Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΑΛΦΑ [τραπεζα]


Κυριες Κυριοι

Οπως εχω γραψει η παραταση ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων,ειναι μια θετικη [εξ υποθεσεως]κατασταση .δια τις τραπεζες και τους παλαιους μετοχους.
Παντα στον χρεωμενο η παραταση αποπληρωμης του χρεους ειναι ενα ζητουμενο.Αν μαλιστα ο χρεωμενος,ειναι χρεωμενος απο συμπτωση[υπηρξε καποιο ατυχημα],αλλα η λειτουργικη κερδοφορια της επιχειρησης παραμενει,τοτε ειναι βεβαιο ,οτι αυτη η παραταση ειναι και επιβεβλημενη.
Μια τετοια περιπτωση ειναι  και η ΑΛΦΑ τραπεζα. Εχασε σχεδον  ολο το κεφαλαιο της ,οχι στον βαθμο με τις αλλες τραπεζες,αλλα της εμεινε ενα μικρο υψος Ιδιων Κεφαλαιων,οχι ομως αρκετων ,δια να λειτουργησει απροσκοπτα.Βεβαι η Διοικηση,με δυο ατυχεις και ασκοπες ,ενεργειες δια ισαριθμο [ντηλ],πικρανε πολυ τους μετοχους της,αλλα οι κινησεις εκεινεςεβλαψαν πιστευω την Τραπεζα,παρα την βοηθησαν.Τωρα ευρισκομαστε ,ενωπιον μιας τριτης προσπαθειας.Νομιζω δεν ειναι καλη η κινηση αυτη ,εκ μερους της διοικησης.Το εχω ξαναγραψει ,αλλα δεν προλαβα να το αναλυσω,καποια στιγμη ,θα το κανω και αυτο.Να ξερετε μονο ,οτι οι Γαλλοι δεν συνεταιριζονται,ουτε με τον ιδιο τους τον εαυτο,ειναι κακοι επιχειρηματιες,και τις συνεργασιες τις βλεπουν με αποικιοκρατικο  υποσυνειδητο.Τους εχω ζησει απο πολυ κοντα και σε μεγαλη εταιρια.
Μοιαζει με την παροιμια του λαου μας//ειναι καλοι για φαγητο η για ποτο,αλλα για δουλιες οχι//.
Δεν ειναι αυτο το θεμα μου αλλα η ΑΛΦΑ τραπεζα και η διαρθρωση των κεφαλαιων της,σαν υποχρεωσεις.

-ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Τ,Χ. στο μετοχικο κεφαλαιο με 1,9 δις ευρω
-αναγκαιοτητα επιπροσθετων κεφαλαιων ,μετα τον ελεγχο απο την Τ.Ε

----------------------------------------------
η επανοδος στην κερδοφορια ,δινει την δυνατοτητα να αποτιμηθει [εμπορικα η αξια της τραπεζα].
Αυτο βοηθα πολυ στο να βρεθουν προθυμοι εμποροι και παλαιοι μετοχοι να συμμετεχουν ,σε μελλοντικη αυξηση κεφαλαιου.Ομως οσο υπαρχει το αγκαθι των προνομιουχων μετοχων,δεν ειναι ευκολη η συμμετοχη αυτη.Πρωτα πρεπει να φυγουν απο την μεση οι προνομιουχες,και μετα η αυξηση.Αν δεν γινει αυτο ,τοτε οι προνομιουχες θα μετατραπουν σε κοινες εντος του 2013,με αποτελεσμα ο αριθμος των μετοχων να φθασει τον πληθυσμο της Kινας,και τοτε αντιο τραπεζα,αντιο παλαιοι μετοχοι.Ειπαμε ,ειναι σε καλυτερη μοιρα,αλλα αν δεν φυγουν απο την μεση οι προνομιουχες,τα πραγματα,δεν θα ειναι ευκολα,δια την ιδια την τραπεζα και τους παλαιους μετοχους..
ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ,ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗς,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗς ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑς ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΥς ΜΕΤΟΧΟΥς.
Η παραταση ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗς  ,ισως δωσει μεγαλη βοηθεια,αν μαλιστα συνοδευεται απο κερδοφορια σοβαρη,τουλαχιστον πανω απο 300 εκ. ευρω την τρεχουσα χρηση.

savil

Σημ.  κλεισιμο της ΑΛΦΑ = 1,26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗς  ΕΤΕ       =1,27
 Να που το ειδαμε και αυτο,ισως αυριο να ειναι μεγαλυτερη η διαφορα και υπερ της ΑΛΦΑ.
Ποιος ξερει?