Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριον Αξιων Αθηνων (r)[ το κλεισιμο της αγορας σημερα 13 Αυγουστου 2012]


Κυριες -Κυριοι

Οι εταιριες που δικαιουνται μιας καλυτερης  αποτιμησης,προσπαθουν να κερδισουν ,υψηλοτερα επιπεδα τιμων ,μεσα απο την ημερησια διαπραγματευση.Ετσι σημερα,ειδαμε  οι μετοχες μερικων εταιριων να εχουν ανοδο,ανεξαρτητα τι κανουν οι υπολλοιπες η ο δεικτης.
Αν ειχαμε καλυτερες συνθηκες στην χωρα και στην αγορα,ολες αυτες οι εταιριες ,θα ειχαν πολυ πιο μεγαλυτερη ανοδο.Οπως  εγραψα και το πρωι ,ολοι θα παρουν αυτο που τους αξιζει ,μεσα απο μια ζωντανη αγορα.Μια αποξιωμενη αγορα,δεν εχει να προσφερει  πολλα πραγματα δια ολους.
Το ΣΜΕ του εικοσαρη σημερα εκανε 309 συμβολασια ,σαν συνολο ολη την ημερα.Αν αυτο δεν ειναι απαξιωση ,τοτε τι ειναι?
Η τρεχουσα εβδομαδα,εχει την διακοπη λογω της αργιας της Τεταρτης,αλλα δεν ειναι αυτο που κανει την αγορα ,κουραστικη πλεον.Μας κουραζει ολους αυτη η αγορα.Ειναι πλεον μια αγορα ,που την βλεπουμε σαν (αγγαρεια) ,την δουλεια μας,διοτι με οσο καλη διαθεση και αν ξεκιναμε το πρω ι ,αυτη δυστυχως ειναι αδιαφορη .Υπαρχουν και μερικοι δυστυχως //αρμοδιοι// που διδασκουν φοροδιαφυγη .  Αν αληθευουν οσα διαβαζουμε ,τοτε ειμαστε δια τον γκρεμο ολοι μας σαν χωρα.
Διαβαζω π.χ ,οτι η ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΘΑ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ  1 ΕΥΡΩ,......
Αν συμβει αυτο ,τοτε εχουμε καραμπινατη φοροδιαφυγη και φοροπαραβασεις, με εικονικες εμπορικες πραξεις κ.τ.λ..Πρεπει να επεμβει αμεσως ΤΟ ΣΔΟΕ,οπως και αλλες υπηρεσιες της Δημοσιας Διοικησης , αν συμβει αυτο,δηλαδη μια εικονικη εμπορικη πραξη ,με συμβολικο τιμημα 1 ευρω.
Αληθεια ετσι λεει ο νομος για τις εμπορικες πραξεις και τις συναλλαγες.Πρεπει να ντρεπονται ολοι αυτοι ,που τα λενε ,αλλα κυριως τα προτεινουν σαν νομιμη διαδικασια.
Αυτα κανουν οι αρμοδιοι και μετα ,εμεις ψαχνουμε να βρουμε τι φταιει στην αγορα ,περαν της κερδοφοριας.

savil   13  Αυγουστου 2012.