Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ FTSE / ATHEX TOP 20 [22-5-2012]

Κυριες- Κυριοι



                                                    200
                                                          
                                                          
                                                          
                                                    112


Αυτη η περιοχη ,ειναι το τελευταιο  οργανικο κοματι του δεικτη.Μπορει ανα πασα στιγμη 
να εχουμε αντιστροφη της αγορας και να εχουμε γραψει τα χαμηλα της  σε αυτο το κοματι.
Αφηνω ελαχιστες πυθανοτητες να παμε και πιο κατω απο το 112 ,αλλα αυτο θα προκυψει απο μια παντελη αδιαφορια  των αρμοδιων και των εταιριων δια το μελλον της αγορας[Σοφοκλεους].
Εχουμε εντονο το ενδιαφερον δια αγορα ιδιων μετοχων τωρα τελευταια,τοσο απο τις ιδιες τις εταιριες,οσο και απο συνδεδεμενα προσωπα.Το θεωρω θετικο αυτο,δια την συνεχεια.
Επισης ειναι βεβαιον ,οτι μας εχουν αναγκη οι εταιριες  δια τις αυξησεις κεφαλαιων.Ειμαστε η μονη καλη πηγη  χρηματοδοτησης ,αυτη την εποχη , για τις εταιριες .  Θα δωσουμε ατοκα χρηματα  και θα εισπραξουμε κερδη , απο την μεταπωληση .Βεβαια ,μονο οι κερδοφορες και με καλο παρελθον εταιριες, εχουν μελλον και μπορουν να υπολογιζουν στα χρηματα των εμπορων.Ολοι οι αλλοι με βεβαρυμενο παρελθον θα τιμωρηθουν.
Οι τραπεζες επισης  ,μας εχουν αναγκη μεγαλη. Εκει να δουμε τι θα γινει και ποτε κυριως.
Εχω την εντυπωση θα δουμε νεους πρωταγωνιστες στην (ομαδα) .Παρατηρω την κερδοφορια μερικων εταιριων και βλεπω κανουν καλη δουλεια στις εταιριες τους ,νεα προσωπα με ονειρα και φιλοδοξιες.Αυτο το κλιμα το χρειαζομαστε ,ετσι ωστε και η αγορα μας να αρχισει να παιρνει τα επανω της. Τωρα απο την αναρτηση //μια ματια στο κλεισιμο//  σημερα θα δειτε τα σημεια που μας ενδιαφερουν .Αυτα τα σημεια ειναι σοβαρα εμποδια για τον δεικτη.Απο την κατω πλευρα ,αν συνεχισει πτωτικα ,νομιζω θα ειναι ολη την εβδομαδα  αυτη ,πανω απο το 190 και ως το 199 περιπου.
Δεν χρειαζεται να πουμε περισσοτερα ,διοτι δεν εχουμε και στοιχεια ,να τα στηριξουμε τα επιπλεον . Σιγα -σιγα θα φτασουμε στα συμβολαι που ληγουν στις 15  Ιουνιου .Νομιζω χρονικα ,τοτε θα ωρμασουν οι συνθηκες δια νεα προγραμματα,εκτος και εχουμε δυνατο αιφνηδιασμο ,με προοπτικη.
Ειμαστε σε σταση ,αναμονης και προγραμματισμου.Κοιταζουμε (βιτρινες),αλλα περιμενουμε  ισως και εκτακτες εκπτωσεις.

savil  22-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: