω,διοτι εχω συναντησει τετοιους ανθρωπους και βαζουν γυαλια σε πολλους με διδακτωρικα  κ,.τ.λ.

savil  29-8-2012