Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ / FTSE ATHEX.TOP 20 [ 16 Αυγουστου 2012]


Κυριες  Κυριοι

Υπαρχει μια ανοδικη προοπτικη,οπως διαγραφοταν εδω και μερικες ημερες.Χθες βραδυ σας την προσδιορισα με +10 μοναδες απο το 223,.. δηλαδη μια κινηση τουλαχιστον ως το 233,.. και βλεπουμε.
Υπαρχουν μερικα προηγουμενα υψηλα οπως π.χ στο 230 η στο 232.Ενταξει ολα εχουν την σημασια τους,αλλα οχι και καμια ιδιαιτερη βαρυτητα.Με απλα λογια,αν ο δεικτης γυρισει πτωτικα,δεν σημαινει κατι το εξαιρετικο δια  οποιοδηποτε σημειον ,ως το 333,.....Εις το 231 ,.. εχουμε τον ημερησιο δεικτη 90 ημερων.Εχει και αυτο το σημειον την σημασια του,απο συνηθεια και οχι κατι το επιστημονικο σαν σημειον.
Η οποια κινηση ειναι σχεδιασμενη ,απο αυτους που βαζουν τα πολλα χρηματα στον ημερησιο ογκο και φυσικα δεν ειναι οι μαριδες του εμποριου.
Η ποιοτητα μιας ανοδικης κινησης ,δια να εχει διαρκεια,πρεπει να στηριζεται σε εταιριες με κερδη και μαλιστα μεγαλα.Σε διαφορετικη περιπτωση ,αποτομα θα χασει την δυναμικη της και πολλοι μικροεμποροι θα βρεθουν  με ζημιες απο τυχον αγορες ,σε χαρτια με μηδενικες αξιες.Επιμενω σε αυτο,διοτι απο τις 20 μετοχες του εικοσαρη ,μονο 3 μετοχες ,δικαιολογουν αυτη την ανοδο,οι αλλες ολες εναι εκτος λογικης  εμποριου.Φυσικα καμια τραπεζα,δεν δικαιολογει καιμια υψηλοτερη τιμη,ασχετα το τι θα γινει τις προσεχεις ημερες.
Η υπαρξη της αγορας εχει δυο απαραιτητες προυποθεσεις.

1ον οι οικονομικες συνθηκες της χωρας

2ον η ποιοτητα των επιχειρησεων ,μεσα απο δυο απαραιτητα στοιχεια

(α) την κερδοφορια [υπαρξη αξιας]
(β) την εμπορευσιμοτητα του τιτλου.

Ενα κλεισιμο αυριο της αγορας κατω απο το 226 ,ακυρωνει σχεδον ,την ανοδικη προοπτικη.

savil   16 Αυγουστου2012