Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE /ATHEX. TOP 20 [26 Αυγουστου 2012]


Kυριες  Κυριοι

Η Παρασκευη ηταν μια καθαρα πτωτικη ημερα,με ενα καλο κλεισιμο ,τιποτα περισσοτερο.
Η εβδομαδα που εκλεισε ηταν μια ανοδικη εβδομαδα καθαρα.
Ο μηνας που διανυουμε ο Αυγουστος,δεν ειναι ,ουτε ανοδικος μηνας,αλλα ουτε καθοδικος.Ειναι ενας μηνας ως σημερα,
εντος των ακρων του μηνος Ιουλιου.Απομενουν 5 συνεδριες.Δεν μπορω να ξερω ,αν αλλαξουν τα  υφισταμενα ορια του  μηνος Ιουλιου.Μπορει και να αλλαξουν ,μπορει ομως και οχι.
Παρατηρουμεν διαφορετικη εικονα  στους τρεις χρονους που εξεταζουμε[ ημερα- εβδομαδα- μηνας].Υπαρχει συνχηση δια την συνεχεια. Ο δεικτης εχει παραμεινει μεγαλο χρονικο διαστημα στην περιοχη που βρισκομαστε.Αυτο εχει δωσει μια βελτιωση σε ολους τους δεικτες,που συνηγορουν,υπερ της ανοδικης συνεχειας.
Προσωπικα ,δεν εχω πεισθει πληρως ,οτι θα συμβει αυτο,αλλα δεν το αποκλειω. Ολοι βαζουμε καποιες γραμμες και καποια σημεια αποφασεων και τα οποια δεν αλλαζουμε ευκολα,αρκει να τα εχουμε μελετησει σωστα,οχι μονο ως σημεια επιτυχιας,αλλα και ως σημεια πιθανης αποτυχιας και μετρα που πρεπει να παιρνουμε,αν κατι δεν παει καλα,στον αρχικο σχεδιασμο. Με αυτο το σκεπτικο εχω χαραξει τις δικες μου γραμμες ,αποφασεων.
Υπαρχει η βασικη ζωνη  που ειναι ουδετερη και δεν παιρνω συνηθως αποφασεις[230....235].
(+)
----------------------------237
================235

================230
(-)
Εντος της ζωνης  υπαρχει  παγιδα.Ολα μπορει να συμβουν.Η διασπαση των οριων ,με κλεισιματα ημερησια και εβδομαδιαια,δειχνουν πορεια  και αν υπαρχει σταθεροτητα ,τοτε  σιγα σιγα παιρνονται αποφασεις.
Ο δεικτης ακομη και +20% να προχωρησει ανοδικα ,απο το σημειον που βρισκομαστε σημερα [233,47],υπαρχει περιπτωση να γυρισει εντονα καθοδικα ,προς το 112 μοναδες.
Το 112 το εχουμε ακομη στο μυαλο μας,ειναι υπαρκτη υποθεση.
Η πολιτικη παραγει και οικονομικες ειδησεις,που εχουν αμεσο αντικτυπο στην αγορα.Ακομη δεν εχουμε τετοιες ειδησεις.Ισως υπαρξουν εξ αναγκης,ομως και παλι δεν αντικαθιστουν τον μοναδικο τροπο αποτιμησης μιας εταιριας,που ειναι η κερδοφορια της.Δημιουργουν ομως κλιμα ελπιδας ,το οποιον κανει περισσοτερο βεβαιους  τους εμπορους δια  μονιμη αντιστροφη ,απο τα χαμηλα της 5ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

savil  26 Aυγουστου 2012.