Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Χρηματιστηριον αξιων Αθηνων[ το πρωτο ερωτημα.]

Κυριες -Κυριοι

Δεν ειναι δυσκολη πολυ η δουλεια μας,αν εχουμε υποψιν
μας μερικα απλα πραγματα.Τουλαχιστον μερικα απλα πραγματα ,μας βαζουν στο σωστο δρομο απο την αρχη.Σωστος δρομος ειναι αυτος που δινει σωστες πληροφοριες κατα την  διαδρομη..Ενας δρομος δια να ειναι ασφαλη εκτος των αλλων ,πρεπει να εχει και μια αριστη σηματοδοτηση που δινει πληροφοριες στους οδηγους ,δηλαδη σε εμας.
Την πρωτη πληροφορια που θελουμε στο πρωτο μας ερωτημα ,ειναι αν η εταιρια ειναι καλη ,δηλαδη να παραγει πραγματικα καθαρα κερδη δια τους μετοχους της, μετα απο καθε υποχρεωση της εταιριας και δια οποιαδηποτε λογο προς αλλους φορεις.
Αυτη ειναι η καλη εταιρια και αυτο πρεπει να ειναι παντα το 1ον ερωτημα μας.Δεν αρκει φυσικα αυτο ,αλλα απο εδω ξεκινα η ερευνα μας και το καθε προγραμμα μας.
Μετα φυσικα ακολουθουν δυο τρια ακομη ερωτηματα,ετσι ωστε να συμπληρωθει το δελτιον (της χρηματιστηριακης ταυτοτητας μιας εταιριας)
Με το δελτιο αυτο ανα χειρας προχωραμε  στα υπολοιπα βηματα ,υποχρεωτικα και πριν ακομη κανουμε εισοδο σε μια εταιρια,η ακομη και εξοδο ,αν βρεθηκαμε μεσα στην εταιρια και τωρα ερευναμε την παραμονη μας η οχι .Αυτα ολα  ομως ,παντα  μεσα απο  καποιο προγραμμα και οχι με ΑΓΕΛΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

savil 19-5-2012

σημειωση.
αν θελετε να ερευνησετε μια εταιρια π.χ τροφιμων, ρωτηστε τον μπακαλη της γειτονιας σας, ποια ειναι η γνωμη του δια την (χ) εταιρια. δηλαδη  πουλαει? πουλαει? η δεν κουνιεται τιποτα αυτης της εταιριας.

Οταν μια εταιρια(φυσαει),οπως λεει ο λαος μας, τοτε και η μετοχη της, θα φυσαει καποια στιγμη,αλλα παλι ολα τα ερευνουμε και τα ζυγιζουμε,πριν παντρευτουμε μια εταιρια εστω και δια λιγες ωρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: