Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE / ATHEX. TOP 20 [30 Aυγουστου 2012


Κυριες- Κυριοι

Τις τρεις τελευταιες ημερες ο δεικτης επαναλαμβανει την ιδια κινηση ως ημερησια διαδρομη.

=============232  υψηλο σημειον της διαδρομης


=============227 χαμηλο σημειον της διαδρομης.

θα μπορουσε να ηταν ενας μικρος ενδιαμεσος χρηματιστηριακος κυκλος με υψηλο σημειον της καθετου διαμετρου το 232 και χαμηλο σημειον της καθετου διαμετρου το 227.Ειναι μια αποψη  σωστη

θα μπορουσε ομως να ηταν και μισος ενδιαμεσος χρηματιστηριακος κυκλος με κεντρο κυκλου το 227 και υψηλο σημειον της καθετου διαμετρου το 232.
Επομενως ευκολα  συμπεραινουμε,οτι το κατω σημειον της καθετου διαμετρου ειναι το 222.
Να σας θυμισω ,οτι το 222,...το χρησιμοποιησα δια να σας δωσω την τιμη στοχο  του δεικτη το 234.25 .Ενα σημειον που ο δεικτης εκλεισε κοντα του 2 φορες ,ανεξαρτητα απο ο υψηλο του  238 περιπου. Επομενως δια αυριο .αν εχουμε μια υπια ημερα ,χωρις ενταση ,αρυθμη θα ελεγα,τοτε ενδεχεται το σημειον 222 ,..να ειναι το σημειον που θα κλεισει ο μηνας Αυγουστος ,δηλαδη αυριο.Αν υπαρξει ενταση και παθος,τοτε το 214 ,ειναι ενα σημειον ,δια πιθανη διανυχτερευση.
Ενας αρκετα μακρυνος στοχος ,αλλα χωρις ιδιαιτερη εμφαση ειναι το 199.Δεν ξερω ομως ,αν το προηγουμενο 202 ,εξυπηρετησε[καλυψε ] αυτο τον στοχο.
Ομως ισως τιποτα ,απολα αυτα να μην συμβει ,διοτι  η αγορα δεν θελει να ζωηρεψει ,οπως δειχνει ως σημερα και τελικα να εχουμε μια απο τα ιδια ,δηλαδη μια κινηση προς το 231 και μετα παλι κατω.
Γενικα η βελτιωμενη εικονα που εχει ο δεικτης,λογω της παραμονης του στην ιδια περιοχη σχεδον τρεις μηνες,δεν εχει ακομα χαλασει πολυ.Δεν αποκλειεται ομως να χαλασει τις προσεχεις ημερες.Αν απο Δευτερα  κανει χαμηλο κατω του 206 ,τοτε αυτοματα ο νεος μηνας χαρακτηριζεται πτωτικος και θα περιμενουμε μονο το κλεισιμο του ,δια να  τον χαρακτηρισουμε οριστικα .

savil  30-8-2011