Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Χρηματιστηριακη Επικαιροτητα[ Οι δεσμευτικες προσφορες]


Κυριες Κυριοι

Εδωσαν σημερα ,διαβαζουμε,δεσμευτικες προσφορες οι τρεις τραπεζες,προς την Γαλικη τραπεζα
GREDIT AGRICOLE,δια να αποκτησουν την Εμπορικη τραπεζα.
Αν θελουμε φυσικα το πιστευουμε αυτο.Επισης  ολο αυτο το σκηνικο ,μοιαζει με Φαρσοκωμωδια,με τις  δεσμευτικες προσφορες ,δηθεν απο τις τρεις τραπεζες. Μα δεν υπαρχουν ουσιαστικα 3 τραπεζες ,υπαρχει μια τραπεζα ,με ενα και μοναδικο μετοχο  το Τ.Χ.Σ η [ το Ελληνικον δημοσιον].
Απρεπεια χαρακτηριζω ολη αυτη την ιστορια,απο τα αρμοδια προσωπα,μη εξαιρουμενου ,ουτε του υπουργου. Τοσο δυσκολο ειναι να μας πουν τελος παντων τουλαχιστον τον τροπο συναλλαγης,διοτι δια συναλλαγη προκειται και δια τιποτα αλλο. Ζηταμε απλα τον τροπο συναλλαγης,τον οποιο μας κρυβουν σκοπιμα η απο υπερβολικη βλακεια.
Δεν ειναι υποχρεωμενη η Γαλικη τραπεζα,να δεχτει αυτα που της προτεινουν οι δηθεν ενδιαφερομενες τρεις τραπεζες και μαλιστα, αν η συναλλαγη γινει με πετσινες μετοχες και χωρις καμια προσυνεννοηση..Μπορει να τις απορριψει ολες,και αυριο το πρωι π.χ λεω εγω , ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥς ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ  Τ.Τ ,που παραπιπτοντος δεν εχει ενισχυθει απο το ΤΧ.Σ ,και με τα δις καθαρα κεφαλαια που εχει η ΕΜΠΟΡΙΚΗ , να συμπληρωσει τα αναγκαια κεφαλάια που χρειαζεται το Τ.Τ ,ετσι ωστε ,να μην βαλλει παλι το χερι στην τσεπη το Τ.XΣ δια την ενισχυση του  Τ.Τ
.Ολοι κοιταζουν τις τρεις τραπεζες,που σκηνοθετημενα πιστευω, εδωσαν δεσμευτικες προσφορες,χωρις να εχουν ιδια κεφαλαια,αλλα οι Γαλοι να βλεπουν προς το Τ.Τ με την μεγαλη ρευστοτητα και φυσικα και εδω με προσυνεννοηση,αλλα να παρουσιασθει ,το ολο θεμα ,ως μια φυσικη εμπορικη πραξη φυσιολογικη.Εγω παρακολουθω με ηρεμια ,την ενοχη σιωπη των Γαλων.
Δεν εχουμε δει ολο το εργο ,πως ειναι σκηνοθετημενο.Ολα θα γινουν με απολυτο τροπο συνεννοησης,αλλα να μοιαζει και με καθαρα εμπορικη πραξη.
Μετα την ΑΤΕ ,ειναι το Τ.Τ που εχει σειρα να τακτοποιησει τα κεφαλαια του και οχι οι αλλες τρεις τραπεζες,που δεν μπορουν ,ουτε χαρτι τουαλεττας να αγορασουν,αν δεν υπογραψει η Τ Ρ Ο Ι ΚΑ,πολυ δε περισσοτερο να εχουν κεφι και δυνατοτητα ,δια εμπορικες συμφωνιες.
Αυτα εχω στο μυαλο μου ,διοτι βλεπω τους Γαλους να σιωπουν δικριτικα,πιστευω σκοπευουν το Τ.Τ και οχι τις δεσμευτικες δηθεν προσφορες και μαλιστα με μειοψηφικο ποσοτο κατω του 10%..Οι Γαλοι οπου μπουν θα διοικησουν.Στις  τρεις τραπεζες ,δεν λειπει ,το μεγεθος,αλλα η ικανοτητα να παραξουν κερδη.Καθε γωνια εχουν και ενα καταστημα,σαν τι θα κερδισουν αν παρουν και τα 350  καταστηματα της Εμπορικης Τραπεζας ,αφου τα μισα  απο τα δικα τους και τα μισα της εμπορικης τραπεζας,πρεπει να κλεισουν,διοτι οι τραπεζες ολες αυτες εχουν πυλινα ποδια,και δεν αντεχουν τετοια βαρη με χιλιαδες καταστηματα.

Τ.Τ και Εμπορικη μαζυ με την GREDIT AGRICOLE ,δενουν απολυτα σε ολα.

επισης μην ξεχνατε το [Ελλας-Γαλια-Συμαχια],και κατι δις που περιμενουμε ....

savil  8-8-2012